Miamiba utaztatja tételeit ez az egri borbirtok

A világ elismert teljesítményeit nyújtó borászatai közé, a Great Wines World 2024 exkluzív amerikai eseményére kapott meghívást a St. Andrea Szőlőbirtok. Az egerszalóki borok február utolsó napjaiban, a Miamiban nyitó borászati szakkiállításon és üzleti találkozón mutatkozhatnak be.

A James Suckling nemzetközi borszakíró szervezésében megvalósuló amerikai eseményen 350-nél több kiállító 900 tételét kóstolhatják a résztvevők két napon át. A nemzetközi díjakkal elismert St. Andrea a hat közép-európai meghívott egyikeként szerepel majd.

ifjabb Lőrincz György borász és Lőrincz Ákos / Fotó: Pintér Árpád
ifjabb Lőrincz György borász és Lőrincz Ákos / Fotó: Pintér Árpád

Magyarországot mindkét napon a St. Andrea Szőlőbirtok, egy-egy napon pedig az Oremus és a szintén tokaji Disznókő képviseli majd. 

Nagyon lelkesek lettünk, amikor megláttuk a kiállító borászatokat – Vega Sicilia, Marchesi Antinori, Champagne Laurent-Perrier, Château Angelus, Château Pichon Baron, hogy csak néhány világhírű birtokot említsünk. Ők tényleg a világelithez tartoznak és büszkék vagyunk rá, hogy ilyen pincészetek mellett képviselhetjük borvidékünket, Egert 

– mondja ifjabb Lőrincz György. 

Az eseményen a St. Andrea Szőlőbirtok borait ifjabb Lőrincz György borász és Lőrincz Ákos mutatják majd be – a kiállításra a birtok négy tételt visz, ezek az Örökké, a Mária, a Merengő és az Agapé. Ezen tételek mindegyike 94 pont fölötti értékelést kapott, de lesz olyan egerszalóki tétel, ami már az abszolút nemzetközi élmezőnyhöz tartozik a maga 98 pontjával.

 

 

 


Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.
Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai

Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai 

A két borválogatás ezúttal az olasz Veneto, illetve a magyar Villány lankáin termett szőlőkből készült.
Itt a vége: megtiltják az energiaitalok fogyasztását 18 év alatt

Itt a vége: megtiltják az energiaitalok fogyasztását 18 év alatt 

Tizennyolc év alattiaknak tilos lesz energiaitalt eladni – erről tárgyalt csütörtökön a parlament.
Első ízben adták át a Sakura-díjat

Első ízben adták át a Sakura-díjat 

A Toyota elvei mentén tüntetik ki a legkiválóbb magyar vendéglátókat
Érkezik a Mere? Minden, ami eddig tudható az orosz diszkontláncról

Érkezik a Mere? Minden, ami eddig tudható az orosz diszkontláncról 

Hogyan terjeszkedik Európában a hard diszkontlánc? Miben más a többi diszkonttól, mitől sikeres? Miért fontos számukra a magyar piac?

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.