Megoldódni látszik a Promenád kávézó konfliktusa

Részleges birtokvédelmet kapott a Mammut 2-ben lévő Promenád kávézó a II. kerületi önkormányzattól, így több hét után elhagyhatja a kávézót Király Lajos és Zentai Zoltán, akik önként vállalták "fogságukat" - közölte Menyhért Mészáros László, a létesítményt bérlő cég sajtótanácsadója csütörtökön az MTI-vel.

Elmondása szerint a részletes birtokvédelem alatt tovább folytathatják a tárgyalást a Mammut vezetőségével a helyiség további bérléséről, és néhány héten belül újra kinyithatnak.
Emlékeztetett, hogy a bevásárlóközpont vezetőségével azért kezdtek tárgyalásokat, mert lejárt a tíz évre kötött szerződésük, amelyet opcióként a cég meghosszabbíthat. Az árról azonban nem sikerült megállapodniuk, ezért a Mammut lezáratta a kávézót augusztus 23-án. Két munkatársuk ekkor ment be a kávézóba, és azóta is ott tartózkodtak.
Menyhért Mészáros László elmondta, addig tárgyalnak a Mammuttal a bérleti díjról, amíg meg nem állapodnak.
Szőke Tamás, a Mammut Zrt. marketingvezetője közleményben reagált, azt írta, a határozat kizárólag a birtoklás kérdésében foglalt állást, a jogvita alapját képező véleménykülönbség eldöntése bírósági hatáskörbe tartozik.
Kézhez vették az illetékes polgármesteri hivatal határozatát is, amelyben úgy foglaltak állást, hogy a kávézót üzemeltető Mimezin Kft. működési engedélyét visszavonták - közölte a Mammut.
Az MTI úgy értesült, hogy a II. kerületi önkormányzat első fokon csak a kávézó 45 négyzetméteres beltéri részét adta vissza birtokvédelemmel az üzemeltetőnek, de teraszt nem, mivel arra nincs, és soha nem is volt szerződése a Mimezin Kft.-nek. Az önkormányzat megszüntette a cég működési engedélyét, ezért azt újra be kell adnia, addig viszont, amíg nincs szerződése a hely bérlésére a Mamuttal, erre nincs lehetősége. (MTI)


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.