Még vannak szabad helyek az MVI Gundel-díj gálaebédjén

Amelyet természetesen a Gundel Étterem történelmi termeiben tartanak, és ahol különleges menüsor várja a gálaprogramon résztvevőket. Íme, a Magyar Vendéglátók Ipartesületének (MVI) az eseménnyel kapcolatos információi.

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete

a hagyományokhoz híven ismét megrendezi

Gundel Károly-díjátadó Gálaebédjét.

Az idei díjazott(-ak) személyéről szeptember 23-án dönt a Kitüntetési Bizottság.

A rendezvény helyszíne ismét a Gundel Étterem lesz,

az időpontja 2023. október 15. vasárnap, 12 óra.

A gálaebéd házigazdája Borbás Marcsi,

szakmai mentora Bíró Lajos,

a sommelier Fabók Mihály lesz.

 

A Gálaebéd előzetes menüsora:

 

Üdvözlő ital: Törley Pezsgőpincészet

 

Hideg előétel

Szilvásváradi pisztráng birsalma, mogyoró, zeller

Macsinka János és séftársai: Ruprecht László és Ádám Csaba

Götz Pincészet

 

Leves:

Csorbaleves

Bíró Lajos

HopTop Brewery

 

Főétel I.

Vörösboros kappan, borjúláb, gombák

Macsinka János és séftársai: Ruprecht Laci és Ádám Csaba

Juhász Pincészet

 

Főétel II.

Káposztás kelgombóc

Borbás Marcsi étele, Kerekes Sándor séf által elkészítve

Dúzsi Tamás Pincészet

 

Desszert

Szilvásgombóc

Gundel Étterem - Wolf András és Moldován Viktor

Premirum

 

Díjátadó koccintáshoz: Kreinbacher Birtok pezsgője

 

A díjátadó ebéd után kávé, petit fours, sajt- és sonkakóstolóval, valamint különböző röviditalokkal várjuk a vendégeinket!

 

A belépőjegy ára 50.000, MVI-tagoknak 40.000 forint (2 belépő/tag).

Jegyigénylés: galaebed@gmail.com és tel.: 20/523-9934.

 

Forrás: MVI / Turizmus Online


Egy hét múlva indul a TASTE BALATON fesztivál

Egy hét múlva indul a TASTE BALATON fesztivál 

Családias, egyedi és kis létszámú eseményekre számíthatunk, melyekre érdemes előre foglalni, mert hamar telnek a helyek!
Átalakított budaörsi METRO-áruház: fókuszban a Horeca-vásárlók

Átalakított budaörsi METRO-áruház: fókuszban a Horeca-vásárlók  

A professzionális vevők igényeinek való megfelelés és a magas hatékonyság voltak a vezérelvei a budaörsi METRO felújítási programjának.
Burger King-nyitás az M1-es autópályánál

Burger King-nyitás az M1-es autópályánál 

Az M1-es autópálya ácsi lehajtójánál nyílt a Burger King-hálózat 56. magyarországi étterme.
Franciaországban már betiltották, más EU-tagállamok még nem

Franciaországban már betiltották, más EU-tagállamok még nem 

Azt, hogy növényi eredetű termékeket húsnéven forgalmazzanak. A francia döntést Gabriel Attal miniszterelnök kedden jelentette be.
Tíz év, hatmillió vendég - ez a Food Truck Show

Tíz év, hatmillió vendég - ez a Food Truck Show 

A guruló éttermek 2014 óta 1 millió kilométert tettek meg és hozzávetőlegesen 15 millió terméket értékesítettek.
Már lehet nevezni a Chaine Ifjúsági Szakácsverseny nemzeti válogatójára

Már lehet nevezni a Chaine Ifjúsági Szakácsverseny nemzeti válogatójára 

Hazai pályán játszható világverseny a tét.
Paradicsomfürdő, narancsok csatája vagy omlett 1500 tojásból

Paradicsomfürdő, narancsok csatája vagy omlett 1500 tojásból 

Gasztrofesztiválok a nápolyi pizza hagyományán át az ízig-vérig mexikói fiesztáig, a rovaroktól a szelleműzésig.
Megújult az egyik legrégebbi hazai márka - fókuszban a természetesség

Megújult az egyik legrégebbi hazai márka - fókuszban a természetesség 

1924-ben jegyeztették be a Globus márkanevet a vállalat zöldség- és gyümölcskonzervjeire. A jeles évfordulót különleges új külsővel ünneplik: új, egészséges terméküket most vezetik be a piacra.
Elengedés, finomítás, felkészülés: ez vár a vendéglátóiparra a közeljövőben

Elengedés, finomítás, felkészülés: ez vár a vendéglátóiparra a közeljövőben 

Mi vár a vendéglátóiparra 2024-ben? Bár jósgömbünk nincsen, a kurrens vendéglátóipari és gazdasági folyamatok, valamint a rendelkezésre álló adatok alapján tudunk prognosztizálni bizonyos trendeket.
Betiltották az energiaitalok forgalmazását kiskorúak számára

Betiltották az energiaitalok forgalmazását kiskorúak számára 

Nem nálunk, hanem Romániában szavazta meg az ottani képviselőház az erről szóló törvénytervezetet.

Interjú

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.
Kedvenc desszertjeink a legszebb kiadásban

Kedvenc desszertjeink a legszebb kiadásban 

Korábban írtunk már a ZAZIE „újragondolatlanul” merész, hamisítatlan magyar konyhájáról - de nem lehet szó nélkül elmenni Nagy Gergő szemet gyönyörködtető tányérdesszertjei mellett sem.