Örömfőzés Bükfürdőn

Örömfőzés Bükfürdőn

Az MVI immár második alkalommal rendezte meg gálaestjét december 1-jén, szombat este a Greenfield Hotel Golf & Spa különtermében (első alkalommal Tatán, idén pedig Bükfürdőre szervezték a programot), amelyben az ország neves séfjei álltak össze párba, és készítettek ötfogásos, exkluzív vacsorasort. A műsor házigazdái Bíró Lajos (Bock Bisztró) és Kovács Lázár (Lázár Chef) volt, akik sokszor egymást zrikálva, de végig lazán és profin vezették a programot. Elsőként a ház igazgatója, Kaisinger András köszöntötte illusztris vendégeit, röviden bemutatva a szállodát. A házat üzemeltető Accent Hotel Management képviseletében Molnár Attila (Arany Kaviár) vállalta magára a nem mindennapi szervezéssel járó munka oroszlánrészét. A Budapest Bortársaság a különleges ételsor mellé ez alkalommal igazi magnumokat, azaz nagyágyúkat vitt érdekes újdonságként. A gálavacsora olyan tökéletesen, lazán, viccesen kommentálva, de mégis profi módon sikerült, hogy mind a szervezők, mind a résztvevők elhatározták: jövőre lesz folytatás. Egyébként a legnagyobb pozitívuma az estének, mint Kovács László, az MVI elnöke is hangsúlyozta, hogy a sztárszakácsok ezúttal nem külön, nem is egymással szemben versenyezve, hanem együtt, egymást segítve főztek – és ez az, ami páratlanná teszi ezt a tavaly indult vállalkozást.

A programban együtt főző chefek:
Dinnyés Csaba (Greenfield Hotel, Bükfürdő)
Győrffy Árpád (Arany Kaviár étterem, Budapest)
Jászai Tibor (Prímás Pince (Esztergom)
Merczi Gábor (Gundel étterem, Budapest)
Pap Lajos (La Fiesta Party Service, Budapest)
Pesti István (Baldaszti’s étterem, Budapest)
Sárközi Ákos (Borkonyha étterem, Budapest)
Wolf András (Boscolo Hotel Salon étterem, Budapest)
Petrezselyem Adrienn (Petre Cukrászda, Tata).

Ételsor az MVI-gálavacsorán
Apró falatok: Vilmoskörtehab sonkamorzsával, kecskesajtbonbon
Előétel: Libamájterrine cseresznyezselével, rozmaringos almaágyon, sós morzsával
Leves: Thai citromfüves halleves pácolt lazaccal és kaviárral
Meleg fogás két étel közt: Kakukkfüves fürj lágy karfiollal és zöldalmával
Főétel: Ropogós héjba töltött marhalábszár szarvasgombával, lilaburgonyával, céklával
Desszertek: Csipkebogyó-textúrák és lúdlábtorta Valhrona csokoládéval


Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.