Rekordszámú borász a Villányi Vörösbor Fesztiválon

Minden eddiginél több, huszonhét borász kínálja termékeit az idei Villányi Vörösbor Fesztiválon, amely pénteken veszi kezdetét a baranyai kisvárosban - írja az MTI.

"A fesztivál mintegy két évtizedes történetében még nem fordult elő, hogy a termelők ekkora számban képviseltessék magukat a már nemcsak helyben, hanem országosan is népszerű rendezvényen" - mondta Béni Gábor főszervező az MTI-nek.
Kitért arra, hogy a vendégek a belvárosban felállított standoknál és a pincéknél egyaránt kóstolhatnak borokat. A gazdák különleges, a 2006-os és 2007-es nagy évjáratokban készült nedűkkel és az idén az átlagosnál korábban kezdődött szüretnek köszönhetően több helyen már idei rozéval is várják az érdeklődőket.
Gyümölcs- és törkölypárlatokkal hat pálinkaház érkezik, az étkeztetésről vendéglősök gondoskodnak. Emellett igényes portékát kínáló kézművesek is igyekeznek vásárlásra bíztatni a látogatókat, akiknek szórakoztatására különböző programokat is szerveztek.
A fő látványosságnak idén is a szombati szüreti felvonulás ígérkezik, de lesz borrendi avatás, veteránautó-találkozó és játszóműhely gyerekeknek.
A fesztivál három napján számos helyi művészeti együttes és országosan ismert előadó lép fel Villányban. Koncertet ad például Janicsák Veca, a KFT zenekar, a Vivat Bacchus énekegyüttes, Gönczi Gábor és a Smile zenekar, valamint a Daniel Speer Brass is.
Béni Gábor elmondta, hogy mivel az előrejelzések szerint a hét végén is kellemes, őszi idő várható, a vendégek száma elérheti a 30 ezret, közülük sokan Ausztriából és Németországból érkeznek. (MTI)
"Villányban és Siklóson már aligha lehet szállást foglalni a fesztivál idejére, és Harkányban sincs már sok hely" - jegyezte meg a főszervező.


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.