Razziázik a pálinkakommandó

A pénzügyőrök azt ellenőrzik, nem árulnak-e a boltokban vagy a kocsmákban azokból az italokból, amit csak házi fogyasztásra, adómentesen főznek.

Presszók, kiskocsmák sorakoznak az egyik fővárosi lakótelepen. Elsősorban az ilyen helyeken, illetve piacokon, vásárokon számít arra a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, hogy az otthon, illetve bérfőzdékben készült házi pálinkák felbukkanhatnak. Tavaly október óta főzethet otthon pálinkát bárki saját használatra, legfeljebb 50litert. Ezt azonban tilos árusítani. Ezt októberben és novemberben fokozottan ellenőrzik a pénzügyőrök.

"Tavasszal volt egy kéthónapos akciósorozat, közel 5ezer ellenőrzést végeztek a kollégák és az esetek 10%-ánál találtak visszaélést. Ezért kell megismétli az ellenőrzést" –jelentette ki Suller György Attila, a NAV szóvivője.

Tavasszal 3700 liter, illegálisan árult házi páraltot foglaltak le az ellenőrök. A kiemelt akcióban most ismét bevetik a NAV alkoholvizsgáló mobil laboratóriumait is. A 3 kisbusz az országban bárhol felbukkanhat, a mobil laborokban 15 perc alatt be tudják vizsgálni az italokat. Aki otthon vagy bérfőzdében, saját jhasználatra készült házi párlatot árul, az jövedéki törvénysértést követ el, ami minimum 150 ezer forintos bírsággal sújtható. (hirado.hu)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.