Pro és kontra vendéglátóhely újranyitás témában

A hétórai boltzár és a nyolc óra utáni kijárási korlátozás kitolását, illetve a vendéglátóhelyek részleges nyitását szorgalmazzák többen is. Sokan azonban, érvekkel alátámasztva, ellenzik.

Van olyan szakértő, aki már nyitna, de Dr. Falus Ferenc szerint még túl magas a pozitivitási arány. A hétórai boltzár és a nyolc óra utáni kijárási korlátozás kitolását, illetve a vendéglátóhelyek részleges nyitását szorgalmazzák politikusok és egészségügyi szakemberek.

 

A terézvárosi polgármester, Soproni Tamás szerint rengetegen fordulnak hozzájuk olyanok szociális segélyért, akik korábban a középosztályhoz tartoztak. 

Az atv híradójának Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő elmondta: egy kidolgozott szabályrendszerrel már ma nyithatnának a teraszok. A korábbi országos tiszti főorvos viszont korainak tartja az erről szóló diskurzust.

Közben Müller Cecília is megerősítette, hogy az enyhítések a tömeges oltásoktól függnek. A vírus elleni küzdelem az első, azonban a terézvárosi polgármester is felülvizsgálná a járványügyi korlátozásokat.

A november 11-én hatályba lépő intézkedések része a hétórai boltzár, az este nyolc utáni kijárási korlátozás és az, hogy az éttermek és kávézók sem fogadhatnak vendégeket. Ezeken változtatna Terézváros polgármestere a megfelelő óvintézkedések mellett. Korlátozottan ugyan, de a járvány csökkenésével szerinte a mozik és színházak nyitása is előkerülhetne. Hozzátette: a bezártság traumát okozott, a járvány mellett pedig a járványkezelésnek is vannak áldozatai.

Kunetz Zsombor egészségügy szakértő szerint a teraszok mellett a középiskolákra és a múzeumokra is kiterjedhetne az újraindulás.

A korábbi országos tiszti főorvos azonban más véleményen van. Falus Ferenc úgy véli: akkor lehetne bármilyen nyitás, ha többet tesztelnénk, és azok pozitivitási aránya nem haladná meg a három százalékot. Ez ma közel 10 százalék. 

Forrás: atv.hu


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.