Mit ennél, Gyöngyhajú lány?

Magyar viszonylatban egészen különleges kiállítás Nyílik hamarosan Szentesen a Koszta József Múzeumban. Az Omega zenekarról emlékeznek majd meg 950 négyzetméteren a Gyöngyhajú lány című kiállítás keretében, ahol mindenféle zenekari relikviákat tekinthetnek meg a látogatók.

A kiállításról szóló sajtóközlemény legérdekesebb eleme viszont egyértelműen az, hogy a 2019 nyaráig tartó kiállítás idejére a múzeumhoz közeli négycsillagos szálloda, az Open Hotel Szentes kávézójában Omega Éttermet alakítanak ki, ami valószínűleg egyaránt példátlan a magyar popkultúra és muzeológia történetében. Az étterem lényege, hogy a látogatók a zenekar tagjainak kedvenc ételeit fogyaszthatják el.

Megkerestük a Koszta József Múzeumot, ahonnan megtudtuk, hogy az ételek teljesen hivatalosak, a zenekar tagjai személyesen kóstolták végig a menüsort, hogy az ételek megfeleljenek az igényeiknek, de jöjjön a lényeg!

Az Omega tagjainak kedvenc ételei:

Kóbor János - brassói aprópecsenye

Benkő László - kacsamáj és comb zöldséggel

Debreczeni Ferenc - paprikás krumpli kolbásszal

Molnár György - lecsó főtt kolbásszal

Szöllőssy Katinka - BBQ oldalas

A kiállítás november 30-án nyílik és 2019. május 30-áig látogatható Szentesen a Koszta József Múzeumban.

Forrás: Index


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.