Megerősítette pozícióját az Eu'Vend & coffeena

Kiemelkedően eredményes volt a vending ágazat és kávé üzletág nemzetközi kereskedelmi vására, az Eu'Vend & coffeena, mely szombaton zárta kapuit.

186 kiállító 25 országból mutatta be a legújabb trendeket és innovációkat a kávé, forró italok, kiegészítő termékek, ételek, italok, utántöltő termékek, fizetési rendszerek és szolgáltatások terén. Az 59 országból érkezett több mint 5000 szakmai látogató enyhe növekedést jelez a látogatószámban, a külföldi szakmai látogatók száma pedig mintegy 40 százalékkal emelkedett. Az országok közül legnagyobb számban Olaszország, Hollandia, Ausztria, Lengyelország és Svájc képviseltette magát.

"A 2015-ös Eu'Vend & coffeena vásárnak sikerült egy platformon bemutatnia valamennyi releváns automatát a piacon." - magyarázta Katharina C. Hamma (Chief Operating Officer, Koelnmesse GmbH).

" Az iparág nagyon elégedett Eu'Vend & coffeena sikereivel. A vásár ugyanis sok inspirációt ad a szakmának a jövőre nézve, s az ennek nyomán született ötletek és koncepciók pozitív hatással lesznek az iparág fejlődésére az elkövetkezendő hónapokban." -tette hozzá Karl-Heinz Blum (a BDV (Német Vending Szövetség) Igazgatóságának szóvivője).

Amellett, hogy a magas számban jelentek meg a nemzetközi látogatók, fontos eredménynek tekinthető a vásáron a minőségi szakmai látogatók jelenléte. Egy független felmérés szerint ugyanis 67%-a a szakmai látogatóknak részt vesz a vásárlási döntési folyamatokban.

Forrás: Vendég & Hotel Online


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.