Sokba kerülhet a Starbucksnak a Kraft szerződés felmondása

A napokban hivatalos sajtóközleményben jelentette ben a világ legnagyobb gyorskávézó lánca, hogy fel kívánja bontani a Kraft Foods-szal 12 esztendeje kötött szerződését, melynek keretében az élelmiszeripari vállalat portfóliójában jelen lehettek a kávézó csomagolt termékei.

Bár a szakítás tényét alátámasztó Starbucks sajtóközlemény határozottan úgy fogalmaz: a tárgyalások részleteit nem kívánják a nyilvánosság elé tárni, a Kraft tárgyilagosnak tűnő, de némi indulatot sejtető válaszközleményében leszögezi: semmi akadályát nem látja a szerződés felbontásának, de csak akkor, ha az ezzel őt érő üzleti veszteséget a Starbucks ellentételezi. Ennek összegszerűsége nyilvánvalóan kétoldalú megállapodás kérdése, de sokat sejtet, hogy a Kraft közleményében kiemeli, évi 48 milliárd dolláros árbevételéből egy milliárdot köszönhet az olyan ikonná vált márkáknak, mint a Oreo, Nabisco és LU keksz, Milka és Cadbury csokoládét, a Trident rágógumi, Jacobs és a Maxwell House kávék vagy a Philadelphia krémsajtok.

A Kraft közleményére reagálva a Starbucks sajnálatosnak nevezte, hogy ilyen mélységig nyilvánosság elé került az ügy, és némi sértődött felhangot sem nélkülözve nyomatékosítja, a 12 évvel ezelőtt aláírt szerződés megfelelő biztosítékokat tartalmaz a felek számára, és annak megfelelően fognak eljárni a szerződés megszüntetésekor.

A Starbucks döntése azért okozott meglepetést, mert a tavalyi évben épp bővült az együttműködés, melynek keretében akkor a Starbucks® Coffee termékek terítését kiterjesztették Franciaországra és Németországra is.


Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.