Megkóstoltuk 2011 első hazai újborát

A jubileumi, huszadik Budavári Borfesztiválon mutatta be Varga Péter, a badacsonyi Varga Pincészet Kft. ügyvezetője az idei év első magyar újborát.

Amint az elmúlt esztendőkben minden alkalommal, 2011-ben is a Varga Pincészet által palackozott Csabagyöngye az év első bora, amely a nagyközönség asztalára kerül. A Budavári borfesztivál második napján az pincészet idei újborait mutatta be a sajtó képviselőinek Varga Péter ügyvezető.

Mint elmondta, az idei Csabagyöngye talán a legjobbnak mondható valamennyi eddigi évjárat közül, hiszen a nyári időjárás (amely tagadhatatlanul megrontotta sokunk nyári vakációját) rendkívül kedvező volt ennek a szőlőfajtának, hiszen a szüretet megelőző őszies időjárás sookal nagyobb aromagazdagságot adott az idei bornak.
A Varga Pincészet az idén 200 ezer palackkal állít elő ebből a típusból, melynek az utóbbi eszendők során kifejezett rajongótáboras alakult ki Magyarországon. Ez a mennyiség jellemző módon hozzávetőlegesen jövő tavasz végéig elegendő, és a Csabagyöngye kedvelők ettől kezdve már a jövő évi újbor elkészültét várhatják majd.
 
 
Bár a Csabagyöngyét árfekvése sem minősíti a csúcsborok közé, a Vendég&Hotel Online kérdésére Varga Péter megerősítette, hogy számukra mégis presztizsborról van szó, hiszen nagy jelentőséget tulajdonítanak annak, hogy a varga Pincészetből kerül ki immár hagyományosan a magyar borászat első bora, amely ugyan még nem éri el a francia beaujolais-k hírnevét, de mindenképpen üde színfolt a hazai borpalettán és a viilág legrövidebb vegetációs idejű szőlőfajtája és igazi hungarikum.
Varga Péter elmondta, hogy az alacsony cukor és savtartalmú, édes ízhatású szőlőből érlelés nélkül kétféle - száraz és félédes - újbor kerül a forgalomba. Az érlelés nélküli azonnali palackozást a szőlő fajtája és az alkalmazott különleges szűrési technológia teszi lehetővé.
 
 
 
 
 

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.