Megnyitott Budapest egyetlen exkluzív champagne bárja

Gyertek gyorsan, ez a csillagok íze!” - állítólag ezt kiáltotta Dom Pierre Perignon, amikor feltalálta a champagne-t. Bár a mondat eredete megkérdőjelezhető, a buborékos ital népszerűsége nem: a francia champagne mindenkit elvarázsol eleganciájával, könnyedségével, játékosságával. Az ÉTOILE Champagne Bar is ebben a szellemben várja vendégeit az ikonikus Párisi Udvarban több mint 50 féle tétellel, valamint az országban egyedül itt kóstolható vintage champagne-különlegességgel - tájékoztatta lapunkat az új létesítmény.

„Az étoile francia szó, jelentése csillag. A névvel nemcsak Dom Perignon előtt tisztelgünk, hanem azt gondoljuk, hogy ez a hely valóban Budapest csillagává válhat. A Párisi Udvar többszörösen díjnyertes épülete több mint száz éve a város ékköve, ikonikus találkozóhelye az embereknek. Azt szeretnénk, hogy az ÉTOILE által ez legalább további 100 évig így legyen. Nagyon sokat dolgoztunk ezen, a koncepció évekkel ezelőtt született meg. Az ötletet dédelgettük, fejlesztettük, hogy a házban megszokott legmagasabb minőséggel találkozzon minden vendég.” – árulta el Bayer Bence, a Párisi Udvar Hotel Budapest Marketing és Kommunikációs igazgatója.

A buborékos csoda oázisa több mint 50 különböző francia champagne-t kínál vendégeinek, amelyekből az országban egyedülálló módon 20 tétel pohárral is elérhető, az igazi ínyencek pedig akár megkóstolhatják a Bollinger francia champagne-ház több mint egymillió forintos palackját is. A champagne bár Head Sommelier-je, Virágh Csaba kiemelkedő szakértelmével és szenvedélyével avatja be a vendégeket a francia italkülönlegességek világába. A helynek pedig háziasszonya is van, Horváth Dalma személyében.

A Párisi Udvar új helye szerdától vasárnapig várja a francia champagne szerelmeseit 18 órától éjfélig. A champagne-ok mellé Lutz Lajos, a Párisi Passage és a Párisi Udvar executive chefje, a Bocuse d'Or Akadémia tagja álmodta meg az ételeket.



 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.