Nemzetközi elismerésben részesült a Chef almaecet és a Veritas Gold ásványvíz

A Nemzetközi Íz és Minőség Intézet (The International Taste & Quality Institute – iTQi) , két magyar terméket, a Veritas Gold természetes ásványvizét három, a BUSZESZ Zrt. Chef almaecetét két aranycsillaggal tüntette ki a 2016-os „Superior Taste Award” brüsszeli világversenyén.

A zsűri tagjai Európa 15 legelitebb és legrangosabb kulináris szervezetéből kerülnek ki, mint pl. Nemzetközi Sommelier Szövetség (ASI). Így a független, bírák sok éves gyakorlattal rendelkeznek az élelmiszerek tesztelésében, ízlelésében. Noha szakmájukat Európában űzik, szerteágazó ismeretekkel rendelkeznek Japán, Kína, Thaiföld, Észak-, Közép- és Dél-Amerika konyhaművészetében egyaránt. Szenvedélyesen kutatnak új ízek után a számukra akár teljesen ismeretlen termékekben - bárhonnan is származzanak azok.

Ennek fényében, a 100%-ban magyar tulajdonban lévő cégek menedzsmentje okkal büszke a csütörtökön, Brüsszelben átadott díjakra.

„A Veritas Gold természetes ásványvizünk nemzetközi díja visszaigazolás számunkra, hogy jó irányt és célokat jelöltek meg a tulajdonosok a 90-es évek elején, amikor megalapították az Aquarius-Aqua Kft-t, és azóta is jó úton járunk, hogy elérjük azokat és újabbakat határozzunk meg időről időre” – nyilatkozta Dunai András, vezérigazgató / ügyvezető, mikor átvette a díjakat. „Az albertirsai palackozó üzemünkben folyamatosan fejlesztünk, bővítünk; a legújabb beruházásunkkal újabb töltősorokat telepítünk. Ezzel továbbra is egyedülálló kapacitással rendelkezünk, melynek köszönhetően ekkora piacokon is hosszú távon sikeresek tudunk tenni. – tette hozzá Dunai András.

A megmérettetésen több mint 120 vállalat indult a világ számos országából mintegy 1290 termékével. A Veritas Gold három aranycsillaga 90 feletti, a Chef almaecet két aranycsillaga 80 és 90 pont közötti értékelést jelent a 100-ból.

„Az almaecet az egészségtudatos életmód egyre nagyobb térhódításának köszönhetően, reneszánszát éli.” – a vezérigazgató szerint. Ennek (is) köszönhetően egyre több fórumon, legyen az egészségügyi, gasztronómiai vagy lifestyle témájú, olvashatunk annak szerteágazó jótékony hatásairól. A BUSZESZ Zrt. 1898 óta gyárt ugyanazon az óbudai telephelyen ecetet, ahonnan a Chef márkacsalád almás terméke a neves zsűri asztalára került tesztelésre. A Chef brand sikerét abban látja a top vezető, hogy sikerült megőrizni az elmúlt 160 év értékeit; a minőség mögött pedig a tapasztalat, a tudás és a hagyományok mellett a folyamatos innováció, a hatékonyságnövelés és a fenntartható fejlődés áll.

Mind a belföldi, mind az export piacokon folytatott üzletpolitikájuknak köszönhetően, 2015-ben mintegy 750 millió liter szomjoltót értékesített a két vállalat; a 2016-os évtől pedig továbbra is növekedést várnak.

A BUSZESZ Zrt. két energiaitala 2016 elején Év Terméke díjat kapott, így a mostani díjazással tovább nőtt a cégcsoport szakmai elismertsége.


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.