Az MVI immár második alkalommal rendezte meg gálaestjét december 1-jén, szombat este a Greenfield Hotel Golf & Spa különtermében (első alkalommal Tatán, idén pedig Bükfürdőre szervezték a programot), amelyben az ország neves séfjei álltak össze párba, és készítettek ötfogásos, exkluzív vacsorasort. A műsor házigazdái Bíró Lajos (Bock Bisztró) és Kovács Lázár (Lázár Chef) volt, akik sokszor egymást zrikálva, de végig lazán és profin vezették a programot. Elsőként a ház igazgatója, Kaisinger András köszöntötte illusztris vendégeit, röviden bemutatva a szállodát. A házat üzemeltető Accent Hotel Management képviseletében Molnár Attila (Arany Kaviár) vállalta magára a nem mindennapi szervezéssel járó munka oroszlánrészét. A Budapest Bortársaság a különleges ételsor mellé ez alkalommal igazi magnumokat, azaz nagyágyúkat vitt érdekes újdonságként. A gálavacsora olyan tökéletesen, lazán, viccesen kommentálva, de mégis profi módon sikerült, hogy mind a szervezők, mind a résztvevők elhatározták: jövőre lesz folytatás. Egyébként a legnagyobb pozitívuma az estének, mint Kovács László, az MVI elnöke is hangsúlyozta, hogy a sztárszakácsok ezúttal nem külön, nem is egymással szemben versenyezve, hanem együtt, egymást segítve főztek – és ez az, ami páratlanná teszi ezt a tavaly indult vállalkozást.
A programban együtt főző chefek:
Dinnyés Csaba (Greenfield Hotel, Bükfürdő)
Győrffy Árpád (Arany Kaviár étterem, Budapest)
Jászai Tibor (Prímás Pince (Esztergom)
Merczi Gábor (Gundel étterem, Budapest)
Pap Lajos (La Fiesta Party Service, Budapest)
Pesti István (Baldaszti’s étterem, Budapest)
Sárközi Ákos (Borkonyha étterem, Budapest)
Wolf András (Boscolo Hotel Salon étterem, Budapest)
Petrezselyem Adrienn (Petre Cukrászda, Tata).
Ételsor az MVI-gálavacsorán
Apró falatok: Vilmoskörtehab sonkamorzsával, kecskesajtbonbon
Előétel: Libamájterrine cseresznyezselével, rozmaringos almaágyon, sós morzsával
Leves: Thai citromfüves halleves pácolt lazaccal és kaviárral
Meleg fogás két étel közt: Kakukkfüves fürj lágy karfiollal és zöldalmával
Főétel: Ropogós héjba töltött marhalábszár szarvasgombával, lilaburgonyával, céklával
Desszertek: Csipkebogyó-textúrák és lúdlábtorta Valhrona csokoládéval