Sokkolóval támadt a szakács a szókimondó séfre a somogyi konyhán

A szakmában (és a szakmai tartalmú blogokon) Chef Lészló néven ismert Szűcs Lászlóra állítólag azért támadt rá az étterem szakácsa, mert azt hitte, a séf miatt vontak le korábban a fizetéséből és úgy gondolta hogy a helyére pályázik a korábban kilenc és fél évig Beverly Hillsben világsztárok (például Anne Heche, Harrison Ford vagy Helen Mirren) háziszakácsaként dolgozó Szűcs – adta hírül a Somogy Online.

A kapolypusztai vendéglőbe az étterem tulajdonosa hívta, arra kérte a sztárséfet, segítsen megreformálni az étlapot, s valahogyan rázza fel a kissé elkényelmesedett szakácsokat.

– A nyáron átdolgoztuk az étlapot, megcsináltam a honlapjukat, grillpartikat szerveztem, még a titkos receptjeimből is adtam nekik néhányat, s a szakácsoknak is mutattam néhány új fogást – nyilatkozta a Somogy Online kérdésére Szűcs László..

Az étlap azóta is fut a vendéglőben, ahová Chef László szerdán ismét ellátogatott. S örömmel látta, meglehetősen sokan ülnek az asztalok mellett. Bement a konyhába is, hogy köszöntse a szakácsokat, amikor...

–…a séf egy taserrel, azaz elektromos sokkolóval fogadott – folytatta Szűcs –, s kétszer a combomhoz nyomta. Szerencsére nem ájultam el, elvettem tőle, s a falhoz csaptam. Állítólag az volt a baja, hogy nyáron, miután elmentem, levontak valami balhé miatt hétezer forintot a fizetéséből, s azt hitte, miattam történt. Illetve meg volt róla győződve, hogy a helyére pályázom.

A dulakodás – melyben Chef László keze is megsérült – zaja természetesen kihallatszott az étterembe, a vendégek – egyikük jelezte lapunknak a történteket – jól hallották, hogy a konyhában nem stimmel valami.

– Kidőlt az olaj, rám ömlött valami vajféle, csúszkáltunk, levertünk edényeket – ismerte el Szűcs László –, és természetesen kiabáltunk is, így a vendégek kénytelenek voltak végighallgatni az egész veszekedést, amit nagyon sajnálok.

Mint az egész affért, ugyanis a tulajdonos – aki a dulakodás idején nem volt ott az étteremben, ám belső vizsgálatot rendelt el, s megkeresésünkre elmondta, ha bebizonyosodik, hogy szakácsa valóban sokkolót használt, elköszön tőle – fejezi be cikkét a Somogy Online.

Szűcs László egyébként az egyik legelhíresültebb gasztroblogger, aki szókimondó stílusával sokak szimpátiáját, és legalább ugyanilyen mennyiségű kollégája ellenszenvét vívta ki az elmúlt években. A támadásnak feltehetően nincs semmilyen köze ez irányú tevékenységéhez… Ezzel együtt elgondolkodtató, hogy manapság a konyha, illetve a szakács rendes felszerelésének része-e az elektromos sokkoló? Ha igen, az új távlatokat nyithat a konyhafelszereléseket forgalmazó vállalkozások előtt…


Pop-up pizzázás a pesti Michelin-ajánlásos olasz étterem felajánlásaként

Pop-up pizzázás a pesti Michelin-ajánlásos olasz étterem felajánlásaként 

Közös pizzázással támogatja a Virtuózok fiatal tehetségeit az Alelí Budapest étterem.
Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája

Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája 

A fináléban hat darab lángost fogyasztott el a korai mokpang influenszer.
Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál

Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál 

Budakalászon nyitotta meg 59. magyarországi egységét a gyorsétteremlánc.
Zöld lámpa a  szupermarketlánc első bolti kocsmájának

Zöld lámpa a szupermarketlánc első bolti kocsmájának 

A tervek szerint a kocsma a dundonaldi üzletben kap helyet, amely a Lidl reményei szerint új vásárlókat vonz majd az üzletbe.
Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének

Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének 

A két ikonikus piros tábla mellett a harmadik is ott „tündököl” a Stílusos Vidéki Éttermiségivel (SVÉT-tel) együtt.
Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet

Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet 

A díjat 2001-ben alapította az MVI, a győztes kiválasztásakor az általa végzett munka minősége, szakmai magatartása és közéleti tevékenysége számít.
Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort

Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort 

Főleg az „új elemek” hangzik izgalmasnak ebben a hírben.
Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba

Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba 

Mintegy 250 millió forintot fordítanak erre Magyarországon. A bolt működésében az MI kiemelt szerephez jut.
Ha február, akkor Kávébár Bazár

Ha február, akkor Kávébár Bazár 

A jubileumi, tizenötödik KávéBár Bazár rendezvénynek a Millenáris B épülete, a nagycsarnok ad otthont.
Üdítőket hív vissza a multicég Európában

Üdítőket hív vissza a multicég Európában 

Európa néhány országában visszahívott bizonyos üdítőitalokat a Coca-Cola, mert „magasabb szintű” klórátot tartalmaznak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.