Romlott hal és kukacos mogyoró a szilveszteri menüben

Botrányba fulladt a szilveszteri vacsora a dél-romániai Podariban, ahol több mint hatszáz fős társaság maradt éhen, miután csak romlott halat és kukacos mogyorót kapott - közölték szerdán a román hírportálok

A 150 lejes (mintegy tízezer forintos) menüben sertés- és pulykasült, valamint desszert is szerepelt, de - a vendégek szerint - a pincérek csak az ehetetlenül büdös halat szolgálták fel, majd a növekvő elégedetlenség láttán elmenekültek. Állítólag a többi fogáshoz alapanyag sem volt a konyhán, a vendéglő tulajdonosa pedig eltűnt: azóta telefonon sem lehet elérni.

A vállalkozóbb szellemű vendégek átkutatták a hűtőszekrényeket, majd megsütöttek maguknak mindent, amit még találtak. A szilveszteri vacsora árába foglalt korlátlan italfogyasztás is - a vendégek többsége számára - átverésnek bizonyult, mert már az első órában elfogyott az összes szeszesital.

A rendőrség szerint személyi sérülés nem történt, a vendégek csak néhány tányéron álltak bosszút az elrontott mulatságért. A fogyasztóvédelmi felügyelők azt állították: nem sikerült mintákat venniük, mert sem romlott, sem fogyasztásra alkalmas étel nem maradt a helyszínen.

Nem kizárt azonban, hogy a sajátos szilveszteri menüt a tulajdonos a Ceausescu-nosztalgiára építő marketingfogásnak szánta. Az olténiai faluban fekvő, csaknem hat hektáros vendéglátó komplexumot ugyanis RSR Palotának hívják - RSR az egykori Románia Szocialista Köztársaság román rövidítése -, és azzal reklámozza magát, hogy felépítette "Nicolae Ceausescu elvtárs szülőházának pontos mását". A RSR Palota honlapja szerint minden körülmény adott arra, hogy a vendégek megismerjék: mit jelentett Romániában a kommunizmus négy évtizede.

Forrás: MTI


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.