Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács

Az egykori gyulai séfet, aki nagy szerepet töltött be az utánpótlásnevelésben, nem csak Magyarországon, de külföldön is ismerték és elismerték.

72 éves korában elhunyt Brindás János mesterszakács. Az egykori gyulai séfet, aki nagy szerepet töltött be az utánpótlásnevelésben, nem csak Magyarországon, de külföldön is ismerték és elismerték. Sok olyan szakácsot nevelt ki, akik később a magyar és a nemzetközi gasztronómia elismert szakemberei lettek.

"Munkássága meghatározó volt a Békés vármegyei gasztronómiában. A Békés Megyei Culinary Team Olimpiai és Világbajnoki csapatának felkészülésében is nagy szerepet töltött be. Halála pótolhatatlan űrt hagy."

- tudtuk meg a Csaba TV Facebook oldaláról.

Brindás János 1952.05.10-én született Kétegyházán. 1969.09.01-től BMVV Komló Szálloda szakácsa, 1970-től  a BMVV Park Szálloda főszakácsa, 1985-től Mezőgazdasági Szövetkezetek Szállodája Gyula Executive Chef-je, 2000-ben az  Aradi Central Hotel vendég chef-je és az Agro szálloda üzletvezetője.

72 éves korában elhunyt Brindás János
72 éves korában elhunyt Brindás János
Fotó: Csaba TV Facebook oldala

Pályája során számos díjat nyert: 1972-ben a szakma ifjú mestere, 1997-ben Nemzetközi Szakácsverseny Nagyszakácsi Királyifőszakács, 1998-ban Nemzetközi Szakácsverseny Nagyszakácsi Legjobb Íz mester, 1997-ben Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Mesterlevél díját, majd 2019-ben Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Életműdíját.

"Több, mint 60 évig tevékenykedett a Vármegye és nagy Magyarország gasztronómiájában." - olvasható a beol.hu oldalán. Mint írják, Brindás János mesterszakács az utánpótlás nevelésben nagy szerepet töltött be, személyes példamutatásával és kiváló szakmai felkészültségével oktatta tanítványait. Személyiségével, szakmaiságával kivívta a kollégák és a szakma elismerését. Több vármegyei gasztronómiai rendezvényen főszervezőként tevékenykedett. A Békés Megyei Culinary Team Olimpiai és Világbajnoki csapatának felkészülésében is nagy szerepet töltött be.


Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.