Ördöghal budapesti módra enyhén füstölt fésűkagylóval, sötét hínárral, citromos-túrós croutonnal. Kékkagyló-tortellini gulyásfűszerekkel. Hideg sütőtökleves, sütőtökkel és petrezselyemmel töltött uborka, zabtejszínhab tormával és füstölt olajjal pácolt borsó - csak néhány fogás azok közül, amiket a Dalnoki Bence séf és commis-ja, Nyikos Patrik felszolgált a Bocuse d'Or szakácsverseny második versenynapján a zsűri számára.
A magyar duó ezüstérmet szerzett a verseny tavalyi európa bajnoki selejtezőjén, így előkelő pozícióból várhatták a mostani lyoni döntőt. Az idei versenyen a halételnek ördöghalból kellett készülnie, miközben a főfogásnak egy háromfogásos gyermekmenüt kellett tartalmaznia, amiben dominálnia kellett a töknek és a tojásnak – olvashatók a részletek a Bocuse d’Or Akadémia oldalán.
A magyar csapat külön egynémely váratlan problémával szembesült a rajtvonalnál: például meglepetés volt számukra, hogy milyen tányérban kellett végülis felszolgálni a gyerekmenüt - másmilyenben gyakortolták el ezerszer a feladatot - és azt sem tudták előre, hogy gurulós szekrényük, amiben az eszközeiket tartották, nem fér be a munkaasztal alá - de mindkét problémát sikerrel megoldották.
Mint helyszíni szakértőnk tudósításából megtudtuk, a tálalás időre és rendben megtörtént, valamint szintén Bősze Ákostól, a magyarországi METRO Nagykereskedelem HoReCa Üzletágfejlesztési vezetőjétől hallhattuk, hogy egy nagyon erős mezőnyben a magyar csapat profin helyt állt. Szintén "belsős" információ, hogy állítólag a csapatok közül gyakorlatilag egyik sem tudta mindhárom kötelező témában egyformán nyújtani ugyanazt a minőséget, így a verseny nyílt maradt, egyelőre nagy kérdés, hogy kik nyerik idén a Bocuse-trófeát, és hogy alakul a további helyezés?
Magyar idő szerint 18 órakor hirdetik ki az eredményt.
Forrás: METRO / Turizmus Online