Megnyitott a Gulfood több, mint 20 magyar kiállítóval

Az idén február 24-ig tartó dubaji vásár az Afrikától Indiáig tartó MENA (Middle East and North Africa) térség legjelentősebb ilyen jellegű eseménye. 2022-ben százhúsz ország négyezer kiállítója vett részt rajta és több mint százezer látogatót vonzott - tájékoztatta lapunkat az AMC.

A sok tekintetben bizonytalan világpiacon a térség folyamatosan növekvő élelmiszer kereslete és kínálata stabilizáló tényező, ezért is sereglik immár 28 éve Dubajba az élelmiszerszektor apraja-nagyja. A kiállítás nemzetközi jelentőségét nem csak az ide látogató külföldi vevőkör határozza meg, hanem az Emirátusok hagyományosan erős re-export tevékenysége is. Az eseményen nyolc tematikus szektorban mutathatják be portékáikat a részvevők: tejtermékek, italok, zsírok és olajok, egészséges wellness és mentes termékek, gabonafélék és hüvelyesek, hús és baromfi, ütős márkák és a világ élelmiszerei. Az egészséges és wellness termékek szektorát nemrég indították, ami jelzi a piac fejlődését.

Az Agrármarketing Centrum 168 négyzetméteres közösségi standján huszonkét kiállító ajánlja termékeit és szolgáltatásait a látogatók figyelmébe. A Gulfood nagy népszerűségnek örvend a hazai cégek körében, hiszen a közel-keleti piac számos exportlehetőséget rejt. A standon olyan különleges termékekkel is találkozhatnak a szakmai érdeklődők, mint a kenyérhelyettesítők, a szuvidált galambhús, liba- és kacsamáj különlegességek, pulykakészítmények, szelídgesztenye termékek, sporttápszerek, fagylalt és italporok, mézek, hidegen sajtolt olajok és magőrlemények. Örömhír, hogy a legjobb innovatív termékeket díjazó „Innovation Awards” program „Legjobb hús- és baromfitermék” kategória jelöltjei közé beválogatták a Bábolna Élelmiszeripari Kft. Rex Ciborum libamáj termékét.

A standon a beszerzők megismerkedhetnek az Agrármarketing Centrum által 2021-ben elindított Hungarian Food Business Programmal is, amelynek elsődleges célja, hogy segítse a magyar élelmiszergyártók külpiaci térnyerését. A Gulfood magyar standján külön standrészen, interaktív eszközzel mutatják be a beszerzők számára a programot.


Jammertal: Olyan termékhez nem adjuk a nevünket, amelyet mi magunk nem vennénk meg

Jammertal: Olyan termékhez nem adjuk a nevünket, amelyet mi magunk nem vennénk meg 

A Jammertal Borbirtok nem csak magát helyezte fel az elit vörösborok világtérképére, hanem a Villányi borvidék terroirját is - erről is beszélgetünk Varjas Sarolta Judittal, a Borbirtok alapító-társtulajdonosával.
Teltház a Nivegy-völgyi Borpikniken

Teltház a Nivegy-völgyi Borpikniken 

A kétszáz főben maximalizált rendezvényre már elővételben elfogytak a belépőjegyek.
Eldőlhet a Vár-béli patinás cukrászdák sorsa

Eldőlhet a Vár-béli patinás cukrászdák sorsa 

 A Ruszwurm és a Korona Cukrászda helyzetének rendezése visszafordíthatatlan, azonban az új polgármester két lehetséges megoldást ajánlott.
Az erdő csirkéje lesz 2025-ben az év gombája

Az erdő csirkéje lesz 2025-ben az év gombája 

Az internetes szavazás eredményeként jövőre az Év Gombája a kevéssé ismert sárga gévagomba (Laetiporus sulphureus) lesz, amely sokféleképpen felhasználható.
Indul a magyar csapat a szingapúri világdöntőre

Indul a magyar csapat a szingapúri világdöntőre 

A versenyen a világ legjobb szakácsai találkoznak.
Hódít az új szupergabonából készült likőr

Hódít az új szupergabonából készült likőr 

Igazán különleges gabona a cirok, mert amellett, hogy tápláló, a termesztése rendkívül környezetbarát.
Összeállt a Gasztrohegy színes menüje

Összeállt a Gasztrohegy színes menüje 

Idén minden eddiginél több, 13 helyszín csatlakozott, így a fő helyszínek mellett még több kiegészítő helyszín és program biztosítja, hogy egy percre se unatkozzunk ezen a hétvégén.
Mikor érkezik Richard Gere a villányi Gere-birtokra?

Mikor érkezik Richard Gere a villányi Gere-birtokra? 

Richard Gere filmszínész, bár már 75 éves, de a visszavonulás nem szerepel a tervei közt, ma is aktív. A Gere-birtokot a család hetedik generációs tagjaként vezető Gere Andreával arról is beszélgetünk, hogy jó lenne egyszer meghívni hozzájuk a világsztárt.
Ezek a legnagyobb kávéfogyasztó országok az EU-ban

Ezek a legnagyobb kávéfogyasztó országok az EU-ban 

A teljes termelés meghaladta a 2 millió tonnát.
Szamár carpacciót és szarvasgerincet is kóstolhat a zarándoklaton

Szamár carpacciót és szarvasgerincet is kóstolhat a zarándoklaton 

Az év utolsó zarándoklatán az ősi erdők titkos ízei kerülnek az asztalra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.