Sokkolóval támadt a szakács a szókimondó séfre a somogyi konyhán

A szakmában (és a szakmai tartalmú blogokon) Chef Lészló néven ismert Szűcs Lászlóra állítólag azért támadt rá az étterem szakácsa, mert azt hitte, a séf miatt vontak le korábban a fizetéséből és úgy gondolta hogy a helyére pályázik a korábban kilenc és fél évig Beverly Hillsben világsztárok (például Anne Heche, Harrison Ford vagy Helen Mirren) háziszakácsaként dolgozó Szűcs – adta hírül a Somogy Online.

A kapolypusztai vendéglőbe az étterem tulajdonosa hívta, arra kérte a sztárséfet, segítsen megreformálni az étlapot, s valahogyan rázza fel a kissé elkényelmesedett szakácsokat.

– A nyáron átdolgoztuk az étlapot, megcsináltam a honlapjukat, grillpartikat szerveztem, még a titkos receptjeimből is adtam nekik néhányat, s a szakácsoknak is mutattam néhány új fogást – nyilatkozta a Somogy Online kérdésére Szűcs László..

Az étlap azóta is fut a vendéglőben, ahová Chef László szerdán ismét ellátogatott. S örömmel látta, meglehetősen sokan ülnek az asztalok mellett. Bement a konyhába is, hogy köszöntse a szakácsokat, amikor...

–…a séf egy taserrel, azaz elektromos sokkolóval fogadott – folytatta Szűcs –, s kétszer a combomhoz nyomta. Szerencsére nem ájultam el, elvettem tőle, s a falhoz csaptam. Állítólag az volt a baja, hogy nyáron, miután elmentem, levontak valami balhé miatt hétezer forintot a fizetéséből, s azt hitte, miattam történt. Illetve meg volt róla győződve, hogy a helyére pályázom.

A dulakodás – melyben Chef László keze is megsérült – zaja természetesen kihallatszott az étterembe, a vendégek – egyikük jelezte lapunknak a történteket – jól hallották, hogy a konyhában nem stimmel valami.

– Kidőlt az olaj, rám ömlött valami vajféle, csúszkáltunk, levertünk edényeket – ismerte el Szűcs László –, és természetesen kiabáltunk is, így a vendégek kénytelenek voltak végighallgatni az egész veszekedést, amit nagyon sajnálok.

Mint az egész affért, ugyanis a tulajdonos – aki a dulakodás idején nem volt ott az étteremben, ám belső vizsgálatot rendelt el, s megkeresésünkre elmondta, ha bebizonyosodik, hogy szakácsa valóban sokkolót használt, elköszön tőle – fejezi be cikkét a Somogy Online.

Szűcs László egyébként az egyik legelhíresültebb gasztroblogger, aki szókimondó stílusával sokak szimpátiáját, és legalább ugyanilyen mennyiségű kollégája ellenszenvét vívta ki az elmúlt években. A támadásnak feltehetően nincs semmilyen köze ez irányú tevékenységéhez… Ezzel együtt elgondolkodtató, hogy manapság a konyha, illetve a szakács rendes felszerelésének része-e az elektromos sokkoló? Ha igen, az új távlatokat nyithat a konyhafelszereléseket forgalmazó vállalkozások előtt…


MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.