Rekordszámú borász a Villányi Vörösbor Fesztiválon

Minden eddiginél több, huszonhét borász kínálja termékeit az idei Villányi Vörösbor Fesztiválon, amely pénteken veszi kezdetét a baranyai kisvárosban - írja az MTI.

"A fesztivál mintegy két évtizedes történetében még nem fordult elő, hogy a termelők ekkora számban képviseltessék magukat a már nemcsak helyben, hanem országosan is népszerű rendezvényen" - mondta Béni Gábor főszervező az MTI-nek.
Kitért arra, hogy a vendégek a belvárosban felállított standoknál és a pincéknél egyaránt kóstolhatnak borokat. A gazdák különleges, a 2006-os és 2007-es nagy évjáratokban készült nedűkkel és az idén az átlagosnál korábban kezdődött szüretnek köszönhetően több helyen már idei rozéval is várják az érdeklődőket.
Gyümölcs- és törkölypárlatokkal hat pálinkaház érkezik, az étkeztetésről vendéglősök gondoskodnak. Emellett igényes portékát kínáló kézművesek is igyekeznek vásárlásra bíztatni a látogatókat, akiknek szórakoztatására különböző programokat is szerveztek.
A fő látványosságnak idén is a szombati szüreti felvonulás ígérkezik, de lesz borrendi avatás, veteránautó-találkozó és játszóműhely gyerekeknek.
A fesztivál három napján számos helyi művészeti együttes és országosan ismert előadó lép fel Villányban. Koncertet ad például Janicsák Veca, a KFT zenekar, a Vivat Bacchus énekegyüttes, Gönczi Gábor és a Smile zenekar, valamint a Daniel Speer Brass is.
Béni Gábor elmondta, hogy mivel az előrejelzések szerint a hét végén is kellemes, őszi idő várható, a vendégek száma elérheti a 30 ezret, közülük sokan Ausztriából és Németországból érkeznek. (MTI)
"Villányban és Siklóson már aligha lehet szállást foglalni a fesztivál idejére, és Harkányban sincs már sok hely" - jegyezte meg a főszervező.


Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?