Neves szakemberekkel nyit újra a Felix Kitchen&Bar

Hamarosan esedékes a klasszikus beltéri éttermi élmények újraélése is. A budapesti Felix Kitchen&Bar egy régi-új szakemberekből álló csapattal emel a téten.

2019 második negyedévében nyitott meg Ybl Miklós eredetileg szivattyúházként üzemelő épületében a Felix Kitchen&Bar. Kovács Árpád és a két Michelin-csillagos Onyx étteremből érkező Mészáros Ádám is vezették már a nagymúltú Várkert-kioszk konyháját.


Eljött 2021 áprilisa, első lépésként a teraszok beindítása, és hamarosan esedékes lesz a klasszikus beltéri éttermi élmények újraélése is. A Felix egy régi-új szakemberekből álló csapattal emel a téten - írja a Dining Guide.

Petar Loncar, F&B director

Tíz év áldozatos munka az ötcsillagos londoni Dorchester Hotelben, az utolsó két év F&B director pozícióban. Petar Loncar felelt a legendás szálloda teaszalonjától egészen az Alain Ducasse nevével fémjelzett három Michelin-csillagos fine dining étterem működéséért. Következő szakmai állomása az 1863-as alapítású, The Arts Club privát klub lett. A kreatív szakma és a közszereplők, celebritások kedvenc búvóhelyén Loncar director of operation feladatkörben dolgozott, és 2020-ban érkezett Budapestre.

Czinki Tamás, Master Sommelier

A Felix gasztronómiai koncepciója erősen borhangsúlyos. A harmincas évei közepén járó Czinki Tamás szintén Angliából, jelesen Manchesterből érkezett Budára. Ő az egyetlen magyar Master Sommelier — egyike annak a 269 szakembernek, akik az elmúlt 50 évben letették a világ legnehezebb sommelier vizsgáját. Ez egy óriási teljesítmény, amit az egész világon elismernek. Tamás utolsó munkahelye a Michelin-csillagos Northcote Hotel volt, ahol hét éven át dolgozott: öt évet head sommelierként, egy ötfős csapatot vezetve.

Ódor András, Head bartender

Ódor András a nyitástól a Felix-szel tart, ám most csavarnak egyet a ház bárjainak leosztásán. Marad az étterem bárja, de mintegy co-brand, “beúszik” ismét a Black Swan is, a legtrendibb formában. A Klauzál utca híres koktélbárja átalakul egy laboratóriummal fúzionáló hellyé, speciális vendégélménnyel, a fekete hattyú pedig a nyári szezont viszi a Felix teraszán, hogy egy kicsit később házon belül még egy speakeasyvel erősítsen.

A Felix Kitchen&Bar nyitásának első lépcsője, a terasz csütörtökön indul, a következő szakasz a beltéri étkezés beindítása lesz. Új vendégterekkel is bővül a ház: idővel a látványkonyha és a chef’s table is elérhető lesz, és az Aqua művészeti térben is elindulnak a vacsorák, miközben az exkluzív, privát élmény vonalat a 22 fős Kovásznai terem biztosítja.

Forrás: Dining Guide


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.