Német világbajnok a junior cukrászoknál

Budapesten dolgoztak a világ legjobb junior korú cukrászai. A világbajnokságon tizenhét ország versenyzői mérték össze tudásukat. A verseny során minden indulónak ugyanaz volt a feladata. Adott idő alatt csokoládédesszerteket, parfétortát, egy nemzeti édességet és egy díszmunkát kellett elkészíteni, ráadásul úgy, hogy ezt egy-egy téma köré kellett csoportosítani a versenyzőknek. A világbajnok a német Angelika Huber lett - írja a Stop.hu.

"Gyerekkorom óta tudom, hogy cukrász akarok lenni. Édesapáméknak van egy péksége Bajorországban, ahol volt lehetőségem megszeretni ezt a szakmát is, hiszen nagyon közel áll a két dolog egymáshoz. Németországból harmincöten pályáztunk, amikor meghirdették a lehetőséget, hogy ki lehet jutni a világbajnokságra. Ebből is látszik, hogy mekkora presztízse van nálunk egy ilyen címnek" - meséli Angelika Huber, aki erre a versenyre két évig készült. "Nekem ez a szakma az életem, ebben nőttem fel, imádok mindent, ami édes, és nagyon szeretem a munkámat. Nagyon büszke vagyok erre a címre, hiszen láttam a többiek munkáját is, és el sem hiszem, hogy én voltam a legjobb, olyan gyönyörű süteményeket és szobrokat láttam. Egyelőre tanulni szeretnék, amennyit csak lehet, és elvinni a német cukrászat jó hírét a világban sokfelé, azután természetesen egy saját üzlet a legnagyobb álom. Nagyon szeretném a saját stílusomat kialakítani."

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.