Sokba kerülhet a Starbucksnak a Kraft szerződés felmondása

A napokban hivatalos sajtóközleményben jelentette ben a világ legnagyobb gyorskávézó lánca, hogy fel kívánja bontani a Kraft Foods-szal 12 esztendeje kötött szerződését, melynek keretében az élelmiszeripari vállalat portfóliójában jelen lehettek a kávézó csomagolt termékei.

Bár a szakítás tényét alátámasztó Starbucks sajtóközlemény határozottan úgy fogalmaz: a tárgyalások részleteit nem kívánják a nyilvánosság elé tárni, a Kraft tárgyilagosnak tűnő, de némi indulatot sejtető válaszközleményében leszögezi: semmi akadályát nem látja a szerződés felbontásának, de csak akkor, ha az ezzel őt érő üzleti veszteséget a Starbucks ellentételezi. Ennek összegszerűsége nyilvánvalóan kétoldalú megállapodás kérdése, de sokat sejtet, hogy a Kraft közleményében kiemeli, évi 48 milliárd dolláros árbevételéből egy milliárdot köszönhet az olyan ikonná vált márkáknak, mint a Oreo, Nabisco és LU keksz, Milka és Cadbury csokoládét, a Trident rágógumi, Jacobs és a Maxwell House kávék vagy a Philadelphia krémsajtok.

A Kraft közleményére reagálva a Starbucks sajnálatosnak nevezte, hogy ilyen mélységig nyilvánosság elé került az ügy, és némi sértődött felhangot sem nélkülözve nyomatékosítja, a 12 évvel ezelőtt aláírt szerződés megfelelő biztosítékokat tartalmaz a felek számára, és annak megfelelően fognak eljárni a szerződés megszüntetésekor.

A Starbucks döntése azért okozott meglepetést, mert a tavalyi évben épp bővült az együttműködés, melynek keretében akkor a Starbucks® Coffee termékek terítését kiterjesztették Franciaországra és Németországra is.


Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben

Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben 

Megkezdte első szezonját az Ypsilon Yacht Club Alsóörsön.
Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem

Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem 

A közkedvelt Kertész utcai étterem öt év után búcsúzik.
 Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását

Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását 

A MICHELIN 2024. július 4-én este egy rangos ceremónián mutatta be az idei MICHELIN Guide Dubai harmadik kiadását a nemrég megnyílt One&Only One Za'abeel hotelben.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért

Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért 

Rossz hír azok számára, akik több vegetáriánus lehetőséget keresnének a McDonald's-ban.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti

Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti 

Július 2-től, keddtől indul az összesen 13 milliárd forint értékű turisztikai támogatási konstrukció második üteme vidéki cukrászdák részére.
 Kaliforniai életérzés Budapesten

Kaliforniai életérzés Budapesten 

Magyarországon szinte egyedülálló módon Kalifornia által inspirált ételekkel várja vendégeit az étterem.
Nincs itthon ehhez hasonló!

Nincs itthon ehhez hasonló! 

Bemutatjuk Maul Zsolt többszörös díjnyertes villányi borászt - alapításának negyedszázados évfordulóját tavaly ünneplő pincészetén keresztül.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 

Interjú

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát”

Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát” 

Legújabb fejlesztéseikről és a hotel bővítéséről Gottwald Szilárddal beszélgettünk.