Az ellenőrzött munkáltatók között szerepelt szálloda, étterem, strand, kereskedelmi egységek, építkezések, és ellenőrzést zajlott Kapolcson, a művészeti fesztiválon is. A leggyakrabban előforduló jogsértés a feketefoglalkoztatás, a munkaidőre, pihenőidőre, a munkabér összegére, a szabadságra vonatkozó rendelkezések megsértése volt. Az ellenőrzött munkavállalók száma 895 fő, közülük szabálytalansággal érintett 471 fő. Feketén foglalkoztatott 257 fő, közülük egy külföldi állampolgár és két fiatalkorú volt. Az ellenőrzött építkezéseken a szabálytalansággal érintett munkavállalók aránya közel 84 százalék volt. Előfordult az is, hogy egyetlen étteremben 37 főt foglalkoztattak kitöltetlen AM könyvvel, közteherjegy nélkül, feketén. Három esetben találtak összesen öt fiatalkorú alkalmazottat. (Piac és Profit)
Sok a szabálytalanság az éttermekben
2008. július 29. és 31. között 161 munkáltatót ellenőrzött, és 131-nél talált szabálytalanságot az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség két érintett regionális felügyelősége a Balatonon és vonzáskörzetében.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Borünnep Szegeden
A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból
Műanyag fóliadarab lehet benne.

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese
Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen
Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival
Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál
A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje
Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból
A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején
Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.