Rajtol Sümegen az őszi balatoni gasztrofesztivál szezon

A tavalyi nagy siker után a Balatoni KÖR borászai, éttermesei, cukrászdái és pálinkafőzői immáron 7 helyszínen mutatják be a Balaton ízeit, valamint azt, hogy a Balaton télen-nyáron menő.

Az idén 5 éves Balatoni KÖR a régió gasztronómiájának minőségi megújulásáért leginkább elkötelezett vendéglátósok összefogásaként jött létre. Tagjaik között - akik mind az egész éves Balatonért dolgoznak - van helyi étterem, cukrászda, pálinkafőző, borbár, és több borászat is. Az egyesület fő mozgatórugója az összefogásban, közös gondolkodásban rejlik.

Minőség - Hitelesség - Egész éves nyitvatartás - ez a Balatoni KÖR tagjainak három legfőbb üzenete.

Tavaly első ízben rendezték meg a GasztroPiknik sorozatot, ami akkora siker lett, hogy nem volt kérdés a folytatás. “Rendezvényeinket leginkább azoknak ajánljuk, akik egyre többet szeretnének felfedezni, megkóstolni, megélni a Balaton kincseiből, és akik értékelik annak jelentőségét, hogy bármiféle konkurenciaharc helyett mi szívvel és lélekkel egymást ajánljuk -” mondta Laposa Bence, a Balatoni KÖR elnöke.

“A teltházas rendezvények bizonyítják, hogy igény van a programokra a klasszikus főszezoni időn kívül is. Nagyon örülünk, hogy egyre többen vannak azok, akik szerint ahogy mondani szoktuk, a Balaton télen-nyáron menő!” vélekedett Tóth Balázs, a Balatoni KÖR alelnöke, a rendezvénysorozat ötletgazdája és egyik főszervezője.

A BalatoniKÖR Gasztro Piknik Sorozat helyszínei:

szeptember 28. Sümeg (Sümegi Szüreti Fesztivál)

november 30. Badacsony (II. Adventi GasztroPiknik - Észak)

december 7. Balatonlelle (III. Adventi GasztroPiknik - Dél)

január 25. Zamárdi

február 29. Balatonfüred

március 21. Köveskál

május - GasztroPiknik a kompon

A Balatoni KÖR Gasztro Piknik Sorozat első állomása szeptember 28-án Sümegen lesz, ahol a Sümegi Szüreti Fesztivál betét programjaként találkozhatunk a Balatoni KÖR tagjaival. Ami a rendezvényeken várható: Balatoni KÖR tag éttermek, cukrászdák, borászatok, pálinkafőzdék, ezen kívül kézműves árusok, élőzene, gyerek és felnőtt játékok és sok minden más! A szervezők abban bíznak, hogy az elmúlt évek tapasztalatait felhasználva a sok programnak és egész évben nyitva tartó helyek gyarapodó számának köszönhetően egyre népszerűbb lesz az egész éves Balaton.

Forrás: Turizmus Online


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.