A Zolfo Cooper jelentése azt is tartalmazza, hogy az egy látogatásra jutó költés is csökkent, 2,8 fonttal, és jelenleg 15,08-as értéken áll. Ez a közel 20 százalékos visszaesés azért érdekes, mert a fél évvel ezelőtti, hasonló felmérés során ez a visszaesés 42 százalékos volt. Ez azt jelenti, hogy a brit pub vendégek az egy esztendóvel ezelőtti összegnek csupán egyharmadát költik el ezeken a vendéglátóhelyeken…
A 3000 fős, reprezentatív minta által adott válaszokból az is kiderül, hogy az éttermek látogatóinak száma „csupán” nyolc százalékkal esett, az egy látogatásra jutó költés viszont minimálisan – negyven pennyvel… - emelkedett, és most 16,42 font.
„Komoly kihívás a piac szereplőinek, hogy alkalmazkodjanak a megváltozott körülményekhez, és talpon tudjanak maradni – mondta Paul Hammings, a felmérést végző cég munkatársa. – Az embereknek el kell dönteni, mire költenek és milyen költséget fognak vissza, jelenleg ez nem kedvez a vendéglátásnak. Némi reményre csak az éttermi költés szolíd növekedése adhat okot.”
Az felmérés eredményei természetesen nagy szóródást mutatnak Nagy-Britannia régióinak függvényében. Míg a fővárosban és környékén csekélyebb a visszaesés, West Midland és Wales sokkal inkább megérzi a recessziót.
Ötödével csökkent a brit pubok közönsége
Fél év alatt tizenkilenc százalékkal esett a pubok látogatottsága a szigetországban egy most nyilvánosságra hozott felmérés értékelése szerint.

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert
A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester
A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar
A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.

Új trendek a gin piacon
A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás
Tippek a séftől.

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon
Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.

Furmintok csatája Franciaországban
A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.

Bajban a hazai sörfőzdék
A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Fesztiválozik a MOHU új automatája
A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja
Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.