Razziázik a pálinkakommandó

A pénzügyőrök azt ellenőrzik, nem árulnak-e a boltokban vagy a kocsmákban azokból az italokból, amit csak házi fogyasztásra, adómentesen főznek.

Presszók, kiskocsmák sorakoznak az egyik fővárosi lakótelepen. Elsősorban az ilyen helyeken, illetve piacokon, vásárokon számít arra a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, hogy az otthon, illetve bérfőzdékben készült házi pálinkák felbukkanhatnak. Tavaly október óta főzethet otthon pálinkát bárki saját használatra, legfeljebb 50litert. Ezt azonban tilos árusítani. Ezt októberben és novemberben fokozottan ellenőrzik a pénzügyőrök.

"Tavasszal volt egy kéthónapos akciósorozat, közel 5ezer ellenőrzést végeztek a kollégák és az esetek 10%-ánál találtak visszaélést. Ezért kell megismétli az ellenőrzést" –jelentette ki Suller György Attila, a NAV szóvivője.

Tavasszal 3700 liter, illegálisan árult házi páraltot foglaltak le az ellenőrök. A kiemelt akcióban most ismét bevetik a NAV alkoholvizsgáló mobil laboratóriumait is. A 3 kisbusz az országban bárhol felbukkanhat, a mobil laborokban 15 perc alatt be tudják vizsgálni az italokat. Aki otthon vagy bérfőzdében, saját jhasználatra készült házi párlatot árul, az jövedéki törvénysértést követ el, ami minimum 150 ezer forintos bírsággal sújtható. (hirado.hu)


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.