Online főzőiskolát indít a Lidl

Kezdőknek és haladóknak egyaránt exkluzív és egyedülálló tudást nyújtó, online főzőkurzust indít a Lidl Magyarország, mely mindenki számára ingyenesen elérhető. A tanfolyamra feliratkozók nem csak új recepteket, de különleges technikákat, fortélyokat is megismerhetnek, elsajátíthatnak a Michelin-csillagos séftől, Széll Tamástól. A kurzus célja, hogy sikerélményt, önbizalmat adjon az otthoni főzéshez, mindezt könnyed, szórakoztató formában.

A Lidl Magyarország még 2014-ben tűzte ki célul, hogy forradalmasítja az otthoni főzést, és megmutatja, hogyan lehet a mindennapos főzés egyszerű, kellemes és könnyű. A főzést népszerűsítő edukációs kampány keretében az áruházlánc összesen hat, gyönyörűen illusztrált szakácskönyv, több száz online elérhető recept és videó segítségével vezette be vásárlóit a konyhaművészeti titkok és új ízek világába.

Az elmúlt évek tapasztalatait összegyűjtve, ezirányú tevékenyégét most még magasabb szintre emeli az áruházlánc és saját főzőkurzust indít. A Lidl online főzőiskola exkluzivitása abban rejlik, hogy a résztvevők – a főzéssel kezdő szinten kacérkodóktól kezdve a gyakorlott konyhamesterekig – a hazai gasztronómiai élet egyik meghatározó szereplőjétől, Széll Tamás Michelin-csillagos séftől tanulhatnak, és mindezt ingyenesen.

Az áruházlánc YouTube csatornáján futó online kurzusnak köszönhetően a főzési tudással nem rendelkezők lépésről lépésre tanulhatják meg az alapvető technikákat, a különböző eszközök használatát és az alapanyagok megfelelő felhasználását, a haladók pedig tovább bővíthetik ismereteiket, így mindannyian magasabb szintre emelhetik főzőtudományokat és finom, egészséges fogásokat készíthetnek anélkül, hogy kimozdulnának otthonról.

„8-10 éves lehettem, amikor elhatároztam, hogy szakács leszek. Rájöttem arra, hogy a magyar konyha csodálatos és rengeteg receptúrája van, rendkívül gazdag a gasztrokultúrája. Lojális vagyok a régi receptekhez, nem reprodukálok, hanem belenyúlok az általam ismert legjobb technikákkal, így a Lidl főzőiskola egy csomó régi és régi új dolgot fog megmutatni. A Lidl adja hozzá az alapanyagot, én adom hozzá azt az 1-2 évtizedes tudást és tapasztalatot, amit elsajátítottam az évek során, a nézők pedig hozzák a szorgalmat. Ennek a hármas együttállásnak köszönhetően pedig jól járnak nem csak a résztvevők, de családtagjaik és barátaik is. – mondta Széll Tamás.

Az online tanfolyam több modulból áll, melyek különböző alapanyagok köré csoportosulnak. Minden egyes modul három egymásra épülő videóból tevődik össze úgy, hogy az alapvető technológiától kezdve a komplexebb receptekig haladva dolgozza fel az egyes témákat. Az első videó kifejezetten technológia alapú, a másodikban szintén a technológián van a hangsúly, de már főzési tippek is vannak, a harmadikban pedig ötvözésre kerülnek az előző két videóban megtanultak egy komplett étel elkészítése során. Az online főzőtanfolyam előnye, hogy a videók segítségével könnyedén, saját tempóban és időbeosztásban lehet megtanulni főzni akár a nulláról, minden előzetes tudás nélkül, illetve a videók bármikor visszanézhetőek, és a receptek is elérhetőek.

„A Lidl online főzőtanfolyam elindításával olyan könnyed, mégis egyedi tartalmat kínálunk, melyre itthon még nem volt példa. Külföldön az ilyen jellegű mesterkurzusok rendkívül népszerűek, de fontos különbség, hogy azok csak térítés ellenében érhetőek el. A mi célunk ezzel szemben az, hogy a tanfolyamunk által megszerezhető, rendkívül magas színvonalú tudást mindenki számára ingyenesen elérhetővé tegyük. Ezáltal szeretnénk minél több emberrel megszerettetni az otthonfőzést és megmutatni azt, hogy élvezettel és szenvedéllyel is lehet egyszerű, de mégis nagyszerű és egészséges ételeket készíteni.” - mondta Tőzsér Judit, a Lidl kommunikációs vezetője.

Lidl főzőiskola elérhetősége IDE kattintva elérhető.

Forrás: Store Insider


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.