A Zolfo Cooper jelentése azt is tartalmazza, hogy az egy látogatásra jutó költés is csökkent, 2,8 fonttal, és jelenleg 15,08-as értéken áll. Ez a közel 20 százalékos visszaesés azért érdekes, mert a fél évvel ezelőtti, hasonló felmérés során ez a visszaesés 42 százalékos volt. Ez azt jelenti, hogy a brit pub vendégek az egy esztendóvel ezelőtti összegnek csupán egyharmadát költik el ezeken a vendéglátóhelyeken…
A 3000 fős, reprezentatív minta által adott válaszokból az is kiderül, hogy az éttermek látogatóinak száma „csupán” nyolc százalékkal esett, az egy látogatásra jutó költés viszont minimálisan – negyven pennyvel… - emelkedett, és most 16,42 font.
„Komoly kihívás a piac szereplőinek, hogy alkalmazkodjanak a megváltozott körülményekhez, és talpon tudjanak maradni – mondta Paul Hammings, a felmérést végző cég munkatársa. – Az embereknek el kell dönteni, mire költenek és milyen költséget fognak vissza, jelenleg ez nem kedvez a vendéglátásnak. Némi reményre csak az éttermi költés szolíd növekedése adhat okot.”
Az felmérés eredményei természetesen nagy szóródást mutatnak Nagy-Britannia régióinak függvényében. Míg a fővárosban és környékén csekélyebb a visszaesés, West Midland és Wales sokkal inkább megérzi a recessziót.
Ötödével csökkent a brit pubok közönsége
Fél év alatt tizenkilenc százalékkal esett a pubok látogatottsága a szigetországban egy most nyilvánosságra hozott felmérés értékelése szerint.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.