Még vannak szabad helyek az MVI Gundel-díj gálaebédjén

Amelyet természetesen a Gundel Étterem történelmi termeiben tartanak, és ahol különleges menüsor várja a gálaprogramon résztvevőket. Íme, a Magyar Vendéglátók Ipartesületének (MVI) az eseménnyel kapcolatos információi.

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete

a hagyományokhoz híven ismét megrendezi

Gundel Károly-díjátadó Gálaebédjét.

Az idei díjazott(-ak) személyéről szeptember 23-án dönt a Kitüntetési Bizottság.

A rendezvény helyszíne ismét a Gundel Étterem lesz,

az időpontja 2023. október 15. vasárnap, 12 óra.

A gálaebéd házigazdája Borbás Marcsi,

szakmai mentora Bíró Lajos,

a sommelier Fabók Mihály lesz.

 

A Gálaebéd előzetes menüsora:

 

Üdvözlő ital: Törley Pezsgőpincészet

 

Hideg előétel

Szilvásváradi pisztráng birsalma, mogyoró, zeller

Macsinka János és séftársai: Ruprecht László és Ádám Csaba

Götz Pincészet

 

Leves:

Csorbaleves

Bíró Lajos

HopTop Brewery

 

Főétel I.

Vörösboros kappan, borjúláb, gombák

Macsinka János és séftársai: Ruprecht Laci és Ádám Csaba

Juhász Pincészet

 

Főétel II.

Káposztás kelgombóc

Borbás Marcsi étele, Kerekes Sándor séf által elkészítve

Dúzsi Tamás Pincészet

 

Desszert

Szilvásgombóc

Gundel Étterem - Wolf András és Moldován Viktor

Premirum

 

Díjátadó koccintáshoz: Kreinbacher Birtok pezsgője

 

A díjátadó ebéd után kávé, petit fours, sajt- és sonkakóstolóval, valamint különböző röviditalokkal várjuk a vendégeinket!

 

A belépőjegy ára 50.000, MVI-tagoknak 40.000 forint (2 belépő/tag).

Jegyigénylés: [email protected] és tel.: 20/523-9934.

 

Forrás: MVI / Turizmus Online


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.