Még vannak szabad helyek az MVI Gundel-díj gálaebédjén

Amelyet természetesen a Gundel Étterem történelmi termeiben tartanak, és ahol különleges menüsor várja a gálaprogramon résztvevőket. Íme, a Magyar Vendéglátók Ipartesületének (MVI) az eseménnyel kapcolatos információi.

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete

a hagyományokhoz híven ismét megrendezi

Gundel Károly-díjátadó Gálaebédjét.

Az idei díjazott(-ak) személyéről szeptember 23-án dönt a Kitüntetési Bizottság.

A rendezvény helyszíne ismét a Gundel Étterem lesz,

az időpontja 2023. október 15. vasárnap, 12 óra.

A gálaebéd házigazdája Borbás Marcsi,

szakmai mentora Bíró Lajos,

a sommelier Fabók Mihály lesz.

 

A Gálaebéd előzetes menüsora:

 

Üdvözlő ital: Törley Pezsgőpincészet

 

Hideg előétel

Szilvásváradi pisztráng birsalma, mogyoró, zeller

Macsinka János és séftársai: Ruprecht László és Ádám Csaba

Götz Pincészet

 

Leves:

Csorbaleves

Bíró Lajos

HopTop Brewery

 

Főétel I.

Vörösboros kappan, borjúláb, gombák

Macsinka János és séftársai: Ruprecht Laci és Ádám Csaba

Juhász Pincészet

 

Főétel II.

Káposztás kelgombóc

Borbás Marcsi étele, Kerekes Sándor séf által elkészítve

Dúzsi Tamás Pincészet

 

Desszert

Szilvásgombóc

Gundel Étterem - Wolf András és Moldován Viktor

Premirum

 

Díjátadó koccintáshoz: Kreinbacher Birtok pezsgője

 

A díjátadó ebéd után kávé, petit fours, sajt- és sonkakóstolóval, valamint különböző röviditalokkal várjuk a vendégeinket!

 

A belépőjegy ára 50.000, MVI-tagoknak 40.000 forint (2 belépő/tag).

Jegyigénylés: [email protected] és tel.: 20/523-9934.

 

Forrás: MVI / Turizmus Online


Halat hallal - Siófokon, egy teljes hétvégén át

Halat hallal - Siófokon, egy teljes hétvégén át 

Október 11-13. között a déli-part fővárosában rendezik a XI. Siófoki Halfesztivált.
Alakul a Bordói November Nagykóstoló  pincészeteinek névsora

Alakul a Bordói November Nagykóstoló pincészeteinek névsora 

Mutatjuk, mely borászatok azok, amelyek biztos jelen lesznek.
Top 150 termelő, FeteKert, Magyar Konyha

Top 150 termelő, FeteKert, Magyar Konyha 

Az vagy, amit megeszel - tartja a kínai mondás. Többek közt ennek igazságtartalmáról is szó esett azon a kiadványbemutatón, ahová szerkesztőségünk is meghívást kapott.
Friss adatok a kávé árának emelkedéséről és a vásárlási szokások alakulásáról

Friss adatok a kávé árának emelkedéséről és a vásárlási szokások alakulásáról 

Egy év leforgása alatt az értékesített őrölt kávé mennyisége 3,7 százalékkal csökkent, míg a szemes kávé 1,9 százalékkal, a kapszulás kávék kategóriája pedig volumenben 5,1 százalékkal nőtt.
Andy Warhol és az Absolut vodka

Andy Warhol és az Absolut vodka 

Limitált kiadású Andy Warhol palackkal ünnepli az Absolut a művész újra felfedezett kék festményét.
Vörösborfesztivál-nyitány Villányban

Vörösborfesztivál-nyitány Villányban 

A koncertek mellett lesz szüreti felvonulás és bemutatkoznak a borrendek is...
Norvég sztárséf Budaörsön: különleges ételsor a magyar Bocuse-bajnokkal

Norvég sztárséf Budaörsön: különleges ételsor a magyar Bocuse-bajnokkal 

Christian André Pettersen és Dalnoki Bence együtt főztek a METRO Gasztroakadémia konyháján.
Egy szegedi kávézó menő minősítést söpört be

Egy szegedi kávézó menő minősítést söpört be 

A Kék Elefánt Kávézó nyerte el Magyarország első vendéglátóhelyeként a Good Travel Seal fenntarthatósági minősítést.
Indulnak a badacsonyi tematikus gasztrohétvégék

Indulnak a badacsonyi tematikus gasztrohétvégék  

Mostantól magasabb fokozatra kapcsolnak a Gasztrohegy lakói: május végéig más és más programokkal várják a vendégeket.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.