Már 25 somogyi étterem minősített

Somogyban már 25 étterem büszkélkedhet kamarai védnöki táblával. Ezt az elismerést csak a kiváló szakmai színvonalat nyújtó vendéglátóhelyek érdemelhetik ki 2002 óta. A Balaton vizén három új somogyi étterem, köztük egy kaposvári kapott táblát, ami garancia a minőségre - írja a Kapos.hu.

A védnöki tábla garancia a szakmai színvonalra. A kaposvári Corso Étterem falát 2009 óta díszíti. Idén utóminősítést szereztek, vagyis a kamara megerősítette a korábbi elismerést. Pedig ezt nem könnyű kiérdemelni.
A Corso Étterem tulajdonosa, Septe Józsefné azt mondja: ezt mindig tartani kell, egész évben, a színvonalat tartani kell, sőt mindig növelni kell, mert csak úgy tudnak talpon maradni, úgy jönnek a vendégek. - Hozzánk nagyon előkelő vendégek járnak és a legnagyobb megelégedésére van az éttermünk - tette hozzá a tulajdonos.  
A szakértők inkognitóban ették végig a menüket, ezután bírálták az éttermeket. A Balaton vízén ma Somogy, Zala és Veszprém megye nyolc étterme vehetett át először védnöki táblát a kereskedelmi kamarától. Ebből három somogyi.

A Somogy Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Varga József szerint ennek több hozadéka is van a vendéglátók számára. Nemcsak az hogy, ha egy vendég meglátja ezt a védnöki táblát, akkor bizalommal van iránta, hanem az érdeklődést is felkelti annak kapcsán, hogy nemcsak a társkamarákkal, hanem a külföldi kamarákkal is megismerteti ezeket a helyeket.
A védnöki táblát nem elég megszerezni, meg is kell tartani. Ha ugyanis nincs meg az állandó kiváló színvonal, lekerülhet a védnöki tábla. 
A siófoki Piroska Csárda és Fogadó tulajdonsoa, Majoros János azt mondja: ez valahol minősíti az üzletet is, és amikor a vendég jön, ezt a bejáratnál egy kiemelkedő helyre teszi majd. Ez bizalmat ad a vendégnek.
A siófoki Piroska Csárdával, a balatonfenyvesi Hubertus-Hof Étteremmel és a kaposvári Corner étteremmel együtt már 25 somogyi vendéglátóhely rendelkezik védnöki táblával.  (Kapos.hu)


Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?