Megjelent a 2011-es francia Michelin Guide

Hétfőn hivatalosan is bemutatták a világ talán legnagyobb presztizsű étterem miunősítő kiadványát, a francia Michelin Hotel and Restaurant Guide-ot. Gall földön 2011-ben 571 étterem mondhat magáénak csillagot, a szintén kitűnő minősítésnek számító Bib Gourmand elismerést 601 étterem érdemelte ki.

Az 571 csillagos étterem közül 51 új található a listán, érdekesség ugyanakkor, hogy a legmagasabb kategóriában, a három csillaggal kitüntetettek csoportja az idén eggyel kevesebb francia vendéglátóhely került (bár a 25 még így sem nevezhető rossz eredménynek...). Az összesen kitüntetett vendéglátóhelyek száma tizenhéttel csökkent, ám korábban soha ennyi Bib Gourmand címenk nem örülhettek Franciaországban.

A kiadvány 3970 és 3419 étterem leírását tartalmazza, és március 3-én kerül kerekedelmi forgalomba.

A Michelin Guide kiadója az idén nem csak kölün kiadvánnyal kedveskedik a párizsi éttermek szerelmeseinek (Michelin Paris 2011) de külön kiadványban féloldalas ismertetőt is közread valamennyi Bib Gourmand címmel jutalmazott vendéglátóhelynek is (Bonnes Petites Tables du guide Michelin France 2011).

A három Michelin csillaggal kitüntetett francia éttermek csaknem fele a fővárosban található. (forrás: Suite 101)


Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.