Mondja, csinálja, mind elfogy

A beszédes halszakács, Tischler Petra volt a budaörsi Séfműhely novemberi vendégséfje.

Több éve szervezi Séfműhely elnevezésű szakmai programját a budaörsi nagykonyhai berendezések beszállítója, a Coninvest, de amióta világ a világ, nem volt még náluk női séf a professzionális konyhán, és olyan szakács sem, aki ennyi idő alatt, szinte seperc leforgása alatt elkészítette, tálalta négy fogásból álló menüsorát, miközben egyfolytában magyarázta, miből, hogyan, mit készít és miért.

Petra igazi világjáró különben, sportoló, üzletasszony, és persze elsősorban séf, aki nem mellesleg a szintén budaörsi Fishmarket értékesítési vezetője. Dolgozott korábban a Nobu Budapest, majd a londoni Arts Club, a híres One Eleven Kitchen és a londoni Nobu konyháján, és Budapesten, a Costes Downtown-ban, mindenütt halas pályán. Petra különben egyik szereplője volt egy éve megjelent, nagysikerű "30 szakács 30 alatt" című kiadványunkban.

Ő a magyar halkirálynő, kizárólag halakkal foglalkozik, bár, vallotta be a menü készítése közben, azért számára is akad e témában kihívás. Ilyen az édesvízi halak területe, amellyel már ismerkedik, de, mint mondta, kizárólag akasztói ponttyal dolgozik, mert azt tartja idehaza a legmegbízhatóbb minőségűnek.

Menüsorában elsőként friss tonhal tatárt készített franciás stílusban, ehető virágokkal, articsókával. Majd vegyes tenger gyümölcsei tál következett – isteni könnyű, citromos, egyszerre friss és savanyú ízekkel. Ezt követően a lencsék királynőjét, francia puy lencsét vetette be, ami mellé krémes répapürét készített, hozzá frissen, médiumra sütött lazacot tálalt, amelyet három fázisban készített elő (cukros, vizes száraz pác, utána olajos pác következett, szuvidolás, és kéreg készült a tetején) A főétel tetejére paszternákcsipsz került – kenyér helyett tökéletes ötletként. A menüsort csokis, tápiókás, citromos ízvilágú desszert zárta (citromkrém alappal, a tészta lisztmentes alapanyagból sült), amelyhez tökéletesen illett a tápiókagyöngy, Petra desszertje látványra is emlékezetes maradt.

Forrás: Vendég & Hotel


Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.