Elmondása szerint a részletes birtokvédelem alatt tovább folytathatják a tárgyalást a Mammut vezetőségével a helyiség további bérléséről, és néhány héten belül újra kinyithatnak.
Emlékeztetett, hogy a bevásárlóközpont vezetőségével azért kezdtek tárgyalásokat, mert lejárt a tíz évre kötött szerződésük, amelyet opcióként a cég meghosszabbíthat. Az árról azonban nem sikerült megállapodniuk, ezért a Mammut lezáratta a kávézót augusztus 23-án. Két munkatársuk ekkor ment be a kávézóba, és azóta is ott tartózkodtak.
Menyhért Mészáros László elmondta, addig tárgyalnak a Mammuttal a bérleti díjról, amíg meg nem állapodnak.
Szőke Tamás, a Mammut Zrt. marketingvezetője közleményben reagált, azt írta, a határozat kizárólag a birtoklás kérdésében foglalt állást, a jogvita alapját képező véleménykülönbség eldöntése bírósági hatáskörbe tartozik.
Kézhez vették az illetékes polgármesteri hivatal határozatát is, amelyben úgy foglaltak állást, hogy a kávézót üzemeltető Mimezin Kft. működési engedélyét visszavonták - közölte a Mammut.
Az MTI úgy értesült, hogy a II. kerületi önkormányzat első fokon csak a kávézó 45 négyzetméteres beltéri részét adta vissza birtokvédelemmel az üzemeltetőnek, de teraszt nem, mivel arra nincs, és soha nem is volt szerződése a Mimezin Kft.-nek. Az önkormányzat megszüntette a cég működési engedélyét, ezért azt újra be kell adnia, addig viszont, amíg nincs szerződése a hely bérlésére a Mamuttal, erre nincs lehetősége. (MTI)
Megoldódni látszik a Promenád kávézó konfliktusa
Részleges birtokvédelmet kapott a Mammut 2-ben lévő Promenád kávézó a II. kerületi önkormányzattól, így több hét után elhagyhatja a kávézót Király Lajos és Zentai Zoltán, akik önként vállalták "fogságukat" - közölte Menyhért Mészáros László, a létesítményt bérlő cég sajtótanácsadója csütörtökön az MTI-vel.

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris
A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának
Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem
Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját
Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten
Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.

A lengyel sörgyártás új trendjei
A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.

Új Michelin-csillagos menü az égben
Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Borünnep Szegeden
A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból
Műanyag fóliadarab lehet benne.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.