Még vannak szabad helyek az MVI Gundel-díj gálaebédjén

Amelyet természetesen a Gundel Étterem történelmi termeiben tartanak, és ahol különleges menüsor várja a gálaprogramon résztvevőket. Íme, a Magyar Vendéglátók Ipartesületének (MVI) az eseménnyel kapcolatos információi.

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete

a hagyományokhoz híven ismét megrendezi

Gundel Károly-díjátadó Gálaebédjét.

Az idei díjazott(-ak) személyéről szeptember 23-án dönt a Kitüntetési Bizottság.

A rendezvény helyszíne ismét a Gundel Étterem lesz,

az időpontja 2023. október 15. vasárnap, 12 óra.

A gálaebéd házigazdája Borbás Marcsi,

szakmai mentora Bíró Lajos,

a sommelier Fabók Mihály lesz.

 

A Gálaebéd előzetes menüsora:

 

Üdvözlő ital: Törley Pezsgőpincészet

 

Hideg előétel

Szilvásváradi pisztráng birsalma, mogyoró, zeller

Macsinka János és séftársai: Ruprecht László és Ádám Csaba

Götz Pincészet

 

Leves:

Csorbaleves

Bíró Lajos

HopTop Brewery

 

Főétel I.

Vörösboros kappan, borjúláb, gombák

Macsinka János és séftársai: Ruprecht Laci és Ádám Csaba

Juhász Pincészet

 

Főétel II.

Káposztás kelgombóc

Borbás Marcsi étele, Kerekes Sándor séf által elkészítve

Dúzsi Tamás Pincészet

 

Desszert

Szilvásgombóc

Gundel Étterem - Wolf András és Moldován Viktor

Premirum

 

Díjátadó koccintáshoz: Kreinbacher Birtok pezsgője

 

A díjátadó ebéd után kávé, petit fours, sajt- és sonkakóstolóval, valamint különböző röviditalokkal várjuk a vendégeinket!

 

A belépőjegy ára 50.000, MVI-tagoknak 40.000 forint (2 belépő/tag).

Jegyigénylés: [email protected] és tel.: 20/523-9934.

 

Forrás: MVI / Turizmus Online


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.