Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar

Az este’r partners belsőépítészeti koncepciója alapján megvalósuló Zazie Bistro & Bar belsőépítészeti megoldásai immár nem csak a hazai közönséget varázsolják el, hanem a nemzetközi építészeti szakmának is felkeltették a figyelmét. A BigSEE ljubljanai nemzetközi design díj Winner kategóriájának nyerteseként Budapest új törzshelyének lehetősége nyílik a legjobb közép-európai építészeti és belsőépítészeti megoldások között megmérettetni magát.

A BigSEE Architecture Award egy meghatározó építészeti elismerés, amelynek célja az építészet, a belsőépítészet, a kreatív iparágak terén elért kiváló eredmények, alkotások bemutatása és elismerése. A zsűri számára a díjazás során kiemelt szempont az innováció, a fenntarthatóság, az eredetiség, a társadalmi tudatosság, és természetesen a  funkcionalitás is.

A Zazie Bistro&Bar pedig a BigSEE ljubljanai nemzetközi design díj Winner kategóriáját zsebelte be nemrég, melynek köszönhetően a tervezőcsapat személyesen is bemutathatja a projektet a Design hét Ljubljana programsorozatának keretében, ahol a legjobb közép-európai építészeti és belsőépítészeti munkákat fogja díjazni a zsűri.

Radnóczy Eszter, az este'r partners belsőépítész iroda alapítója tervezte a MOL Campus földszintjén található helyet, mely Bíró Dániel séf vezetésével gyorsan a helyiek kedvencévé vált. Az igazi áramlásélményt kínáló helyszínen nem csak az ételek, hanem a hangulat is ráadásért kiállt, hiszen Budapesten sehol máshol nincs olyan étterem, ahol ilyen Duna élménye lehet a vendégnek. Tereinek gördülékenységét a folyó áramlása befolyásolja, amely a helyet befogadó épület üvegfelületéről is kivehető.

A belsőépítész csapat is erre helyezte a hangsúlyt. A külső üveges héjjal párhuzamosan hullámzó teljes belső falat egy nagyon különleges égetett rácsos dísztégla alkotja, melynek hatását a nagy, áramló, íves fal felett a mennyezeten lebegő textilek hullámozása fokoz. A projekt mögötti ötlet fő irányvonala az volt, hogy a MOL Campus épület kortárs, városi attitűdjét ötvözze a természeti elemekkel, melyek már a MOL Campus ablakain keresztül is erőteljesen megjelennek, és teret kapnak a bisztró minden helyiségében: a kávézóban szó szerint átölelhetünk egy fát, a társalgó kis öbleiben pedig kényelmes kanapékkal, fonott lámpákkal és természetes anyagokkal körülvéve pihenhetünk meg.

Radnóczi Eszter
Radnóczi Eszter

Az éttermi enteriőr tervezésekor az inspirációnkat a dunai evezés adta: az az élmény, amikor megnyugtató lassúsággal áramlik alattad a folyó, be-beevezel a nádasba és mindenhol új, kis világok nyílnak meg. Ezt szerettük volna lefordítani a design nyelvére egy olyan térrel, amely megnyugvást ad, komfortot sugall, mégis felpezsdít, attól függően, hogy melyik napszakban érkezel

– mondja Radnóczy Eszter belsőépítész, vezető tervező.

A tervezőcsapat a Design hét Ljubljana programsorozata után sem áll meg, hiszen a londoni Restaurant & Bar Design Awards-on is pályáztak a Zazie-val, mely a világ legkreatívabb helyeinek ad helyet.

 

 

 

 


Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.
Megújult étlappal vár az etyeki birtok

Megújult étlappal vár az etyeki birtok 

Defend Márk séf és csapata tálalásában mutatják be a friss ötletekre és szezonális alapanyagokra épülő megújult étlapot.
Zenés-táncos estek a Gundelben

Zenés-táncos estek a Gundelben 

Hagyományélesztés modern köntösben: áprilistól zenés-táncos estek a Gundelben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.