Megnyílt az olasz gasztronómia paradicsoma

November 15-én megnyitotta kapuit az itáliai ínyencmesterség bolognai paradicsoma. A tévesen kulináris Disneylandnek is becézett létesítmény fókuszában a helyi olasz specialitások állnak.

Szerdán Bolognában, végre felavatták az olasz gasztronómia régóta várt élményparkját. Megalkotói szerint a FICO Eataly World Bolognára keresztelt létesítmény terjedelme a maga nemében páratlan, a célja pedig, hogy az embereknek megmutassa, miként is jut el az élelmiszer a termelőtől az asztaláig. A hangsúly jelentős mértékben az ikonikus, helyi specialitásokon pihen.

A 25 hektáros park szabadtéri mezőin, földjein, legelőin és istállóiban 200 házi(haszon)állat- és 2000 növényfajjal ismerkedhetnek meg élőben a látogatók. A helyszínen 45 különböző étterem, trattoria (kis vendéglő helyi specialitásokkal) és kioszk található az olasz konyha regionális sokszínűségének bemutatására.

A látogatók 40 különböző műhelyben követhetik nyomon az egyes élelmiszerek (hús, hal, sajt, tészta, olaj, sör és édességek) feldolgozásának/előállításának folyamatát. 

Az érdeklődők számos tanfolyamon és eseményen (élelmiszer-fotózás, szarvasgomba-vadászat, stb.) keresztülcsillapíthatják valamelyest a tudásszomjukat.

„Az egész dologban a nevelés alapvető jelentőséggel bír. De a szórakozás és a falatozás is sokat nyom a latban.” – nyilatkozta az Associated Foreign Press-nek Oscar Farinetti, az Eataly alapítója.

A belépés ingyenes, a tanfolyamok és az idegenvezetős túrák azonban már kicsit megkönnyítik a vendégek pénztárcáját.

Forrás: Élelmiszer Szaklap


Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.