Több éve szervezi Séfműhely elnevezésű szakmai programját a budaörsi nagykonyhai berendezések beszállítója, a Coninvest, de amióta világ a világ, nem volt még náluk női séf a professzionális konyhán, és olyan szakács sem, aki ennyi idő alatt, szinte seperc leforgása alatt elkészítette, tálalta négy fogásból álló menüsorát, miközben egyfolytában magyarázta, miből, hogyan, mit készít és miért.
Petra igazi világjáró különben, sportoló, üzletasszony, és persze elsősorban séf, aki nem mellesleg a szintén budaörsi Fishmarket értékesítési vezetője. Dolgozott korábban a Nobu Budapest, majd a londoni Arts Club, a híres One Eleven Kitchen és a londoni Nobu konyháján, és Budapesten, a Costes Downtown-ban, mindenütt halas pályán. Petra különben egyik szereplője volt egy éve megjelent, nagysikerű "30 szakács 30 alatt" című kiadványunkban.
Ő a magyar halkirálynő, kizárólag halakkal foglalkozik, bár, vallotta be a menü készítése közben, azért számára is akad e témában kihívás. Ilyen az édesvízi halak területe, amellyel már ismerkedik, de, mint mondta, kizárólag akasztói ponttyal dolgozik, mert azt tartja idehaza a legmegbízhatóbb minőségűnek.
Menüsorában elsőként friss tonhal tatárt készített franciás stílusban, ehető virágokkal, articsókával. Majd vegyes tenger gyümölcsei tál következett – isteni könnyű, citromos, egyszerre friss és savanyú ízekkel. Ezt követően a lencsék királynőjét, francia puy lencsét vetette be, ami mellé krémes répapürét készített, hozzá frissen, médiumra sütött lazacot tálalt, amelyet három fázisban készített elő (cukros, vizes száraz pác, utána olajos pác következett, szuvidolás, és kéreg készült a tetején) A főétel tetejére paszternákcsipsz került – kenyér helyett tökéletes ötletként. A menüsort csokis, tápiókás, citromos ízvilágú desszert zárta (citromkrém alappal, a tészta lisztmentes alapanyagból sült), amelyhez tökéletesen illett a tápiókagyöngy, Petra desszertje látványra is emlékezetes maradt.
Forrás: Vendég & Hotel