Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar

Az este’r partners belsőépítészeti koncepciója alapján megvalósuló Zazie Bistro & Bar belsőépítészeti megoldásai immár nem csak a hazai közönséget varázsolják el, hanem a nemzetközi építészeti szakmának is felkeltették a figyelmét. A BigSEE ljubljanai nemzetközi design díj Winner kategóriájának nyerteseként Budapest új törzshelyének lehetősége nyílik a legjobb közép-európai építészeti és belsőépítészeti megoldások között megmérettetni magát.

A BigSEE Architecture Award egy meghatározó építészeti elismerés, amelynek célja az építészet, a belsőépítészet, a kreatív iparágak terén elért kiváló eredmények, alkotások bemutatása és elismerése. A zsűri számára a díjazás során kiemelt szempont az innováció, a fenntarthatóság, az eredetiség, a társadalmi tudatosság, és természetesen a  funkcionalitás is.

A Zazie Bistro&Bar pedig a BigSEE ljubljanai nemzetközi design díj Winner kategóriáját zsebelte be nemrég, melynek köszönhetően a tervezőcsapat személyesen is bemutathatja a projektet a Design hét Ljubljana programsorozatának keretében, ahol a legjobb közép-európai építészeti és belsőépítészeti munkákat fogja díjazni a zsűri.

Radnóczy Eszter, az este'r partners belsőépítész iroda alapítója tervezte a MOL Campus földszintjén található helyet, mely Bíró Dániel séf vezetésével gyorsan a helyiek kedvencévé vált. Az igazi áramlásélményt kínáló helyszínen nem csak az ételek, hanem a hangulat is ráadásért kiállt, hiszen Budapesten sehol máshol nincs olyan étterem, ahol ilyen Duna élménye lehet a vendégnek. Tereinek gördülékenységét a folyó áramlása befolyásolja, amely a helyet befogadó épület üvegfelületéről is kivehető.

A belsőépítész csapat is erre helyezte a hangsúlyt. A külső üveges héjjal párhuzamosan hullámzó teljes belső falat egy nagyon különleges égetett rácsos dísztégla alkotja, melynek hatását a nagy, áramló, íves fal felett a mennyezeten lebegő textilek hullámozása fokoz. A projekt mögötti ötlet fő irányvonala az volt, hogy a MOL Campus épület kortárs, városi attitűdjét ötvözze a természeti elemekkel, melyek már a MOL Campus ablakain keresztül is erőteljesen megjelennek, és teret kapnak a bisztró minden helyiségében: a kávézóban szó szerint átölelhetünk egy fát, a társalgó kis öbleiben pedig kényelmes kanapékkal, fonott lámpákkal és természetes anyagokkal körülvéve pihenhetünk meg.

Radnóczi Eszter
Radnóczi Eszter

Az éttermi enteriőr tervezésekor az inspirációnkat a dunai evezés adta: az az élmény, amikor megnyugtató lassúsággal áramlik alattad a folyó, be-beevezel a nádasba és mindenhol új, kis világok nyílnak meg. Ezt szerettük volna lefordítani a design nyelvére egy olyan térrel, amely megnyugvást ad, komfortot sugall, mégis felpezsdít, attól függően, hogy melyik napszakban érkezel

– mondja Radnóczy Eszter belsőépítész, vezető tervező.

A tervezőcsapat a Design hét Ljubljana programsorozata után sem áll meg, hiszen a londoni Restaurant & Bar Design Awards-on is pályáztak a Zazie-val, mely a világ legkreatívabb helyeinek ad helyet.

 

 

 

 


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.