A bizottságban az intézmény vezetője, egy gyermekvédelmi felelős és egy hivatali szakember vesz részt. A kedvezmény, amiről döntenek, 50, 75 vagy 90 százalékos is lehet – mondta a Népszabadságnak Domonkos Csaba, a XI. kerület sajtófőnöke. Az új rendszer alapján csak a kiemelkedően magas jövedelemmel rendelkezők fizetnének többet gyermekeik iskolai étkeztetéséért. Bár szeptemberre minden gyerek után a teljes összeget be kellett fizetniük a szülőknek, de a többletbefizetést az októberi díjakban kompenzálják. Az egyik kerületi fideszes képviselő azt kifogásolta, hogy az önkormányzat megszüntette az iskolák önálló gazdálkodását és egy céggel öt évre kötött szerződést az ételszállításra. Így az iskolaigazgatók akkor sem tudnák felmondani a szerződést, ha elégedetlenek lennének a szolgáltatással. Domonkos Csaba erre azt mondta, hogy idén közbeszerzési pályázatot írtak ki az óvodai és iskolai étkeztetésre, amelynek során a pályázóktól a korábban bevezetett, minőségi alapanyagú reformétkeztetésre vártak ajánlatot.
Menzavita Újbudán
Új támogatási rendszert vezetett be a XI. kerület az óvodai és iskolai étkeztetésben: egy bizottság tesz javaslatot arra, egy diák mekkora menzadíj-támogatást kaphat.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.