Miamiba utaztatja tételeit ez az egri borbirtok

A világ elismert teljesítményeit nyújtó borászatai közé, a Great Wines World 2024 exkluzív amerikai eseményére kapott meghívást a St. Andrea Szőlőbirtok. Az egerszalóki borok február utolsó napjaiban, a Miamiban nyitó borászati szakkiállításon és üzleti találkozón mutatkozhatnak be.

A James Suckling nemzetközi borszakíró szervezésében megvalósuló amerikai eseményen 350-nél több kiállító 900 tételét kóstolhatják a résztvevők két napon át. A nemzetközi díjakkal elismert St. Andrea a hat közép-európai meghívott egyikeként szerepel majd.

ifjabb Lőrincz György borász és Lőrincz Ákos / Fotó: Pintér Árpád
ifjabb Lőrincz György borász és Lőrincz Ákos / Fotó: Pintér Árpád

Magyarországot mindkét napon a St. Andrea Szőlőbirtok, egy-egy napon pedig az Oremus és a szintén tokaji Disznókő képviseli majd. 

Nagyon lelkesek lettünk, amikor megláttuk a kiállító borászatokat – Vega Sicilia, Marchesi Antinori, Champagne Laurent-Perrier, Château Angelus, Château Pichon Baron, hogy csak néhány világhírű birtokot említsünk. Ők tényleg a világelithez tartoznak és büszkék vagyunk rá, hogy ilyen pincészetek mellett képviselhetjük borvidékünket, Egert 

– mondja ifjabb Lőrincz György. 

Az eseményen a St. Andrea Szőlőbirtok borait ifjabb Lőrincz György borász és Lőrincz Ákos mutatják majd be – a kiállításra a birtok négy tételt visz, ezek az Örökké, a Mária, a Merengő és az Agapé. Ezen tételek mindegyike 94 pont fölötti értékelést kapott, de lesz olyan egerszalóki tétel, ami már az abszolút nemzetközi élmezőnyhöz tartozik a maga 98 pontjával.

 

 

 


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.