Pro és kontra vendéglátóhely újranyitás témában

A hétórai boltzár és a nyolc óra utáni kijárási korlátozás kitolását, illetve a vendéglátóhelyek részleges nyitását szorgalmazzák többen is. Sokan azonban, érvekkel alátámasztva, ellenzik.

Van olyan szakértő, aki már nyitna, de Dr. Falus Ferenc szerint még túl magas a pozitivitási arány. A hétórai boltzár és a nyolc óra utáni kijárási korlátozás kitolását, illetve a vendéglátóhelyek részleges nyitását szorgalmazzák politikusok és egészségügyi szakemberek.

 

A terézvárosi polgármester, Soproni Tamás szerint rengetegen fordulnak hozzájuk olyanok szociális segélyért, akik korábban a középosztályhoz tartoztak. 

Az atv híradójának Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő elmondta: egy kidolgozott szabályrendszerrel már ma nyithatnának a teraszok. A korábbi országos tiszti főorvos viszont korainak tartja az erről szóló diskurzust.

Közben Müller Cecília is megerősítette, hogy az enyhítések a tömeges oltásoktól függnek. A vírus elleni küzdelem az első, azonban a terézvárosi polgármester is felülvizsgálná a járványügyi korlátozásokat.

A november 11-én hatályba lépő intézkedések része a hétórai boltzár, az este nyolc utáni kijárási korlátozás és az, hogy az éttermek és kávézók sem fogadhatnak vendégeket. Ezeken változtatna Terézváros polgármestere a megfelelő óvintézkedések mellett. Korlátozottan ugyan, de a járvány csökkenésével szerinte a mozik és színházak nyitása is előkerülhetne. Hozzátette: a bezártság traumát okozott, a járvány mellett pedig a járványkezelésnek is vannak áldozatai.

Kunetz Zsombor egészségügy szakértő szerint a teraszok mellett a középiskolákra és a múzeumokra is kiterjedhetne az újraindulás.

A korábbi országos tiszti főorvos azonban más véleményen van. Falus Ferenc úgy véli: akkor lehetne bármilyen nyitás, ha többet tesztelnénk, és azok pozitivitási aránya nem haladná meg a három százalékot. Ez ma közel 10 százalék. 

Forrás: atv.hu


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.