Neves szakemberekkel nyit újra a Felix Kitchen&Bar

Hamarosan esedékes a klasszikus beltéri éttermi élmények újraélése is. A budapesti Felix Kitchen&Bar egy régi-új szakemberekből álló csapattal emel a téten.

2019 második negyedévében nyitott meg Ybl Miklós eredetileg szivattyúházként üzemelő épületében a Felix Kitchen&Bar. Kovács Árpád és a két Michelin-csillagos Onyx étteremből érkező Mészáros Ádám is vezették már a nagymúltú Várkert-kioszk konyháját.


Eljött 2021 áprilisa, első lépésként a teraszok beindítása, és hamarosan esedékes lesz a klasszikus beltéri éttermi élmények újraélése is. A Felix egy régi-új szakemberekből álló csapattal emel a téten - írja a Dining Guide.

Petar Loncar, F&B director

Tíz év áldozatos munka az ötcsillagos londoni Dorchester Hotelben, az utolsó két év F&B director pozícióban. Petar Loncar felelt a legendás szálloda teaszalonjától egészen az Alain Ducasse nevével fémjelzett három Michelin-csillagos fine dining étterem működéséért. Következő szakmai állomása az 1863-as alapítású, The Arts Club privát klub lett. A kreatív szakma és a közszereplők, celebritások kedvenc búvóhelyén Loncar director of operation feladatkörben dolgozott, és 2020-ban érkezett Budapestre.

Czinki Tamás, Master Sommelier

A Felix gasztronómiai koncepciója erősen borhangsúlyos. A harmincas évei közepén járó Czinki Tamás szintén Angliából, jelesen Manchesterből érkezett Budára. Ő az egyetlen magyar Master Sommelier — egyike annak a 269 szakembernek, akik az elmúlt 50 évben letették a világ legnehezebb sommelier vizsgáját. Ez egy óriási teljesítmény, amit az egész világon elismernek. Tamás utolsó munkahelye a Michelin-csillagos Northcote Hotel volt, ahol hét éven át dolgozott: öt évet head sommelierként, egy ötfős csapatot vezetve.

Ódor András, Head bartender

Ódor András a nyitástól a Felix-szel tart, ám most csavarnak egyet a ház bárjainak leosztásán. Marad az étterem bárja, de mintegy co-brand, “beúszik” ismét a Black Swan is, a legtrendibb formában. A Klauzál utca híres koktélbárja átalakul egy laboratóriummal fúzionáló hellyé, speciális vendégélménnyel, a fekete hattyú pedig a nyári szezont viszi a Felix teraszán, hogy egy kicsit később házon belül még egy speakeasyvel erősítsen.

A Felix Kitchen&Bar nyitásának első lépcsője, a terasz csütörtökön indul, a következő szakasz a beltéri étkezés beindítása lesz. Új vendégterekkel is bővül a ház: idővel a látványkonyha és a chef’s table is elérhető lesz, és az Aqua művészeti térben is elindulnak a vacsorák, miközben az exkluzív, privát élmény vonalat a 22 fős Kovásznai terem biztosítja.

Forrás: Dining Guide


Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.