Nyitva a veszprémi várnegyed, elkészültek az Érseki Pincészet borai

A veszprémi várnegyed megnyitásával párhuamosan a Veszprémi Érseki Pincészetnél elkészültek a 2022-as évjárat borai, a Vesprim Infula Blanc, Rosé és Rouge, valamint a Mandorla Rajnai Rizling és Sauvignon Blanc.

Elkészültek az Érseki Pincészet 2022-es évjáratú borai. A megújult címkékhez a veszprémi Érseki Palota dísztermének a festései adták az inspirációt. A kategóriák nevei is kötődnek a Veszprémi Érsekséghez. Az alapborok a Vesprim Infula nevet kapták – az infula szó püspöksüveget jelent. A középkategória borai a Mandorla családnéven szerepelnek, ez az elnevezés a szenteket körülvevő mandula formájú dicsfényre utal, a veszprémi Szent Mihály Főszékesegyház üvegablakán a névadó szentet is ilyen mandorla veszi körül. A prémium borok az 1277 nevet viselik. Ez az évszám fontos dátum, hiszen ekkortól foglalkozik szőlőtermesztéssel, borkészítéssel az Érsekség és jogelődje, a Veszprémi Püspökség.

 

Az új borok közül elsőként az alapborok, azaz a Vesprim Infula Blanc, Rosé és Rouge, valamint a Mandorla család két itala, a Sauvignon Blanc és a Rajnai Rizling került palackba, ezekből idén összesen 30.000 készült. Az új borokat május 12-14. között kóstolhatták meg az érdeklődők Veszprémben, a Gizella Napok keretében tartott várnegyedbéli eseményen.

Szakmai tárgyalásokat és előzetes kóstolásokat követően új együttműködést alakított ki a Veszprémi Érseki Pincészet és a Magyarországon mintegy 25 üzlettel rendelkező Bortársaság. A borkereskedő teljes bolthálózatában, valamint webshopjában elérhetőek a pincészet borai.

Forrás: salt.hu / Turizmus Online


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.