Örömfőzés Bükfürdőn

Örömfőzés Bükfürdőn

Az MVI immár második alkalommal rendezte meg gálaestjét december 1-jén, szombat este a Greenfield Hotel Golf & Spa különtermében (első alkalommal Tatán, idén pedig Bükfürdőre szervezték a programot), amelyben az ország neves séfjei álltak össze párba, és készítettek ötfogásos, exkluzív vacsorasort. A műsor házigazdái Bíró Lajos (Bock Bisztró) és Kovács Lázár (Lázár Chef) volt, akik sokszor egymást zrikálva, de végig lazán és profin vezették a programot. Elsőként a ház igazgatója, Kaisinger András köszöntötte illusztris vendégeit, röviden bemutatva a szállodát. A házat üzemeltető Accent Hotel Management képviseletében Molnár Attila (Arany Kaviár) vállalta magára a nem mindennapi szervezéssel járó munka oroszlánrészét. A Budapest Bortársaság a különleges ételsor mellé ez alkalommal igazi magnumokat, azaz nagyágyúkat vitt érdekes újdonságként. A gálavacsora olyan tökéletesen, lazán, viccesen kommentálva, de mégis profi módon sikerült, hogy mind a szervezők, mind a résztvevők elhatározták: jövőre lesz folytatás. Egyébként a legnagyobb pozitívuma az estének, mint Kovács László, az MVI elnöke is hangsúlyozta, hogy a sztárszakácsok ezúttal nem külön, nem is egymással szemben versenyezve, hanem együtt, egymást segítve főztek – és ez az, ami páratlanná teszi ezt a tavaly indult vállalkozást.

A programban együtt főző chefek:
Dinnyés Csaba (Greenfield Hotel, Bükfürdő)
Győrffy Árpád (Arany Kaviár étterem, Budapest)
Jászai Tibor (Prímás Pince (Esztergom)
Merczi Gábor (Gundel étterem, Budapest)
Pap Lajos (La Fiesta Party Service, Budapest)
Pesti István (Baldaszti’s étterem, Budapest)
Sárközi Ákos (Borkonyha étterem, Budapest)
Wolf András (Boscolo Hotel Salon étterem, Budapest)
Petrezselyem Adrienn (Petre Cukrászda, Tata).

Ételsor az MVI-gálavacsorán
Apró falatok: Vilmoskörtehab sonkamorzsával, kecskesajtbonbon
Előétel: Libamájterrine cseresznyezselével, rozmaringos almaágyon, sós morzsával
Leves: Thai citromfüves halleves pácolt lazaccal és kaviárral
Meleg fogás két étel közt: Kakukkfüves fürj lágy karfiollal és zöldalmával
Főétel: Ropogós héjba töltött marhalábszár szarvasgombával, lilaburgonyával, céklával
Desszertek: Csipkebogyó-textúrák és lúdlábtorta Valhrona csokoládéval


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.