Összesen hét szakács kapott meghívást a megméretésre, köztük Volenter István, Szabó László és Adamek Balázs, akik a BDA eddigi selejtezőin kvalifikálták magukat.
Az október 14-i válogatón a versenyzőknek hal és hús kategóriában kell két-két garnírungot és mártást készíteniük. A fő alapanyagok a nyelvhal garnélarákkal és Labal Rouge minősítésű szabad tartású csirke. A szakácsok számára a Magyar Gasztronómiai Egyesület (MGE) és a Hungexpo Zrt. biztosítja a nyersanyagokat.
A verseny győztese, aki Brüsszelben 2012. március 20-21-én képviseli Magyarországot, összesen hat hét gyakorlási lehetőséget is nyer egy európai vendég séf oldalán az MGE támogatásával. A második helyezett egy hétig tanulhat a salzburgi Ikarus étteremben, a harmadik és negyedik helyezett pedig egy budapesti Michelin-csillagos étteremben.
A Bocuse d'Ort, a kulináris világ legnagyobb presztízsű szakmai rendezvényét több mint húsz éve hívta életre Paul Bocuse mesterszakács, a verseny névadója és elnöke.
Az esemény mára világversennyé nőtte ki magát, a válogatásokon és országos döntőkön ugyanis közel ötven ország indulói vesznek részt, hogy aztán Európa, Ázsia és Amerika legjobbjai mérjék össze tudásukat a döntőn, amelyet kétévente - legközelebb 2013. január 29-30-án - rendeznek meg Lyonban. (MTI)
Októberben Bocuse d'Or
A Bocuse d'Or Europe válogató versenyén dől majd el októberben, hogy ki képviselheti Magyarországot a nemzetközi szakácsolimpia brüsszeli selejtezőjén - írja az MTI keddi közleménye.

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot
A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.

Időutazás a Folly Arborétumban
A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista
Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.

Hétvégén Somlói Borgála
Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak
Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben
Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség
Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től
A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk
Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja
Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.