Megerősítette pozícióját az Eu'Vend & coffeena

Kiemelkedően eredményes volt a vending ágazat és kávé üzletág nemzetközi kereskedelmi vására, az Eu'Vend & coffeena, mely szombaton zárta kapuit.

186 kiállító 25 országból mutatta be a legújabb trendeket és innovációkat a kávé, forró italok, kiegészítő termékek, ételek, italok, utántöltő termékek, fizetési rendszerek és szolgáltatások terén. Az 59 országból érkezett több mint 5000 szakmai látogató enyhe növekedést jelez a látogatószámban, a külföldi szakmai látogatók száma pedig mintegy 40 százalékkal emelkedett. Az országok közül legnagyobb számban Olaszország, Hollandia, Ausztria, Lengyelország és Svájc képviseltette magát.

"A 2015-ös Eu'Vend & coffeena vásárnak sikerült egy platformon bemutatnia valamennyi releváns automatát a piacon." - magyarázta Katharina C. Hamma (Chief Operating Officer, Koelnmesse GmbH).

" Az iparág nagyon elégedett Eu'Vend & coffeena sikereivel. A vásár ugyanis sok inspirációt ad a szakmának a jövőre nézve, s az ennek nyomán született ötletek és koncepciók pozitív hatással lesznek az iparág fejlődésére az elkövetkezendő hónapokban." -tette hozzá Karl-Heinz Blum (a BDV (Német Vending Szövetség) Igazgatóságának szóvivője).

Amellett, hogy a magas számban jelentek meg a nemzetközi látogatók, fontos eredménynek tekinthető a vásáron a minőségi szakmai látogatók jelenléte. Egy független felmérés szerint ugyanis 67%-a a szakmai látogatóknak részt vesz a vásárlási döntési folyamatokban.

Forrás: Vendég & Hotel Online


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.