Októberben Bocuse d'Or

A Bocuse d'Or Europe válogató versenyén dől majd el októberben, hogy ki képviselheti Magyarországot a nemzetközi szakácsolimpia brüsszeli selejtezőjén - írja az MTI keddi közleménye.

Összesen hét szakács kapott meghívást a megméretésre, köztük Volenter István, Szabó László és Adamek Balázs, akik a BDA eddigi selejtezőin kvalifikálták magukat.
Az október 14-i válogatón a versenyzőknek hal és hús kategóriában kell két-két garnírungot és mártást készíteniük. A fő alapanyagok a nyelvhal garnélarákkal és Labal Rouge minősítésű szabad tartású csirke. A szakácsok számára a Magyar Gasztronómiai Egyesület (MGE) és a Hungexpo Zrt. biztosítja a nyersanyagokat.
A verseny győztese, aki Brüsszelben 2012. március 20-21-én képviseli Magyarországot, összesen hat hét gyakorlási lehetőséget is nyer egy európai vendég séf oldalán az MGE támogatásával. A második helyezett egy hétig tanulhat a salzburgi Ikarus étteremben, a harmadik és negyedik helyezett pedig egy budapesti Michelin-csillagos étteremben.
A Bocuse d'Ort, a kulináris világ legnagyobb presztízsű szakmai rendezvényét több mint húsz éve hívta életre Paul Bocuse mesterszakács, a verseny névadója és elnöke.
Az esemény mára világversennyé nőtte ki magát, a válogatásokon és országos döntőkön ugyanis közel ötven ország indulói vesznek részt, hogy aztán Európa, Ázsia és Amerika legjobbjai mérjék össze tudásukat a döntőn, amelyet kétévente - legközelebb 2013. január 29-30-án - rendeznek meg Lyonban. (MTI)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.