Megették az ország legdrágább tortáját

Az aranyozott édességért cserébe kifizetett összegből úszásoktatást szerveznek.

Összesen 1.000.000 Ft gyűlt össze abban a kampányban, amelyben elkészítették az ország legdrágább tortáját. A különleges édesség tetejét 24 karátos arannyal vonták be. Egy-egy szeletét 10.000 - 10.000 Ft-ért lehetett megvásárolni. De lehetett ennél többet is fizetni érte. Volt, aki 100.000 Ft-ot fizetett egy szelet süteményért. A Nagyon Balaton szervezői pedig egy egész tortát vásároltak meg. 240.000 Ft-ot fizettek egy aranyozott tortáért. A bevételből úszásoktatást szerveznek. Egyes adatok szerint a magyar kisiskolásoknak közel  fele nem tud úszni. A statisztikák is azt mutatják, hogy szükség van az ilyen kampányokra, hiszen a 2017-es évben eddig 367 embert kellett kimenteni a Balatonból és 13 személy fulladt vízbe.

A különlegességből ingyenes kóstolót is tartottak. (képünkön)

Az Alma együttes tihanyi kompkoncertjén kóstolhatták meg a gyerekek az arannyal díszített tortát.  A 24 karátos torta első szeleteit az FTC vízilabda- és úszószakosztálya már a sütemény elkészülte előtt megvásárolta - mondta Éskovács Péter, az akció kreatív tanácsadója. Ők 10-10 ezer forintot fizettek egy-egy darab aranyozott szeletért. De volt, aki ennél jóval többet fizetett!


Egyes adatok szerint a magyar kisiskolásoknak közel a fele nem tud úszni. Az úszásoktatásából a magyar fürdőknek is ki kell venniük a részüket. A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő 100 ezer forintot ajánlott fel egy szelet 24 karátos tortáért - közölte Vancsura Miklós, a fürdő igazgatója.

Az akciót a Rama-Jótékonysági Sütigyára és a Nagyi titka liszt gyártója is támogatta. A kampányban bevetették Füred Kapitányt, a turisztikai és reklámszakemberek által létrehozott mesehőst is, aki a gyerekek nyelvén fogalmazta  meg azokat a teendőket, amelyek a nyílt vízben való játékokat biztonságossá teszik.  Közép Európa legnagyobb édesvízi tava mellett különösen fontos, hogy az idelátogatók és az itt élők meg-felelő vízbiztonsággal rendelkezzenek. A WHO adatai szerint a világon évente 350 ezer ember fullad vízbe.- tette hozzá Éskovács Péter.

Patakfalvi Andrea cake designer, a torta tervezője szerint világszerte nem ritkák a nemesfémeket tartalmazó sütemények, az arany pedig, amellett, hogy exkluzív, számos kulturális jelentést is hordoz. Ázsiában a tökéletesség szimbóluma, a buddhizmusban a megvilágosodásé, a görög hagyományban a szélsőségektől mentes, bölcs élet, az „arany középút" leképezése – ez utóbbi szimbolizálja az aranyozott torta is.


A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.