Nyitva a veszprémi várnegyed, elkészültek az Érseki Pincészet borai

A veszprémi várnegyed megnyitásával párhuamosan a Veszprémi Érseki Pincészetnél elkészültek a 2022-as évjárat borai, a Vesprim Infula Blanc, Rosé és Rouge, valamint a Mandorla Rajnai Rizling és Sauvignon Blanc.

Elkészültek az Érseki Pincészet 2022-es évjáratú borai. A megújult címkékhez a veszprémi Érseki Palota dísztermének a festései adták az inspirációt. A kategóriák nevei is kötődnek a Veszprémi Érsekséghez. Az alapborok a Vesprim Infula nevet kapták – az infula szó püspöksüveget jelent. A középkategória borai a Mandorla családnéven szerepelnek, ez az elnevezés a szenteket körülvevő mandula formájú dicsfényre utal, a veszprémi Szent Mihály Főszékesegyház üvegablakán a névadó szentet is ilyen mandorla veszi körül. A prémium borok az 1277 nevet viselik. Ez az évszám fontos dátum, hiszen ekkortól foglalkozik szőlőtermesztéssel, borkészítéssel az Érsekség és jogelődje, a Veszprémi Püspökség.

 

Az új borok közül elsőként az alapborok, azaz a Vesprim Infula Blanc, Rosé és Rouge, valamint a Mandorla család két itala, a Sauvignon Blanc és a Rajnai Rizling került palackba, ezekből idén összesen 30.000 készült. Az új borokat május 12-14. között kóstolhatták meg az érdeklődők Veszprémben, a Gizella Napok keretében tartott várnegyedbéli eseményen.

Szakmai tárgyalásokat és előzetes kóstolásokat követően új együttműködést alakított ki a Veszprémi Érseki Pincészet és a Magyarországon mintegy 25 üzlettel rendelkező Bortársaság. A borkereskedő teljes bolthálózatában, valamint webshopjában elérhetőek a pincészet borai.

Forrás: salt.hu / Turizmus Online


Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.
Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.