Már 25 somogyi étterem minősített

Somogyban már 25 étterem büszkélkedhet kamarai védnöki táblával. Ezt az elismerést csak a kiváló szakmai színvonalat nyújtó vendéglátóhelyek érdemelhetik ki 2002 óta. A Balaton vizén három új somogyi étterem, köztük egy kaposvári kapott táblát, ami garancia a minőségre - írja a Kapos.hu.

A védnöki tábla garancia a szakmai színvonalra. A kaposvári Corso Étterem falát 2009 óta díszíti. Idén utóminősítést szereztek, vagyis a kamara megerősítette a korábbi elismerést. Pedig ezt nem könnyű kiérdemelni.
A Corso Étterem tulajdonosa, Septe Józsefné azt mondja: ezt mindig tartani kell, egész évben, a színvonalat tartani kell, sőt mindig növelni kell, mert csak úgy tudnak talpon maradni, úgy jönnek a vendégek. - Hozzánk nagyon előkelő vendégek járnak és a legnagyobb megelégedésére van az éttermünk - tette hozzá a tulajdonos.  
A szakértők inkognitóban ették végig a menüket, ezután bírálták az éttermeket. A Balaton vízén ma Somogy, Zala és Veszprém megye nyolc étterme vehetett át először védnöki táblát a kereskedelmi kamarától. Ebből három somogyi.

A Somogy Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Varga József szerint ennek több hozadéka is van a vendéglátók számára. Nemcsak az hogy, ha egy vendég meglátja ezt a védnöki táblát, akkor bizalommal van iránta, hanem az érdeklődést is felkelti annak kapcsán, hogy nemcsak a társkamarákkal, hanem a külföldi kamarákkal is megismerteti ezeket a helyeket.
A védnöki táblát nem elég megszerezni, meg is kell tartani. Ha ugyanis nincs meg az állandó kiváló színvonal, lekerülhet a védnöki tábla. 
A siófoki Piroska Csárda és Fogadó tulajdonsoa, Majoros János azt mondja: ez valahol minősíti az üzletet is, és amikor a vendég jön, ezt a bejáratnál egy kiemelkedő helyre teszi majd. Ez bizalmat ad a vendégnek.
A siófoki Piroska Csárdával, a balatonfenyvesi Hubertus-Hof Étteremmel és a kaposvári Corner étteremmel együtt már 25 somogyi vendéglátóhely rendelkezik védnöki táblával.  (Kapos.hu)


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.