Megkapta a harmadik Michelin csillagot Alain Ducasse étterme

Bár a jól értesültek már tavaly tudni vélték, hogy az Alain Ducasse at The Dorchester megkapja a harmadik Michelin csillagot, végül a 2010-es kiadásban ért fel a csúcsra a francia szuperséf a Dorchester Hotelben lévő étterme. A Michelin Guide szigetországi kiadványa január 19.-én kerül a könyvesboltok polcára.

A tavalyi rekordterméhez képest az idén „mindössze” 18 vendéglátóhely érdemelte ki az egy csillagos besorolást, miközben 13 étterem bejárata mellől szerelik majd le a jövő héten a kitüntető jelvényt. A vesztesek között van a hírek szerint üzleti szempontból is mélyrepülésbe kerülő Gordon Ramsay londoni étterme, a Claridge is.

Azért marad dicsekedni valója a „káromkodós” Ramsay-nek, hiszen a Restaurant Gordon Ramsay továbbra is őrzi három csillagát, akárcsak Heston Blumenthal The Fat Duck-ja, amelynek megítélését nem rontotta a tavalyi ételmérgezés sem. A negyedik háromcsillagos brit földi étterem továbbra is a Michel és Alain Roux Waterside Inn-je.

Derek Bulmer, a kalauz szerkesztõje elmondta: az elmúlt év nehéz volt a szállodák és éttermek számára, de akik rugalmasan, és kreatívan kezelték a kialakult helyzetet, sikeresen jutottak túl a gazdasági válság időszakán "A séfeknek sokkal leleményesebbeknek kellett lenniük, az éttermeknek pedig alkalmazkodniuk kellett az evési szokások változásához" – mondta.

Érdekesség, hogy a kiadó azért adta ki a megjelenés előtt az eredménylistát, mert valaki, vagy valakik kiszivárogtatták a sajtó számára az értesüléseket. Ezek a világhálón történő „nem hivatalos” közzétételét előzték meg az eredmények előzetes kommunikációjával.

Nincs itthon ehhez hasonló!

Nincs itthon ehhez hasonló! 

Bemutatjuk Maul Zsolt többszörös díjnyertes villányi borászt - alapításának negyedszázados évfordulóját tavaly ünneplő pincészetén keresztül.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Ha nyár, akkor a tóhoz indulóknál ott a Balatoni Gasztrokalauz

Ha nyár, akkor a tóhoz indulóknál ott a Balatoni Gasztrokalauz 

Az idén 48 éves Magyar Konyha a főszezonra ismét olvasói kezébe adja ingyenes balatoni gasztroiránytűjét.
Európai éttermek a világ legjobbjainak listáján

Európai éttermek a világ legjobbjainak listáján 

A gasztronómiai világ kiválóságai előtt, június 5-én hirdették ki a The World's 50 Best Restaurants 2024-es rangsorát.
A nyár leglátványosabb borversenye Budapesten

A nyár leglátványosabb borversenye Budapesten 

Hétvégén rendezik a "Winelovers 100 - 100 legjobb magyar bor” versenyt.
A Camponában nyílt a gyorsétteremlánc legújabb egysége

A Camponában nyílt a gyorsétteremlánc legújabb egysége 

A XXII. kerületben történt jelentős mértékű beruházások növelték a környék potenciálját, de a bevásárlóközpont könnyű megközelíthetősége is fontos szempont volt az étteremlánc számára.
A pesti Andrássy út egy új izgalmas hellyel gazdagodott

A pesti Andrássy út egy új izgalmas hellyel gazdagodott 

A hely, ahol még az egyszerű zsírosdeszka is igazi gasztro műalkotás.
Elindult a fiatalokat megcélzó nyári boros kampány

Elindult a fiatalokat megcélzó nyári boros kampány 

Június 1-jén a Magyar Bormarketing Ügynökség elindította a fiatalokat célzó országos Buborékok nyara kampányát.
Megkóstoltuk az olaszok kedvenc fagylaltját

Megkóstoltuk az olaszok kedvenc fagylaltját 

Gianni Annoni bemutatta nekünk legújabb fagylaltkínálatát, amelyeket a legjobb alapanyagokból, hagyományos receptek alapján készítenek és a Candy hűtőinek köszönhetően a legtökéletesebb hőfokon kínálnak.
Durrantottak a somlói pezsgőkészítők a világ legrangosabb versenyén

Durrantottak a somlói pezsgőkészítők a világ legrangosabb versenyén 

A Kreinbacher Birtok Brut Classic és Prestige Brut pezsgői aranyérmet vihettek haza a 2024-es Decanter World Wine Awards-ról, Londonból.

Interjú

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát”

Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát” 

Legújabb fejlesztéseikről és a hotel bővítéséről Gottwald Szilárddal beszélgettünk.
Klasszis TopDesign 2023 győztesünk:  Dizájn hotel a tó közepén

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: Dizájn hotel a tó közepén 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023.évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.