A bizottságban az intézmény vezetője, egy gyermekvédelmi felelős és egy hivatali szakember vesz részt. A kedvezmény, amiről döntenek, 50, 75 vagy 90 százalékos is lehet – mondta a Népszabadságnak Domonkos Csaba, a XI. kerület sajtófőnöke. Az új rendszer alapján csak a kiemelkedően magas jövedelemmel rendelkezők fizetnének többet gyermekeik iskolai étkeztetéséért. Bár szeptemberre minden gyerek után a teljes összeget be kellett fizetniük a szülőknek, de a többletbefizetést az októberi díjakban kompenzálják. Az egyik kerületi fideszes képviselő azt kifogásolta, hogy az önkormányzat megszüntette az iskolák önálló gazdálkodását és egy céggel öt évre kötött szerződést az ételszállításra. Így az iskolaigazgatók akkor sem tudnák felmondani a szerződést, ha elégedetlenek lennének a szolgáltatással. Domonkos Csaba erre azt mondta, hogy idén közbeszerzési pályázatot írtak ki az óvodai és iskolai étkeztetésre, amelynek során a pályázóktól a korábban bevezetett, minőségi alapanyagú reformétkeztetésre vártak ajánlatot.
Menzavita Újbudán
Új támogatási rendszert vezetett be a XI. kerület az óvodai és iskolai étkeztetésben: egy bizottság tesz javaslatot arra, egy diák mekkora menzadíj-támogatást kaphat.
Márciustól éjjel is nyitva a világ legszebb kávéháza
Újabb mérföldkőhöz érkezett a világ legszebb kávéházaként számontartott 130 éves New York Café.
Megvannak a Város Borai Debrecenben
Hét borvidék hét kiemelkedő pincészete kapta meg a Debrecen Város Bora címet.
Elhunyt a magyar csilitermesztés meghatározó alakja
Váratlanul elhunyt a magyar csili világ ismert alakja, Bánfi Krisztián, akinek Kígyóscsili névvel fémjelzett vállalkozása a hazai csilitermesztés elengedhetetlen részévé vált.
Bajban Románia burgonyatermesztése
Márpedig Európa burgonyatermesztésének harmadát eddig Románia adta.
Nincs fából vaskarika: búcsúzik a balatonfüredi étterem
Az étterem közösségi oldalán jelentette be, hogy fájó szívvel, de bezárják a vendéglátóegységet.
Programok és fejlesztések a villányi borvidéken
A következő pár évben összesen mintegy ötmilliárd forintnyi fejlesztés valósul meg Villányban.
Rajnai rizling a legjobb magyar borok között
A Pannonhalmi borvidék egyik legismertebb pincészeténél, a Cseri Pincészetnél jóideje fontos szerep jut a számoknak.
Hamarosan személyzet nélküli Auchant nyitnak Újbudán
Személyzet nélküli, okos üzletet nyit február végén a nemzetközi kiskereskedelmi üzletlánc.
Michelin-csillagok Ausztriának: kulináris kiválóságok díjazása a MICHELIN Guide-on
Mérföldkő az osztrák kulináris és turizmus helyzetben: 82 MICHELIN-csillag, 33 Zöld Csillag és 43 Bib-Gourmand-díj Ausztriának.
Felmérés: mennyit költenek fenntartás nélkül a vendégek egy étteremben?
A hazai vendéglátóipar számára érdekes adatokat szolgáltat az a kutatás, amelynek legfőbb megállapításait most ismertetjük.
Interjú
Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.