A tavalyi nagy sikerű rendezvényen fölbuzdulva a Borszerda csapata idén négy tematikus borszerdát és egy hozzájuk kapcsolódó gasztronómiai versenyt szervez a Közösségi Bormarketing Alap támogatásával.
Szerdán délután több mint ezer étterem kapott felhívást a Borszerda csapatától, hogy csatlakozzon az idei rendezvénysorozathoz. Leggyorsabban a pesti Háry vendéglő jelentkezett, de azóta több mint 100 étterem töltötte ki a regisztrációs lapot a www.borszerda.hu honlapon.
Az eseményen tavaly 437 vendéglátóhely vett részt, és több mint 90 százalékuk utóbb elégedettségének adott hangot, így a szervezők remélik, hogy idén még több étteremben ihatják majd féláron a magyar bort a vendégek a négy borszerdán. "Félreértés ne essék: a programhoz nemcsak a közvetlenül megkeresett vendéglátóhelyek, hanem minden tisztességes borkínálattal rendelkező étterem csatlakozhat, egészen június 13-áig" - nyilatkozta Oláh László, a Közösségi Bormarketing Alap kezelője (Hölgyfórum)
Már 100 étterem jelentkezett az idei borszerdákra
Több mint ezer étterem és kávéház kapott szerdán délután e-mailen és faxon felhívást, hogy csatlakozzon az idei Borszerda-programsorozathoz.

A lengyel sörgyártás új trendjei
A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.

Új Michelin-csillagos menü az égben
Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Borünnep Szegeden
A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból
Műanyag fóliadarab lehet benne.

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese
Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen
Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival
Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál
A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje
Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.