Mobil étterem lesz az új trend?

Ha elég gazdag vagy, nem jársz étterembe, inkább veszel egyet magadnak. Ennek az egyébként elég sok pénzt igénylő hobbinak persze van néhány komoly hátránya: a szakácsot ugyan gyakran lecserélheted, a helyet is átalakíthatod, a helyszín viszont szó szerint bebetonozott. Ez utóbbin változtathat az Electrolux mobil étterme - írja a Burzsuj Blog.

A termékpromóciónak szánt ötlet valljuk be könnyen „burzsuj kedvenc” lehet, hiszen melyik milliárdos ne örülne, ha mondjuk a francia Saint Jean Cap Ferrat-ban töltött nyári hónapok után télen egy kontinenssel arrébb, esetleg Aspenben tud majd kulinárisan is felvágni a többiek előtt. A svéd cég igazán nem csinált semmi különlegeset, csupán a termékpalettát mutatja be egy helyen, azonos időben. Az eredmény, a mobil étterem viszont jó eséllyel fine dining élményt is nyújthat, abból a szempontból legalábbis mindenképpen, hogy ehhez elég kicsi.

Az április elsején Brüsszelben nyíló Cube ugyanis mindössze 18 fő befogadására lesz képes. (A Michelin-csillagok száma az asztalok számával fordítottan arányos, talán ezért nem szerepel a Michelin Guide-ban egyetlen egyetemi menza sem.)

 

A három hónapig üzemelő látványkonyhával felszerelt étterem legelőször egy épület tetején nyitja majd meg kapuit, de a cég ígérete szerint sziklaperemen vagy akár tópartokon is „megállja a helyét”. Az üvegfalaknak köszönhetően a kilátás minden bizonnyal pazar lesz, egyelőre azonban csak annyit tudni, hogy a Cube a tervek szerint Olaszországban, Oroszországban, Svájcban és Svédországban tűnik majd fel 3-3 hónapra. Az étterem a hét minden napján naponta két alkalommal - ebéd és vacsora időben - várja a vendégeket, helyet pedig a világ bármely pontjáról lehet majd foglalni a hamarosan induló weboldalon keresztül. (forrás és illusztráció: Burzsuj Blog)

 


Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.
Megújult étlappal vár az etyeki birtok

Megújult étlappal vár az etyeki birtok 

Defend Márk séf és csapata tálalásában mutatják be a friss ötletekre és szezonális alapanyagokra épülő megújult étlapot.
Zenés-táncos estek a Gundelben

Zenés-táncos estek a Gundelben 

Hagyományélesztés modern köntösben: áprilistól zenés-táncos estek a Gundelben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.