Rekordszámú borász a Villányi Vörösbor Fesztiválon

Minden eddiginél több, huszonhét borász kínálja termékeit az idei Villányi Vörösbor Fesztiválon, amely pénteken veszi kezdetét a baranyai kisvárosban - írja az MTI.

"A fesztivál mintegy két évtizedes történetében még nem fordult elő, hogy a termelők ekkora számban képviseltessék magukat a már nemcsak helyben, hanem országosan is népszerű rendezvényen" - mondta Béni Gábor főszervező az MTI-nek.
Kitért arra, hogy a vendégek a belvárosban felállított standoknál és a pincéknél egyaránt kóstolhatnak borokat. A gazdák különleges, a 2006-os és 2007-es nagy évjáratokban készült nedűkkel és az idén az átlagosnál korábban kezdődött szüretnek köszönhetően több helyen már idei rozéval is várják az érdeklődőket.
Gyümölcs- és törkölypárlatokkal hat pálinkaház érkezik, az étkeztetésről vendéglősök gondoskodnak. Emellett igényes portékát kínáló kézművesek is igyekeznek vásárlásra bíztatni a látogatókat, akiknek szórakoztatására különböző programokat is szerveztek.
A fő látványosságnak idén is a szombati szüreti felvonulás ígérkezik, de lesz borrendi avatás, veteránautó-találkozó és játszóműhely gyerekeknek.
A fesztivál három napján számos helyi művészeti együttes és országosan ismert előadó lép fel Villányban. Koncertet ad például Janicsák Veca, a KFT zenekar, a Vivat Bacchus énekegyüttes, Gönczi Gábor és a Smile zenekar, valamint a Daniel Speer Brass is.
Béni Gábor elmondta, hogy mivel az előrejelzések szerint a hét végén is kellemes, őszi idő várható, a vendégek száma elérheti a 30 ezret, közülük sokan Ausztriából és Németországból érkeznek. (MTI)
"Villányban és Siklóson már aligha lehet szállást foglalni a fesztivál idejére, és Harkányban sincs már sok hely" - jegyezte meg a főszervező.


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.