Örömfőzés Bükfürdőn

Örömfőzés Bükfürdőn

Az MVI immár második alkalommal rendezte meg gálaestjét december 1-jén, szombat este a Greenfield Hotel Golf & Spa különtermében (első alkalommal Tatán, idén pedig Bükfürdőre szervezték a programot), amelyben az ország neves séfjei álltak össze párba, és készítettek ötfogásos, exkluzív vacsorasort. A műsor házigazdái Bíró Lajos (Bock Bisztró) és Kovács Lázár (Lázár Chef) volt, akik sokszor egymást zrikálva, de végig lazán és profin vezették a programot. Elsőként a ház igazgatója, Kaisinger András köszöntötte illusztris vendégeit, röviden bemutatva a szállodát. A házat üzemeltető Accent Hotel Management képviseletében Molnár Attila (Arany Kaviár) vállalta magára a nem mindennapi szervezéssel járó munka oroszlánrészét. A Budapest Bortársaság a különleges ételsor mellé ez alkalommal igazi magnumokat, azaz nagyágyúkat vitt érdekes újdonságként. A gálavacsora olyan tökéletesen, lazán, viccesen kommentálva, de mégis profi módon sikerült, hogy mind a szervezők, mind a résztvevők elhatározták: jövőre lesz folytatás. Egyébként a legnagyobb pozitívuma az estének, mint Kovács László, az MVI elnöke is hangsúlyozta, hogy a sztárszakácsok ezúttal nem külön, nem is egymással szemben versenyezve, hanem együtt, egymást segítve főztek – és ez az, ami páratlanná teszi ezt a tavaly indult vállalkozást.

A programban együtt főző chefek:
Dinnyés Csaba (Greenfield Hotel, Bükfürdő)
Győrffy Árpád (Arany Kaviár étterem, Budapest)
Jászai Tibor (Prímás Pince (Esztergom)
Merczi Gábor (Gundel étterem, Budapest)
Pap Lajos (La Fiesta Party Service, Budapest)
Pesti István (Baldaszti’s étterem, Budapest)
Sárközi Ákos (Borkonyha étterem, Budapest)
Wolf András (Boscolo Hotel Salon étterem, Budapest)
Petrezselyem Adrienn (Petre Cukrászda, Tata).

Ételsor az MVI-gálavacsorán
Apró falatok: Vilmoskörtehab sonkamorzsával, kecskesajtbonbon
Előétel: Libamájterrine cseresznyezselével, rozmaringos almaágyon, sós morzsával
Leves: Thai citromfüves halleves pácolt lazaccal és kaviárral
Meleg fogás két étel közt: Kakukkfüves fürj lágy karfiollal és zöldalmával
Főétel: Ropogós héjba töltött marhalábszár szarvasgombával, lilaburgonyával, céklával
Desszertek: Csipkebogyó-textúrák és lúdlábtorta Valhrona csokoládéval


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.