Mobil étterem lesz az új trend?

Ha elég gazdag vagy, nem jársz étterembe, inkább veszel egyet magadnak. Ennek az egyébként elég sok pénzt igénylő hobbinak persze van néhány komoly hátránya: a szakácsot ugyan gyakran lecserélheted, a helyet is átalakíthatod, a helyszín viszont szó szerint bebetonozott. Ez utóbbin változtathat az Electrolux mobil étterme - írja a Burzsuj Blog.

A termékpromóciónak szánt ötlet valljuk be könnyen „burzsuj kedvenc” lehet, hiszen melyik milliárdos ne örülne, ha mondjuk a francia Saint Jean Cap Ferrat-ban töltött nyári hónapok után télen egy kontinenssel arrébb, esetleg Aspenben tud majd kulinárisan is felvágni a többiek előtt. A svéd cég igazán nem csinált semmi különlegeset, csupán a termékpalettát mutatja be egy helyen, azonos időben. Az eredmény, a mobil étterem viszont jó eséllyel fine dining élményt is nyújthat, abból a szempontból legalábbis mindenképpen, hogy ehhez elég kicsi.

Az április elsején Brüsszelben nyíló Cube ugyanis mindössze 18 fő befogadására lesz képes. (A Michelin-csillagok száma az asztalok számával fordítottan arányos, talán ezért nem szerepel a Michelin Guide-ban egyetlen egyetemi menza sem.)

 

A három hónapig üzemelő látványkonyhával felszerelt étterem legelőször egy épület tetején nyitja majd meg kapuit, de a cég ígérete szerint sziklaperemen vagy akár tópartokon is „megállja a helyét”. Az üvegfalaknak köszönhetően a kilátás minden bizonnyal pazar lesz, egyelőre azonban csak annyit tudni, hogy a Cube a tervek szerint Olaszországban, Oroszországban, Svájcban és Svédországban tűnik majd fel 3-3 hónapra. Az étterem a hét minden napján naponta két alkalommal - ebéd és vacsora időben - várja a vendégeket, helyet pedig a világ bármely pontjáról lehet majd foglalni a hamarosan induló weboldalon keresztül. (forrás és illusztráció: Burzsuj Blog)

 


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.