Már 25 somogyi étterem minősített

Somogyban már 25 étterem büszkélkedhet kamarai védnöki táblával. Ezt az elismerést csak a kiváló szakmai színvonalat nyújtó vendéglátóhelyek érdemelhetik ki 2002 óta. A Balaton vizén három új somogyi étterem, köztük egy kaposvári kapott táblát, ami garancia a minőségre - írja a Kapos.hu.

A védnöki tábla garancia a szakmai színvonalra. A kaposvári Corso Étterem falát 2009 óta díszíti. Idén utóminősítést szereztek, vagyis a kamara megerősítette a korábbi elismerést. Pedig ezt nem könnyű kiérdemelni.
A Corso Étterem tulajdonosa, Septe Józsefné azt mondja: ezt mindig tartani kell, egész évben, a színvonalat tartani kell, sőt mindig növelni kell, mert csak úgy tudnak talpon maradni, úgy jönnek a vendégek. - Hozzánk nagyon előkelő vendégek járnak és a legnagyobb megelégedésére van az éttermünk - tette hozzá a tulajdonos.  
A szakértők inkognitóban ették végig a menüket, ezután bírálták az éttermeket. A Balaton vízén ma Somogy, Zala és Veszprém megye nyolc étterme vehetett át először védnöki táblát a kereskedelmi kamarától. Ebből három somogyi.

A Somogy Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Varga József szerint ennek több hozadéka is van a vendéglátók számára. Nemcsak az hogy, ha egy vendég meglátja ezt a védnöki táblát, akkor bizalommal van iránta, hanem az érdeklődést is felkelti annak kapcsán, hogy nemcsak a társkamarákkal, hanem a külföldi kamarákkal is megismerteti ezeket a helyeket.
A védnöki táblát nem elég megszerezni, meg is kell tartani. Ha ugyanis nincs meg az állandó kiváló színvonal, lekerülhet a védnöki tábla. 
A siófoki Piroska Csárda és Fogadó tulajdonsoa, Majoros János azt mondja: ez valahol minősíti az üzletet is, és amikor a vendég jön, ezt a bejáratnál egy kiemelkedő helyre teszi majd. Ez bizalmat ad a vendégnek.
A siófoki Piroska Csárdával, a balatonfenyvesi Hubertus-Hof Étteremmel és a kaposvári Corner étteremmel együtt már 25 somogyi vendéglátóhely rendelkezik védnöki táblával.  (Kapos.hu)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.