Ötödével csökkent a brit pubok közönsége

Fél év alatt tizenkilenc százalékkal esett a pubok látogatottsága a szigetországban egy most nyilvánosságra hozott felmérés értékelése szerint.

A Zolfo Cooper jelentése azt is tartalmazza, hogy az egy látogatásra jutó költés is csökkent, 2,8 fonttal, és jelenleg 15,08-as értéken áll. Ez a közel 20 százalékos visszaesés azért érdekes, mert a fél évvel ezelőtti, hasonló felmérés során ez a visszaesés 42 százalékos volt. Ez azt jelenti, hogy a brit pub vendégek az egy esztendóvel ezelőtti összegnek csupán egyharmadát költik el ezeken a vendéglátóhelyeken…
A 3000 fős, reprezentatív minta által adott válaszokból az is kiderül, hogy az éttermek látogatóinak száma „csupán” nyolc százalékkal esett, az egy látogatásra jutó költés viszont minimálisan – negyven pennyvel… - emelkedett, és most 16,42 font.
„Komoly kihívás a piac szereplőinek, hogy alkalmazkodjanak a megváltozott körülményekhez, és talpon tudjanak maradni – mondta Paul Hammings, a felmérést végző cég munkatársa. – Az embereknek el kell dönteni, mire költenek és milyen költséget fognak vissza, jelenleg ez nem kedvez a vendéglátásnak. Némi reményre csak az éttermi költés szolíd növekedése adhat okot.”
Az felmérés eredményei természetesen nagy szóródást mutatnak Nagy-Britannia régióinak függvényében. Míg a fővárosban és környékén csekélyebb a visszaesés, West Midland és Wales sokkal inkább megérzi a recessziót.


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.