Ötödével csökkent a brit pubok közönsége

Fél év alatt tizenkilenc százalékkal esett a pubok látogatottsága a szigetországban egy most nyilvánosságra hozott felmérés értékelése szerint.

A Zolfo Cooper jelentése azt is tartalmazza, hogy az egy látogatásra jutó költés is csökkent, 2,8 fonttal, és jelenleg 15,08-as értéken áll. Ez a közel 20 százalékos visszaesés azért érdekes, mert a fél évvel ezelőtti, hasonló felmérés során ez a visszaesés 42 százalékos volt. Ez azt jelenti, hogy a brit pub vendégek az egy esztendóvel ezelőtti összegnek csupán egyharmadát költik el ezeken a vendéglátóhelyeken…
A 3000 fős, reprezentatív minta által adott válaszokból az is kiderül, hogy az éttermek látogatóinak száma „csupán” nyolc százalékkal esett, az egy látogatásra jutó költés viszont minimálisan – negyven pennyvel… - emelkedett, és most 16,42 font.
„Komoly kihívás a piac szereplőinek, hogy alkalmazkodjanak a megváltozott körülményekhez, és talpon tudjanak maradni – mondta Paul Hammings, a felmérést végző cég munkatársa. – Az embereknek el kell dönteni, mire költenek és milyen költséget fognak vissza, jelenleg ez nem kedvez a vendéglátásnak. Némi reményre csak az éttermi költés szolíd növekedése adhat okot.”
Az felmérés eredményei természetesen nagy szóródást mutatnak Nagy-Britannia régióinak függvényében. Míg a fővárosban és környékén csekélyebb a visszaesés, West Midland és Wales sokkal inkább megérzi a recessziót.


Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől

Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől 

Immár hivatalosan is bejelentették: végleg eltűnik Magyarországról a Tupperware – az az amerikai cég, amelynek neve egybeforrt a konyhai műanyag tárolódobozokkal.
Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme

Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme 

A kazincbarcikai Borsod Burger étterem másfél évnyi működés után bezárja kapuit.
Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék

Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék 

A fiatal pék célja, hogy friss péksüteményeivel segítse a helyi közösséget, különösen azokat, akik nehéz anyagi körülmények között élnek.
NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon

NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon 

A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján a kiskereskedelmi forgalom 2024-ben a megelőző évhez viszonyítva összességében 2,6 százalékkal növekedett.
Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját

Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját 

A kísérletre Dobos C. József cukrász halálának 100. évfordulójának tiszteletére került sor.
Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől

Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől 

Közös pizzázással támogatja a Virtuózok fiatal tehetségeit az Alelí Budapest étterem.
Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája

Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája 

A fináléban hat darab lángost fogyasztott el a korai mokpang influenszer.
Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál

Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál 

Budakalászon nyitotta meg 59. magyarországi egységét a gyorsétteremlánc.
Zöld lámpa a  szupermarketlánc első bolti kocsmájának

Zöld lámpa a szupermarketlánc első bolti kocsmájának 

A tervek szerint a kocsma a dundonaldi üzletben kap helyet, amely a Lidl reményei szerint új vásárlókat vonz majd az üzletbe.
Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének

Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének 

A két ikonikus piros tábla mellett a harmadik is ott „tündököl” a Stílusos Vidéki Éttermiségivel (SVÉT-tel) együtt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.