Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács

Az egykori gyulai séfet, aki nagy szerepet töltött be az utánpótlásnevelésben, nem csak Magyarországon, de külföldön is ismerték és elismerték.

72 éves korában elhunyt Brindás János mesterszakács. Az egykori gyulai séfet, aki nagy szerepet töltött be az utánpótlásnevelésben, nem csak Magyarországon, de külföldön is ismerték és elismerték. Sok olyan szakácsot nevelt ki, akik később a magyar és a nemzetközi gasztronómia elismert szakemberei lettek.

"Munkássága meghatározó volt a Békés vármegyei gasztronómiában. A Békés Megyei Culinary Team Olimpiai és Világbajnoki csapatának felkészülésében is nagy szerepet töltött be. Halála pótolhatatlan űrt hagy."

- tudtuk meg a Csaba TV Facebook oldaláról.

Brindás János 1952.05.10-én született Kétegyházán. 1969.09.01-től BMVV Komló Szálloda szakácsa, 1970-től  a BMVV Park Szálloda főszakácsa, 1985-től Mezőgazdasági Szövetkezetek Szállodája Gyula Executive Chef-je, 2000-ben az  Aradi Central Hotel vendég chef-je és az Agro szálloda üzletvezetője.

72 éves korában elhunyt Brindás János
72 éves korában elhunyt Brindás János
Fotó: Csaba TV Facebook oldala

Pályája során számos díjat nyert: 1972-ben a szakma ifjú mestere, 1997-ben Nemzetközi Szakácsverseny Nagyszakácsi Királyifőszakács, 1998-ban Nemzetközi Szakácsverseny Nagyszakácsi Legjobb Íz mester, 1997-ben Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Mesterlevél díját, majd 2019-ben Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Életműdíját.

"Több, mint 60 évig tevékenykedett a Vármegye és nagy Magyarország gasztronómiájában." - olvasható a beol.hu oldalán. Mint írják, Brindás János mesterszakács az utánpótlás nevelésben nagy szerepet töltött be, személyes példamutatásával és kiváló szakmai felkészültségével oktatta tanítványait. Személyiségével, szakmaiságával kivívta a kollégák és a szakma elismerését. Több vármegyei gasztronómiai rendezvényen főszervezőként tevékenykedett. A Békés Megyei Culinary Team Olimpiai és Világbajnoki csapatának felkészülésében is nagy szerepet töltött be.


Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.