Megkapta a harmadik Michelin csillagot Alain Ducasse étterme

Bár a jól értesültek már tavaly tudni vélték, hogy az Alain Ducasse at The Dorchester megkapja a harmadik Michelin csillagot, végül a 2010-es kiadásban ért fel a csúcsra a francia szuperséf a Dorchester Hotelben lévő étterme. A Michelin Guide szigetországi kiadványa január 19.-én kerül a könyvesboltok polcára.

A tavalyi rekordterméhez képest az idén „mindössze” 18 vendéglátóhely érdemelte ki az egy csillagos besorolást, miközben 13 étterem bejárata mellől szerelik majd le a jövő héten a kitüntető jelvényt. A vesztesek között van a hírek szerint üzleti szempontból is mélyrepülésbe kerülő Gordon Ramsay londoni étterme, a Claridge is.

Azért marad dicsekedni valója a „káromkodós” Ramsay-nek, hiszen a Restaurant Gordon Ramsay továbbra is őrzi három csillagát, akárcsak Heston Blumenthal The Fat Duck-ja, amelynek megítélését nem rontotta a tavalyi ételmérgezés sem. A negyedik háromcsillagos brit földi étterem továbbra is a Michel és Alain Roux Waterside Inn-je.

Derek Bulmer, a kalauz szerkesztõje elmondta: az elmúlt év nehéz volt a szállodák és éttermek számára, de akik rugalmasan, és kreatívan kezelték a kialakult helyzetet, sikeresen jutottak túl a gazdasági válság időszakán "A séfeknek sokkal leleményesebbeknek kellett lenniük, az éttermeknek pedig alkalmazkodniuk kellett az evési szokások változásához" – mondta.

Érdekesség, hogy a kiadó azért adta ki a megjelenés előtt az eredménylistát, mert valaki, vagy valakik kiszivárogtatták a sajtó számára az értesüléseket. Ezek a világhálón történő „nem hivatalos” közzétételét előzték meg az eredmények előzetes kommunikációjával.

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.