Német világbajnok a junior cukrászoknál

Budapesten dolgoztak a világ legjobb junior korú cukrászai. A világbajnokságon tizenhét ország versenyzői mérték össze tudásukat. A verseny során minden indulónak ugyanaz volt a feladata. Adott idő alatt csokoládédesszerteket, parfétortát, egy nemzeti édességet és egy díszmunkát kellett elkészíteni, ráadásul úgy, hogy ezt egy-egy téma köré kellett csoportosítani a versenyzőknek. A világbajnok a német Angelika Huber lett - írja a Stop.hu.

"Gyerekkorom óta tudom, hogy cukrász akarok lenni. Édesapáméknak van egy péksége Bajorországban, ahol volt lehetőségem megszeretni ezt a szakmát is, hiszen nagyon közel áll a két dolog egymáshoz. Németországból harmincöten pályáztunk, amikor meghirdették a lehetőséget, hogy ki lehet jutni a világbajnokságra. Ebből is látszik, hogy mekkora presztízse van nálunk egy ilyen címnek" - meséli Angelika Huber, aki erre a versenyre két évig készült. "Nekem ez a szakma az életem, ebben nőttem fel, imádok mindent, ami édes, és nagyon szeretem a munkámat. Nagyon büszke vagyok erre a címre, hiszen láttam a többiek munkáját is, és el sem hiszem, hogy én voltam a legjobb, olyan gyönyörű süteményeket és szobrokat láttam. Egyelőre tanulni szeretnék, amennyit csak lehet, és elvinni a német cukrászat jó hírét a világban sokfelé, azután természetesen egy saját üzlet a legnagyobb álom. Nagyon szeretném a saját stílusomat kialakítani."

 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.