Miamiba utaztatja tételeit ez az egri borbirtok

A világ elismert teljesítményeit nyújtó borászatai közé, a Great Wines World 2024 exkluzív amerikai eseményére kapott meghívást a St. Andrea Szőlőbirtok. Az egerszalóki borok február utolsó napjaiban, a Miamiban nyitó borászati szakkiállításon és üzleti találkozón mutatkozhatnak be.

A James Suckling nemzetközi borszakíró szervezésében megvalósuló amerikai eseményen 350-nél több kiállító 900 tételét kóstolhatják a résztvevők két napon át. A nemzetközi díjakkal elismert St. Andrea a hat közép-európai meghívott egyikeként szerepel majd.

ifjabb Lőrincz György borász és Lőrincz Ákos / Fotó: Pintér Árpád
ifjabb Lőrincz György borász és Lőrincz Ákos / Fotó: Pintér Árpád

Magyarországot mindkét napon a St. Andrea Szőlőbirtok, egy-egy napon pedig az Oremus és a szintén tokaji Disznókő képviseli majd. 

Nagyon lelkesek lettünk, amikor megláttuk a kiállító borászatokat – Vega Sicilia, Marchesi Antinori, Champagne Laurent-Perrier, Château Angelus, Château Pichon Baron, hogy csak néhány világhírű birtokot említsünk. Ők tényleg a világelithez tartoznak és büszkék vagyunk rá, hogy ilyen pincészetek mellett képviselhetjük borvidékünket, Egert 

– mondja ifjabb Lőrincz György. 

Az eseményen a St. Andrea Szőlőbirtok borait ifjabb Lőrincz György borász és Lőrincz Ákos mutatják majd be – a kiállításra a birtok négy tételt visz, ezek az Örökké, a Mária, a Merengő és az Agapé. Ezen tételek mindegyike 94 pont fölötti értékelést kapott, de lesz olyan egerszalóki tétel, ami már az abszolút nemzetközi élmezőnyhöz tartozik a maga 98 pontjával.

 

 

 


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.