Ötödével csökkent a brit pubok közönsége

Fél év alatt tizenkilenc százalékkal esett a pubok látogatottsága a szigetországban egy most nyilvánosságra hozott felmérés értékelése szerint.

A Zolfo Cooper jelentése azt is tartalmazza, hogy az egy látogatásra jutó költés is csökkent, 2,8 fonttal, és jelenleg 15,08-as értéken áll. Ez a közel 20 százalékos visszaesés azért érdekes, mert a fél évvel ezelőtti, hasonló felmérés során ez a visszaesés 42 százalékos volt. Ez azt jelenti, hogy a brit pub vendégek az egy esztendóvel ezelőtti összegnek csupán egyharmadát költik el ezeken a vendéglátóhelyeken…
A 3000 fős, reprezentatív minta által adott válaszokból az is kiderül, hogy az éttermek látogatóinak száma „csupán” nyolc százalékkal esett, az egy látogatásra jutó költés viszont minimálisan – negyven pennyvel… - emelkedett, és most 16,42 font.
„Komoly kihívás a piac szereplőinek, hogy alkalmazkodjanak a megváltozott körülményekhez, és talpon tudjanak maradni – mondta Paul Hammings, a felmérést végző cég munkatársa. – Az embereknek el kell dönteni, mire költenek és milyen költséget fognak vissza, jelenleg ez nem kedvez a vendéglátásnak. Némi reményre csak az éttermi költés szolíd növekedése adhat okot.”
Az felmérés eredményei természetesen nagy szóródást mutatnak Nagy-Britannia régióinak függvényében. Míg a fővárosban és környékén csekélyebb a visszaesés, West Midland és Wales sokkal inkább megérzi a recessziót.


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.