Miamiba utaztatja tételeit ez az egri borbirtok

A világ elismert teljesítményeit nyújtó borászatai közé, a Great Wines World 2024 exkluzív amerikai eseményére kapott meghívást a St. Andrea Szőlőbirtok. Az egerszalóki borok február utolsó napjaiban, a Miamiban nyitó borászati szakkiállításon és üzleti találkozón mutatkozhatnak be.

A James Suckling nemzetközi borszakíró szervezésében megvalósuló amerikai eseményen 350-nél több kiállító 900 tételét kóstolhatják a résztvevők két napon át. A nemzetközi díjakkal elismert St. Andrea a hat közép-európai meghívott egyikeként szerepel majd.

ifjabb Lőrincz György borász és Lőrincz Ákos / Fotó: Pintér Árpád
ifjabb Lőrincz György borász és Lőrincz Ákos / Fotó: Pintér Árpád

Magyarországot mindkét napon a St. Andrea Szőlőbirtok, egy-egy napon pedig az Oremus és a szintén tokaji Disznókő képviseli majd. 

Nagyon lelkesek lettünk, amikor megláttuk a kiállító borászatokat – Vega Sicilia, Marchesi Antinori, Champagne Laurent-Perrier, Château Angelus, Château Pichon Baron, hogy csak néhány világhírű birtokot említsünk. Ők tényleg a világelithez tartoznak és büszkék vagyunk rá, hogy ilyen pincészetek mellett képviselhetjük borvidékünket, Egert 

– mondja ifjabb Lőrincz György. 

Az eseményen a St. Andrea Szőlőbirtok borait ifjabb Lőrincz György borász és Lőrincz Ákos mutatják majd be – a kiállításra a birtok négy tételt visz, ezek az Örökké, a Mária, a Merengő és az Agapé. Ezen tételek mindegyike 94 pont fölötti értékelést kapott, de lesz olyan egerszalóki tétel, ami már az abszolút nemzetközi élmezőnyhöz tartozik a maga 98 pontjával.

 

 

 


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.