Már 25 somogyi étterem minősített

Somogyban már 25 étterem büszkélkedhet kamarai védnöki táblával. Ezt az elismerést csak a kiváló szakmai színvonalat nyújtó vendéglátóhelyek érdemelhetik ki 2002 óta. A Balaton vizén három új somogyi étterem, köztük egy kaposvári kapott táblát, ami garancia a minőségre - írja a Kapos.hu.

A védnöki tábla garancia a szakmai színvonalra. A kaposvári Corso Étterem falát 2009 óta díszíti. Idén utóminősítést szereztek, vagyis a kamara megerősítette a korábbi elismerést. Pedig ezt nem könnyű kiérdemelni.
A Corso Étterem tulajdonosa, Septe Józsefné azt mondja: ezt mindig tartani kell, egész évben, a színvonalat tartani kell, sőt mindig növelni kell, mert csak úgy tudnak talpon maradni, úgy jönnek a vendégek. - Hozzánk nagyon előkelő vendégek járnak és a legnagyobb megelégedésére van az éttermünk - tette hozzá a tulajdonos.  
A szakértők inkognitóban ették végig a menüket, ezután bírálták az éttermeket. A Balaton vízén ma Somogy, Zala és Veszprém megye nyolc étterme vehetett át először védnöki táblát a kereskedelmi kamarától. Ebből három somogyi.

A Somogy Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Varga József szerint ennek több hozadéka is van a vendéglátók számára. Nemcsak az hogy, ha egy vendég meglátja ezt a védnöki táblát, akkor bizalommal van iránta, hanem az érdeklődést is felkelti annak kapcsán, hogy nemcsak a társkamarákkal, hanem a külföldi kamarákkal is megismerteti ezeket a helyeket.
A védnöki táblát nem elég megszerezni, meg is kell tartani. Ha ugyanis nincs meg az állandó kiváló színvonal, lekerülhet a védnöki tábla. 
A siófoki Piroska Csárda és Fogadó tulajdonsoa, Majoros János azt mondja: ez valahol minősíti az üzletet is, és amikor a vendég jön, ezt a bejáratnál egy kiemelkedő helyre teszi majd. Ez bizalmat ad a vendégnek.
A siófoki Piroska Csárdával, a balatonfenyvesi Hubertus-Hof Étteremmel és a kaposvári Corner étteremmel együtt már 25 somogyi vendéglátóhely rendelkezik védnöki táblával.  (Kapos.hu)


Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.