Mobil étterem lesz az új trend?

Ha elég gazdag vagy, nem jársz étterembe, inkább veszel egyet magadnak. Ennek az egyébként elég sok pénzt igénylő hobbinak persze van néhány komoly hátránya: a szakácsot ugyan gyakran lecserélheted, a helyet is átalakíthatod, a helyszín viszont szó szerint bebetonozott. Ez utóbbin változtathat az Electrolux mobil étterme - írja a Burzsuj Blog.

A termékpromóciónak szánt ötlet valljuk be könnyen „burzsuj kedvenc” lehet, hiszen melyik milliárdos ne örülne, ha mondjuk a francia Saint Jean Cap Ferrat-ban töltött nyári hónapok után télen egy kontinenssel arrébb, esetleg Aspenben tud majd kulinárisan is felvágni a többiek előtt. A svéd cég igazán nem csinált semmi különlegeset, csupán a termékpalettát mutatja be egy helyen, azonos időben. Az eredmény, a mobil étterem viszont jó eséllyel fine dining élményt is nyújthat, abból a szempontból legalábbis mindenképpen, hogy ehhez elég kicsi.

Az április elsején Brüsszelben nyíló Cube ugyanis mindössze 18 fő befogadására lesz képes. (A Michelin-csillagok száma az asztalok számával fordítottan arányos, talán ezért nem szerepel a Michelin Guide-ban egyetlen egyetemi menza sem.)

 

A három hónapig üzemelő látványkonyhával felszerelt étterem legelőször egy épület tetején nyitja majd meg kapuit, de a cég ígérete szerint sziklaperemen vagy akár tópartokon is „megállja a helyét”. Az üvegfalaknak köszönhetően a kilátás minden bizonnyal pazar lesz, egyelőre azonban csak annyit tudni, hogy a Cube a tervek szerint Olaszországban, Oroszországban, Svájcban és Svédországban tűnik majd fel 3-3 hónapra. Az étterem a hét minden napján naponta két alkalommal - ebéd és vacsora időben - várja a vendégeket, helyet pedig a világ bármely pontjáról lehet majd foglalni a hamarosan induló weboldalon keresztül. (forrás és illusztráció: Burzsuj Blog)

 


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.