Megnyílt az olasz gasztronómia paradicsoma

November 15-én megnyitotta kapuit az itáliai ínyencmesterség bolognai paradicsoma. A tévesen kulináris Disneylandnek is becézett létesítmény fókuszában a helyi olasz specialitások állnak.

Szerdán Bolognában, végre felavatták az olasz gasztronómia régóta várt élményparkját. Megalkotói szerint a FICO Eataly World Bolognára keresztelt létesítmény terjedelme a maga nemében páratlan, a célja pedig, hogy az embereknek megmutassa, miként is jut el az élelmiszer a termelőtől az asztaláig. A hangsúly jelentős mértékben az ikonikus, helyi specialitásokon pihen.

A 25 hektáros park szabadtéri mezőin, földjein, legelőin és istállóiban 200 házi(haszon)állat- és 2000 növényfajjal ismerkedhetnek meg élőben a látogatók. A helyszínen 45 különböző étterem, trattoria (kis vendéglő helyi specialitásokkal) és kioszk található az olasz konyha regionális sokszínűségének bemutatására.

A látogatók 40 különböző műhelyben követhetik nyomon az egyes élelmiszerek (hús, hal, sajt, tészta, olaj, sör és édességek) feldolgozásának/előállításának folyamatát. 

Az érdeklődők számos tanfolyamon és eseményen (élelmiszer-fotózás, szarvasgomba-vadászat, stb.) keresztülcsillapíthatják valamelyest a tudásszomjukat.

„Az egész dologban a nevelés alapvető jelentőséggel bír. De a szórakozás és a falatozás is sokat nyom a latban.” – nyilatkozta az Associated Foreign Press-nek Oscar Farinetti, az Eataly alapítója.

A belépés ingyenes, a tanfolyamok és az idegenvezetős túrák azonban már kicsit megkönnyítik a vendégek pénztárcáját.

Forrás: Élelmiszer Szaklap


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.