A bizottságban az intézmény vezetője, egy gyermekvédelmi felelős és egy hivatali szakember vesz részt. A kedvezmény, amiről döntenek, 50, 75 vagy 90 százalékos is lehet – mondta a Népszabadságnak Domonkos Csaba, a XI. kerület sajtófőnöke. Az új rendszer alapján csak a kiemelkedően magas jövedelemmel rendelkezők fizetnének többet gyermekeik iskolai étkeztetéséért. Bár szeptemberre minden gyerek után a teljes összeget be kellett fizetniük a szülőknek, de a többletbefizetést az októberi díjakban kompenzálják. Az egyik kerületi fideszes képviselő azt kifogásolta, hogy az önkormányzat megszüntette az iskolák önálló gazdálkodását és egy céggel öt évre kötött szerződést az ételszállításra. Így az iskolaigazgatók akkor sem tudnák felmondani a szerződést, ha elégedetlenek lennének a szolgáltatással. Domonkos Csaba erre azt mondta, hogy idén közbeszerzési pályázatot írtak ki az óvodai és iskolai étkeztetésre, amelynek során a pályázóktól a korábban bevezetett, minőségi alapanyagú reformétkeztetésre vártak ajánlatot.
Menzavita Újbudán
Új támogatási rendszert vezetett be a XI. kerület az óvodai és iskolai étkeztetésben: egy bizottság tesz javaslatot arra, egy diák mekkora menzadíj-támogatást kaphat.

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen
A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról
Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép
Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.

Nem lesz idén akácméz?
Rekordgyenge termés – drágulás és hiány várható.

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot
A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.

Időutazás a Folly Arborétumban
A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista
Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.

Hétvégén Somlói Borgála
Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak
Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben
Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.