Megnyílt az olasz gasztronómia paradicsoma

November 15-én megnyitotta kapuit az itáliai ínyencmesterség bolognai paradicsoma. A tévesen kulináris Disneylandnek is becézett létesítmény fókuszában a helyi olasz specialitások állnak.

Szerdán Bolognában, végre felavatták az olasz gasztronómia régóta várt élményparkját. Megalkotói szerint a FICO Eataly World Bolognára keresztelt létesítmény terjedelme a maga nemében páratlan, a célja pedig, hogy az embereknek megmutassa, miként is jut el az élelmiszer a termelőtől az asztaláig. A hangsúly jelentős mértékben az ikonikus, helyi specialitásokon pihen.

A 25 hektáros park szabadtéri mezőin, földjein, legelőin és istállóiban 200 házi(haszon)állat- és 2000 növényfajjal ismerkedhetnek meg élőben a látogatók. A helyszínen 45 különböző étterem, trattoria (kis vendéglő helyi specialitásokkal) és kioszk található az olasz konyha regionális sokszínűségének bemutatására.

A látogatók 40 különböző műhelyben követhetik nyomon az egyes élelmiszerek (hús, hal, sajt, tészta, olaj, sör és édességek) feldolgozásának/előállításának folyamatát. 

Az érdeklődők számos tanfolyamon és eseményen (élelmiszer-fotózás, szarvasgomba-vadászat, stb.) keresztülcsillapíthatják valamelyest a tudásszomjukat.

„Az egész dologban a nevelés alapvető jelentőséggel bír. De a szórakozás és a falatozás is sokat nyom a latban.” – nyilatkozta az Associated Foreign Press-nek Oscar Farinetti, az Eataly alapítója.

A belépés ingyenes, a tanfolyamok és az idegenvezetős túrák azonban már kicsit megkönnyítik a vendégek pénztárcáját.

Forrás: Élelmiszer Szaklap


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.