"A fesztivál mintegy két évtizedes történetében még nem fordult elő, hogy a termelők ekkora számban képviseltessék magukat a már nemcsak helyben, hanem országosan is népszerű rendezvényen" - mondta Béni Gábor főszervező az MTI-nek.
Kitért arra, hogy a vendégek a belvárosban felállított standoknál és a pincéknél egyaránt kóstolhatnak borokat. A gazdák különleges, a 2006-os és 2007-es nagy évjáratokban készült nedűkkel és az idén az átlagosnál korábban kezdődött szüretnek köszönhetően több helyen már idei rozéval is várják az érdeklődőket.
Gyümölcs- és törkölypárlatokkal hat pálinkaház érkezik, az étkeztetésről vendéglősök gondoskodnak. Emellett igényes portékát kínáló kézművesek is igyekeznek vásárlásra bíztatni a látogatókat, akiknek szórakoztatására különböző programokat is szerveztek.
A fő látványosságnak idén is a szombati szüreti felvonulás ígérkezik, de lesz borrendi avatás, veteránautó-találkozó és játszóműhely gyerekeknek.
A fesztivál három napján számos helyi művészeti együttes és országosan ismert előadó lép fel Villányban. Koncertet ad például Janicsák Veca, a KFT zenekar, a Vivat Bacchus énekegyüttes, Gönczi Gábor és a Smile zenekar, valamint a Daniel Speer Brass is.
Béni Gábor elmondta, hogy mivel az előrejelzések szerint a hét végén is kellemes, őszi idő várható, a vendégek száma elérheti a 30 ezret, közülük sokan Ausztriából és Németországból érkeznek. (MTI)
"Villányban és Siklóson már aligha lehet szállást foglalni a fesztivál idejére, és Harkányban sincs már sok hely" - jegyezte meg a főszervező.
Rekordszámú borász a Villányi Vörösbor Fesztiválon
Minden eddiginél több, huszonhét borász kínálja termékeit az idei Villányi Vörösbor Fesztiválon, amely pénteken veszi kezdetét a baranyai kisvárosban - írja az MTI.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.