Meglepetés a gyerekmenü tálalásakor, és gond a gurulós szekrénnyel

Apró kerékkötők ugyan akadtak az olajozottan működő magyar csapat versenymunkájának elkészítése során, de Dalnoki Bence séf vezetésével a magyar csapat megoldotta a váratlan helyzeteket, és hozták a Bocuse d'Or világbajnoki döntőjének második napján tudásuk legjavát.

Ördöghal budapesti módra enyhén füstölt fésűkagylóval, sötét hínárral, citromos-túrós croutonnal. Kékkagyló-tortellini gulyásfűszerekkel. Hideg sütőtökleves, sütőtökkel és petrezselyemmel töltött uborka, zabtejszínhab tormával és füstölt olajjal pácolt borsó - csak néhány fogás azok közül, amiket a Dalnoki Bence séf és commis-ja, Nyikos Patrik felszolgált a Bocuse d'Or szakácsverseny második versenynapján a zsűri számára.

A magyar duó ezüstérmet szerzett a verseny tavalyi európa bajnoki selejtezőjén, így előkelő pozícióból várhatták a mostani lyoni döntőt. Az idei versenyen a halételnek ördöghalból kellett készülnie, miközben a főfogásnak egy háromfogásos gyermekmenüt kellett tartalmaznia, amiben dominálnia kellett a töknek és a tojásnak – olvashatók a részletek a Bocuse d’Or Akadémia oldalán.

A magyar csapat külön egynémely váratlan problémával szembesült a rajtvonalnál: például meglepetés volt számukra, hogy milyen tányérban kellett végülis felszolgálni a gyerekmenüt - másmilyenben gyakortolták el ezerszer a feladatot - és azt sem tudták előre, hogy gurulós szekrényük, amiben az eszközeiket tartották, nem fér be a munkaasztal alá - de mindkét problémát sikerrel megoldották.

Mint helyszíni szakértőnk tudósításából megtudtuk, a tálalás időre és rendben megtörtént, valamint szintén Bősze Ákostól, a magyarországi METRO Nagykereskedelem HoReCa Üzletágfejlesztési vezetőjétől hallhattuk, hogy egy nagyon erős mezőnyben a magyar csapat profin helyt állt. Szintén "belsős" információ, hogy állítólag a csapatok közül gyakorlatilag egyik sem tudta mindhárom kötelező témában egyformán nyújtani ugyanazt a minőséget, így a verseny nyílt maradt, egyelőre nagy kérdés, hogy kik nyerik idén a Bocuse-trófeát, és hogy alakul a további helyezés?

Magyar idő szerint 18 órakor hirdetik ki az eredményt.

Forrás: METRO / Turizmus Online


Újra várja a jelentkezőket a S.Pellegrino Young Chef Academy verseny

Újra várja a jelentkezőket a S.Pellegrino Young Chef Academy verseny 

A megmérettetés hatodszorra irányítja a figyelmet a legkiválóbb kulináris tehetségekre.
Öt szuper fánklelőhely Budapesten

Öt szuper fánklelőhely Budapesten  

Érdemes még ezt a hétvégét kihasználni, mert sok helyen szezonális a lehetőség és a „fánknap” általában szombatra esik.
Az Emirates felvásárolta a világ legnagyobb vertikális farmját

Az Emirates felvásárolta a világ legnagyobb vertikális farmját 

Az itt, fenntartható eljárással termelt alapanyagokból készülnek a légitársaság fedélzeti menüi.
Kocsonya, koncertek, Miskolc

Kocsonya, koncertek, Miskolc 

A régió legnagyobb gasztrokulturális fesztiválja idén március 8-10. között kerül megrendezésre.
Mesterséges intelligencia a vendéglátásban és az élelmiszeriparban

Mesterséges intelligencia a vendéglátásban és az élelmiszeriparban 

A közelgő SIRHA Budapest kiállításon kerekasztal beszélgetést rendeznek a mesterséges intelligenciában (AI) rejlő lehetőségekről, iparági tapasztalatokról.
Öt forró csokizó Budapesten, amiben nem fog csalódni

Öt forró csokizó Budapesten, amiben nem fog csalódni 

A csokoládérajongóknak szívből ajánlunk egy látogatást ezekre a helyekre az utolsó borús napok egyikén.
Hét lakat alatt őrzik a világ legértékesebb borgyűjteményét

Hét lakat alatt őrzik a világ legértékesebb borgyűjteményét 

Ha hinni lehet a találgatásoknak, a borbefektetések összege az évtized végére el fogja érni a megdöbbentően magas fél milliárd dollárt.
Hallott már a Magyar Evő Versenyzők Szövetségéről?

Hallott már a Magyar Evő Versenyzők Szövetségéről?  

Pedig van ilyen. És arról, hogy világversenyi részvételi álmokat dédelgetnek?
Miamiba utaztatja tételeit ez az egri borbirtok

Miamiba utaztatja tételeit ez az egri borbirtok 

A világ elismert teljesítményeit nyújtó borászatai közé, a Great Wines World 2024 exkluzív amerikai eseményére kapott meghívást a St. Andrea Szőlőbirtok.
Közel tízezer liter sört vernek csapra a Várkert Bazárban

Közel tízezer liter sört vernek csapra a Várkert Bazárban 

Százféle különböző sörrel, majd tízezer liter habos nedűvel várja vendégeit február 23-24-én a legnagyobb hazai téli sörfieszta.

Interjú

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.
Kedvenc desszertjeink a legszebb kiadásban

Kedvenc desszertjeink a legszebb kiadásban 

Korábban írtunk már a ZAZIE „újragondolatlanul” merész, hamisítatlan magyar konyhájáról - de nem lehet szó nélkül elmenni Nagy Gergő szemet gyönyörködtető tányérdesszertjei mellett sem.
Valami régi, valami új – az újranyitott N28 séfjével beszélgettünk

Valami régi, valami új – az újranyitott N28 séfjével beszélgettünk 

Az N28 borétterem egy hosszúra nyúlt nyári szünet után, szeptember közepétől új koncepcióval várja a vendégeket. A gasztronómiai kínálat megalkotását Nagy Szabolcs séfre bízták.