Elmondása szerint a részletes birtokvédelem alatt tovább folytathatják a tárgyalást a Mammut vezetőségével a helyiség további bérléséről, és néhány héten belül újra kinyithatnak.
Emlékeztetett, hogy a bevásárlóközpont vezetőségével azért kezdtek tárgyalásokat, mert lejárt a tíz évre kötött szerződésük, amelyet opcióként a cég meghosszabbíthat. Az árról azonban nem sikerült megállapodniuk, ezért a Mammut lezáratta a kávézót augusztus 23-án. Két munkatársuk ekkor ment be a kávézóba, és azóta is ott tartózkodtak.
Menyhért Mészáros László elmondta, addig tárgyalnak a Mammuttal a bérleti díjról, amíg meg nem állapodnak.
Szőke Tamás, a Mammut Zrt. marketingvezetője közleményben reagált, azt írta, a határozat kizárólag a birtoklás kérdésében foglalt állást, a jogvita alapját képező véleménykülönbség eldöntése bírósági hatáskörbe tartozik.
Kézhez vették az illetékes polgármesteri hivatal határozatát is, amelyben úgy foglaltak állást, hogy a kávézót üzemeltető Mimezin Kft. működési engedélyét visszavonták - közölte a Mammut.
Az MTI úgy értesült, hogy a II. kerületi önkormányzat első fokon csak a kávézó 45 négyzetméteres beltéri részét adta vissza birtokvédelemmel az üzemeltetőnek, de teraszt nem, mivel arra nincs, és soha nem is volt szerződése a Mimezin Kft.-nek. Az önkormányzat megszüntette a cég működési engedélyét, ezért azt újra be kell adnia, addig viszont, amíg nincs szerződése a hely bérlésére a Mamuttal, erre nincs lehetősége. (MTI)
Megoldódni látszik a Promenád kávézó konfliktusa
Részleges birtokvédelmet kapott a Mammut 2-ben lévő Promenád kávézó a II. kerületi önkormányzattól, így több hét után elhagyhatja a kávézót Király Lajos és Zentai Zoltán, akik önként vállalták "fogságukat" - közölte Menyhért Mészáros László, a létesítményt bérlő cég sajtótanácsadója csütörtökön az MTI-vel.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.