Az ellenőrzött munkáltatók között szerepelt szálloda, étterem, strand, kereskedelmi egységek, építkezések, és ellenőrzést zajlott Kapolcson, a művészeti fesztiválon is. A leggyakrabban előforduló jogsértés a feketefoglalkoztatás, a munkaidőre, pihenőidőre, a munkabér összegére, a szabadságra vonatkozó rendelkezések megsértése volt. Az ellenőrzött munkavállalók száma 895 fő, közülük szabálytalansággal érintett 471 fő. Feketén foglalkoztatott 257 fő, közülük egy külföldi állampolgár és két fiatalkorú volt. Az ellenőrzött építkezéseken a szabálytalansággal érintett munkavállalók aránya közel 84 százalék volt. Előfordult az is, hogy egyetlen étteremben 37 főt foglalkoztattak kitöltetlen AM könyvvel, közteherjegy nélkül, feketén. Három esetben találtak összesen öt fiatalkorú alkalmazottat. (Piac és Profit)
Sok a szabálytalanság az éttermekben
2008. július 29. és 31. között 161 munkáltatót ellenőrzött, és 131-nél talált szabálytalanságot az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség két érintett regionális felügyelősége a Balatonon és vonzáskörzetében.

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen
A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról
Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép
Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.

Nem lesz idén akácméz?
Rekordgyenge termés – drágulás és hiány várható.

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot
A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.

Időutazás a Folly Arborétumban
A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista
Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.

Hétvégén Somlói Borgála
Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak
Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben
Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.