Megették az ország legdrágább tortáját

Az aranyozott édességért cserébe kifizetett összegből úszásoktatást szerveznek.

Összesen 1.000.000 Ft gyűlt össze abban a kampányban, amelyben elkészítették az ország legdrágább tortáját. A különleges édesség tetejét 24 karátos arannyal vonták be. Egy-egy szeletét 10.000 - 10.000 Ft-ért lehetett megvásárolni. De lehetett ennél többet is fizetni érte. Volt, aki 100.000 Ft-ot fizetett egy szelet süteményért. A Nagyon Balaton szervezői pedig egy egész tortát vásároltak meg. 240.000 Ft-ot fizettek egy aranyozott tortáért. A bevételből úszásoktatást szerveznek. Egyes adatok szerint a magyar kisiskolásoknak közel  fele nem tud úszni. A statisztikák is azt mutatják, hogy szükség van az ilyen kampányokra, hiszen a 2017-es évben eddig 367 embert kellett kimenteni a Balatonból és 13 személy fulladt vízbe.

A különlegességből ingyenes kóstolót is tartottak. (képünkön)

Az Alma együttes tihanyi kompkoncertjén kóstolhatták meg a gyerekek az arannyal díszített tortát.  A 24 karátos torta első szeleteit az FTC vízilabda- és úszószakosztálya már a sütemény elkészülte előtt megvásárolta - mondta Éskovács Péter, az akció kreatív tanácsadója. Ők 10-10 ezer forintot fizettek egy-egy darab aranyozott szeletért. De volt, aki ennél jóval többet fizetett!


Egyes adatok szerint a magyar kisiskolásoknak közel a fele nem tud úszni. Az úszásoktatásából a magyar fürdőknek is ki kell venniük a részüket. A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő 100 ezer forintot ajánlott fel egy szelet 24 karátos tortáért - közölte Vancsura Miklós, a fürdő igazgatója.

Az akciót a Rama-Jótékonysági Sütigyára és a Nagyi titka liszt gyártója is támogatta. A kampányban bevetették Füred Kapitányt, a turisztikai és reklámszakemberek által létrehozott mesehőst is, aki a gyerekek nyelvén fogalmazta  meg azokat a teendőket, amelyek a nyílt vízben való játékokat biztonságossá teszik.  Közép Európa legnagyobb édesvízi tava mellett különösen fontos, hogy az idelátogatók és az itt élők meg-felelő vízbiztonsággal rendelkezzenek. A WHO adatai szerint a világon évente 350 ezer ember fullad vízbe.- tette hozzá Éskovács Péter.

Patakfalvi Andrea cake designer, a torta tervezője szerint világszerte nem ritkák a nemesfémeket tartalmazó sütemények, az arany pedig, amellett, hogy exkluzív, számos kulturális jelentést is hordoz. Ázsiában a tökéletesség szimbóluma, a buddhizmusban a megvilágosodásé, a görög hagyományban a szélsőségektől mentes, bölcs élet, az „arany középút" leképezése – ez utóbbi szimbolizálja az aranyozott torta is.


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.