Egyre élesedik a verseny Magyarországon a csúcsgasztronómiában, tavaly is számos prémium minőséget kínáló vendéglő nyílt meg, a fizetőképes kereslet viszont még jóval elmarad itthon a nyugat-európai átlagtól - írja a Világgazdaság, amelynek Gerendai Károly, a Michelin-csillagos Costes étterem társtulajdonosa azt nyilatkozta, hogy az új szereplőknek is köszönhető talán, hogy 8-10 százalékkal csökkent 2012-ben a forgalmuk. "Az árakat is emelni kellett, pedig a piac tűrőképessége korlátos, és a működési költségeinken sem lehet nagyon spórolni, hiszen tartanunk kell az elvárt minőséget” – mondta Gerendai a lapnak. Azt mondta, a Michelin-csillag után 50-ről 80 százalékra nőtt a kihasználtságuk, ennek ellenére még nem termel nyereséget az étterem, és a költözésen gondolkodnak, mert a Ráday utcai helyszín nem vált be. Továbbra is belvárosi helyszínben gondolkodnak és a legelőrehaladottabb tárgyalásokat a Palazzo Dorottyával folytatták - tette hozzá.
Forrás: Világgazdaság
Forrás: hvg.hu