Neves szakemberekkel nyit újra a Felix Kitchen&Bar

Hamarosan esedékes a klasszikus beltéri éttermi élmények újraélése is. A budapesti Felix Kitchen&Bar egy régi-új szakemberekből álló csapattal emel a téten.

2019 második negyedévében nyitott meg Ybl Miklós eredetileg szivattyúházként üzemelő épületében a Felix Kitchen&Bar. Kovács Árpád és a két Michelin-csillagos Onyx étteremből érkező Mészáros Ádám is vezették már a nagymúltú Várkert-kioszk konyháját.


Eljött 2021 áprilisa, első lépésként a teraszok beindítása, és hamarosan esedékes lesz a klasszikus beltéri éttermi élmények újraélése is. A Felix egy régi-új szakemberekből álló csapattal emel a téten - írja a Dining Guide.

Petar Loncar, F&B director

Tíz év áldozatos munka az ötcsillagos londoni Dorchester Hotelben, az utolsó két év F&B director pozícióban. Petar Loncar felelt a legendás szálloda teaszalonjától egészen az Alain Ducasse nevével fémjelzett három Michelin-csillagos fine dining étterem működéséért. Következő szakmai állomása az 1863-as alapítású, The Arts Club privát klub lett. A kreatív szakma és a közszereplők, celebritások kedvenc búvóhelyén Loncar director of operation feladatkörben dolgozott, és 2020-ban érkezett Budapestre.

Czinki Tamás, Master Sommelier

A Felix gasztronómiai koncepciója erősen borhangsúlyos. A harmincas évei közepén járó Czinki Tamás szintén Angliából, jelesen Manchesterből érkezett Budára. Ő az egyetlen magyar Master Sommelier — egyike annak a 269 szakembernek, akik az elmúlt 50 évben letették a világ legnehezebb sommelier vizsgáját. Ez egy óriási teljesítmény, amit az egész világon elismernek. Tamás utolsó munkahelye a Michelin-csillagos Northcote Hotel volt, ahol hét éven át dolgozott: öt évet head sommelierként, egy ötfős csapatot vezetve.

Ódor András, Head bartender

Ódor András a nyitástól a Felix-szel tart, ám most csavarnak egyet a ház bárjainak leosztásán. Marad az étterem bárja, de mintegy co-brand, “beúszik” ismét a Black Swan is, a legtrendibb formában. A Klauzál utca híres koktélbárja átalakul egy laboratóriummal fúzionáló hellyé, speciális vendégélménnyel, a fekete hattyú pedig a nyári szezont viszi a Felix teraszán, hogy egy kicsit később házon belül még egy speakeasyvel erősítsen.

A Felix Kitchen&Bar nyitásának első lépcsője, a terasz csütörtökön indul, a következő szakasz a beltéri étkezés beindítása lesz. Új vendégterekkel is bővül a ház: idővel a látványkonyha és a chef’s table is elérhető lesz, és az Aqua művészeti térben is elindulnak a vacsorák, miközben az exkluzív, privát élmény vonalat a 22 fős Kovásznai terem biztosítja.

Forrás: Dining Guide


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.