Menzavita Újbudán

Új támogatási rendszert vezetett be a XI. kerület az óvodai és iskolai étkeztetésben: egy bizottság tesz javaslatot arra, egy diák mekkora menzadíj-támogatást kaphat.

A bizottságban az intézmény vezetője, egy gyermekvédelmi felelős és egy hivatali szakember vesz részt. A kedvezmény, amiről döntenek, 50, 75 vagy 90 százalékos is lehet – mondta a Népszabadságnak Domonkos Csaba, a XI. kerület sajtófőnöke. Az új rendszer alapján csak a kiemelkedően magas jövedelemmel rendelkezők fizetnének többet gyermekeik iskolai étkeztetéséért. Bár szeptemberre minden gyerek után a teljes összeget be kellett fizetniük a szülőknek, de a többletbefizetést az októberi díjakban kompenzálják. Az egyik kerületi fideszes képviselő azt kifogásolta, hogy az önkormányzat megszüntette az iskolák önálló gazdálkodását és egy céggel öt évre kötött szerződést az ételszállításra. Így az iskolaigazgatók akkor sem tudnák felmondani a szerződést, ha elégedetlenek lennének a szolgáltatással. Domonkos Csaba erre azt mondta, hogy idén közbeszerzési pályázatot írtak ki az óvodai és iskolai étkeztetésre, amelynek során a pályázóktól a korábban bevezetett, minőségi alapanyagú reformétkeztetésre vártak ajánlatot.

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.
Új korszak a siófoki menzán

Új korszak a siófoki menzán 

Siófok összes általános- és középiskolájában bevezették a svédasztalos rendszerű menzát.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.