72 éves korában elhunyt Brindás János mesterszakács. Az egykori gyulai séfet, aki nagy szerepet töltött be az utánpótlásnevelésben, nem csak Magyarországon, de külföldön is ismerték és elismerték. Sok olyan szakácsot nevelt ki, akik később a magyar és a nemzetközi gasztronómia elismert szakemberei lettek.
"Munkássága meghatározó volt a Békés vármegyei gasztronómiában. A Békés Megyei Culinary Team Olimpiai és Világbajnoki csapatának felkészülésében is nagy szerepet töltött be. Halála pótolhatatlan űrt hagy."
- tudtuk meg a Csaba TV Facebook oldaláról.
Brindás János 1952.05.10-én született Kétegyházán. 1969.09.01-től BMVV Komló Szálloda szakácsa, 1970-től a BMVV Park Szálloda főszakácsa, 1985-től Mezőgazdasági Szövetkezetek Szállodája Gyula Executive Chef-je, 2000-ben az Aradi Central Hotel vendég chef-je és az Agro szálloda üzletvezetője.
Pályája során számos díjat nyert: 1972-ben a szakma ifjú mestere, 1997-ben Nemzetközi Szakácsverseny Nagyszakácsi Királyifőszakács, 1998-ban Nemzetközi Szakácsverseny Nagyszakácsi Legjobb Íz mester, 1997-ben Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Mesterlevél díját, majd 2019-ben Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Életműdíját.
"Több, mint 60 évig tevékenykedett a Vármegye és nagy Magyarország gasztronómiájában." - olvasható a beol.hu oldalán. Mint írják, Brindás János mesterszakács az utánpótlás nevelésben nagy szerepet töltött be, személyes példamutatásával és kiváló szakmai felkészültségével oktatta tanítványait. Személyiségével, szakmaiságával kivívta a kollégák és a szakma elismerését. Több vármegyei gasztronómiai rendezvényen főszervezőként tevékenykedett. A Békés Megyei Culinary Team Olimpiai és Világbajnoki csapatának felkészülésében is nagy szerepet töltött be.