Megkóstoltuk 2011 első hazai újborát

A jubileumi, huszadik Budavári Borfesztiválon mutatta be Varga Péter, a badacsonyi Varga Pincészet Kft. ügyvezetője az idei év első magyar újborát.

Amint az elmúlt esztendőkben minden alkalommal, 2011-ben is a Varga Pincészet által palackozott Csabagyöngye az év első bora, amely a nagyközönség asztalára kerül. A Budavári borfesztivál második napján az pincészet idei újborait mutatta be a sajtó képviselőinek Varga Péter ügyvezető.

Mint elmondta, az idei Csabagyöngye talán a legjobbnak mondható valamennyi eddigi évjárat közül, hiszen a nyári időjárás (amely tagadhatatlanul megrontotta sokunk nyári vakációját) rendkívül kedvező volt ennek a szőlőfajtának, hiszen a szüretet megelőző őszies időjárás sookal nagyobb aromagazdagságot adott az idei bornak.
A Varga Pincészet az idén 200 ezer palackkal állít elő ebből a típusból, melynek az utóbbi eszendők során kifejezett rajongótáboras alakult ki Magyarországon. Ez a mennyiség jellemző módon hozzávetőlegesen jövő tavasz végéig elegendő, és a Csabagyöngye kedvelők ettől kezdve már a jövő évi újbor elkészültét várhatják majd.
 
 
Bár a Csabagyöngyét árfekvése sem minősíti a csúcsborok közé, a Vendég&Hotel Online kérdésére Varga Péter megerősítette, hogy számukra mégis presztizsborról van szó, hiszen nagy jelentőséget tulajdonítanak annak, hogy a varga Pincészetből kerül ki immár hagyományosan a magyar borászat első bora, amely ugyan még nem éri el a francia beaujolais-k hírnevét, de mindenképpen üde színfolt a hazai borpalettán és a viilág legrövidebb vegetációs idejű szőlőfajtája és igazi hungarikum.
Varga Péter elmondta, hogy az alacsony cukor és savtartalmú, édes ízhatású szőlőből érlelés nélkül kétféle - száraz és félédes - újbor kerül a forgalomba. Az érlelés nélküli azonnali palackozást a szőlő fajtája és az alkalmazott különleges szűrési technológia teszi lehetővé.
 
 
 
 
 

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.