"A fesztivál mintegy két évtizedes történetében még nem fordult elő, hogy a termelők ekkora számban képviseltessék magukat a már nemcsak helyben, hanem országosan is népszerű rendezvényen" - mondta Béni Gábor főszervező az MTI-nek.
Kitért arra, hogy a vendégek a belvárosban felállított standoknál és a pincéknél egyaránt kóstolhatnak borokat. A gazdák különleges, a 2006-os és 2007-es nagy évjáratokban készült nedűkkel és az idén az átlagosnál korábban kezdődött szüretnek köszönhetően több helyen már idei rozéval is várják az érdeklődőket.
Gyümölcs- és törkölypárlatokkal hat pálinkaház érkezik, az étkeztetésről vendéglősök gondoskodnak. Emellett igényes portékát kínáló kézművesek is igyekeznek vásárlásra bíztatni a látogatókat, akiknek szórakoztatására különböző programokat is szerveztek.
A fő látványosságnak idén is a szombati szüreti felvonulás ígérkezik, de lesz borrendi avatás, veteránautó-találkozó és játszóműhely gyerekeknek.
A fesztivál három napján számos helyi művészeti együttes és országosan ismert előadó lép fel Villányban. Koncertet ad például Janicsák Veca, a KFT zenekar, a Vivat Bacchus énekegyüttes, Gönczi Gábor és a Smile zenekar, valamint a Daniel Speer Brass is.
Béni Gábor elmondta, hogy mivel az előrejelzések szerint a hét végén is kellemes, őszi idő várható, a vendégek száma elérheti a 30 ezret, közülük sokan Ausztriából és Németországból érkeznek. (MTI)
"Villányban és Siklóson már aligha lehet szállást foglalni a fesztivál idejére, és Harkányban sincs már sok hely" - jegyezte meg a főszervező.
Rekordszámú borász a Villányi Vörösbor Fesztiválon
Minden eddiginél több, huszonhét borász kínálja termékeit az idei Villányi Vörösbor Fesztiválon, amely pénteken veszi kezdetét a baranyai kisvárosban - írja az MTI.

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris
A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának
Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem
Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját
Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten
Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.

A lengyel sörgyártás új trendjei
A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.

Új Michelin-csillagos menü az égben
Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Borünnep Szegeden
A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból
Műanyag fóliadarab lehet benne.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.