Sokba kerülhet a Starbucksnak a Kraft szerződés felmondása

A napokban hivatalos sajtóközleményben jelentette ben a világ legnagyobb gyorskávézó lánca, hogy fel kívánja bontani a Kraft Foods-szal 12 esztendeje kötött szerződését, melynek keretében az élelmiszeripari vállalat portfóliójában jelen lehettek a kávézó csomagolt termékei.

Bár a szakítás tényét alátámasztó Starbucks sajtóközlemény határozottan úgy fogalmaz: a tárgyalások részleteit nem kívánják a nyilvánosság elé tárni, a Kraft tárgyilagosnak tűnő, de némi indulatot sejtető válaszközleményében leszögezi: semmi akadályát nem látja a szerződés felbontásának, de csak akkor, ha az ezzel őt érő üzleti veszteséget a Starbucks ellentételezi. Ennek összegszerűsége nyilvánvalóan kétoldalú megállapodás kérdése, de sokat sejtet, hogy a Kraft közleményében kiemeli, évi 48 milliárd dolláros árbevételéből egy milliárdot köszönhet az olyan ikonná vált márkáknak, mint a Oreo, Nabisco és LU keksz, Milka és Cadbury csokoládét, a Trident rágógumi, Jacobs és a Maxwell House kávék vagy a Philadelphia krémsajtok.

A Kraft közleményére reagálva a Starbucks sajnálatosnak nevezte, hogy ilyen mélységig nyilvánosság elé került az ügy, és némi sértődött felhangot sem nélkülözve nyomatékosítja, a 12 évvel ezelőtt aláírt szerződés megfelelő biztosítékokat tartalmaz a felek számára, és annak megfelelően fognak eljárni a szerződés megszüntetésekor.

A Starbucks döntése azért okozott meglepetést, mert a tavalyi évben épp bővült az együttműködés, melynek keretében akkor a Starbucks® Coffee termékek terítését kiterjesztették Franciaországra és Németországra is.


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.