Sokkolóval támadt a szakács a szókimondó séfre a somogyi konyhán

A szakmában (és a szakmai tartalmú blogokon) Chef Lészló néven ismert Szűcs Lászlóra állítólag azért támadt rá az étterem szakácsa, mert azt hitte, a séf miatt vontak le korábban a fizetéséből és úgy gondolta hogy a helyére pályázik a korábban kilenc és fél évig Beverly Hillsben világsztárok (például Anne Heche, Harrison Ford vagy Helen Mirren) háziszakácsaként dolgozó Szűcs – adta hírül a Somogy Online.

A kapolypusztai vendéglőbe az étterem tulajdonosa hívta, arra kérte a sztárséfet, segítsen megreformálni az étlapot, s valahogyan rázza fel a kissé elkényelmesedett szakácsokat.

– A nyáron átdolgoztuk az étlapot, megcsináltam a honlapjukat, grillpartikat szerveztem, még a titkos receptjeimből is adtam nekik néhányat, s a szakácsoknak is mutattam néhány új fogást – nyilatkozta a Somogy Online kérdésére Szűcs László..

Az étlap azóta is fut a vendéglőben, ahová Chef László szerdán ismét ellátogatott. S örömmel látta, meglehetősen sokan ülnek az asztalok mellett. Bement a konyhába is, hogy köszöntse a szakácsokat, amikor...

–…a séf egy taserrel, azaz elektromos sokkolóval fogadott – folytatta Szűcs –, s kétszer a combomhoz nyomta. Szerencsére nem ájultam el, elvettem tőle, s a falhoz csaptam. Állítólag az volt a baja, hogy nyáron, miután elmentem, levontak valami balhé miatt hétezer forintot a fizetéséből, s azt hitte, miattam történt. Illetve meg volt róla győződve, hogy a helyére pályázom.

A dulakodás – melyben Chef László keze is megsérült – zaja természetesen kihallatszott az étterembe, a vendégek – egyikük jelezte lapunknak a történteket – jól hallották, hogy a konyhában nem stimmel valami.

– Kidőlt az olaj, rám ömlött valami vajféle, csúszkáltunk, levertünk edényeket – ismerte el Szűcs László –, és természetesen kiabáltunk is, így a vendégek kénytelenek voltak végighallgatni az egész veszekedést, amit nagyon sajnálok.

Mint az egész affért, ugyanis a tulajdonos – aki a dulakodás idején nem volt ott az étteremben, ám belső vizsgálatot rendelt el, s megkeresésünkre elmondta, ha bebizonyosodik, hogy szakácsa valóban sokkolót használt, elköszön tőle – fejezi be cikkét a Somogy Online.

Szűcs László egyébként az egyik legelhíresültebb gasztroblogger, aki szókimondó stílusával sokak szimpátiáját, és legalább ugyanilyen mennyiségű kollégája ellenszenvét vívta ki az elmúlt években. A támadásnak feltehetően nincs semmilyen köze ez irányú tevékenységéhez… Ezzel együtt elgondolkodtató, hogy manapság a konyha, illetve a szakács rendes felszerelésének része-e az elektromos sokkoló? Ha igen, az új távlatokat nyithat a konyhafelszereléseket forgalmazó vállalkozások előtt…


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.