Sokkolóval támadt a szakács a szókimondó séfre a somogyi konyhán

A szakmában (és a szakmai tartalmú blogokon) Chef Lészló néven ismert Szűcs Lászlóra állítólag azért támadt rá az étterem szakácsa, mert azt hitte, a séf miatt vontak le korábban a fizetéséből és úgy gondolta hogy a helyére pályázik a korábban kilenc és fél évig Beverly Hillsben világsztárok (például Anne Heche, Harrison Ford vagy Helen Mirren) háziszakácsaként dolgozó Szűcs – adta hírül a Somogy Online.

A kapolypusztai vendéglőbe az étterem tulajdonosa hívta, arra kérte a sztárséfet, segítsen megreformálni az étlapot, s valahogyan rázza fel a kissé elkényelmesedett szakácsokat.

– A nyáron átdolgoztuk az étlapot, megcsináltam a honlapjukat, grillpartikat szerveztem, még a titkos receptjeimből is adtam nekik néhányat, s a szakácsoknak is mutattam néhány új fogást – nyilatkozta a Somogy Online kérdésére Szűcs László..

Az étlap azóta is fut a vendéglőben, ahová Chef László szerdán ismét ellátogatott. S örömmel látta, meglehetősen sokan ülnek az asztalok mellett. Bement a konyhába is, hogy köszöntse a szakácsokat, amikor...

–…a séf egy taserrel, azaz elektromos sokkolóval fogadott – folytatta Szűcs –, s kétszer a combomhoz nyomta. Szerencsére nem ájultam el, elvettem tőle, s a falhoz csaptam. Állítólag az volt a baja, hogy nyáron, miután elmentem, levontak valami balhé miatt hétezer forintot a fizetéséből, s azt hitte, miattam történt. Illetve meg volt róla győződve, hogy a helyére pályázom.

A dulakodás – melyben Chef László keze is megsérült – zaja természetesen kihallatszott az étterembe, a vendégek – egyikük jelezte lapunknak a történteket – jól hallották, hogy a konyhában nem stimmel valami.

– Kidőlt az olaj, rám ömlött valami vajféle, csúszkáltunk, levertünk edényeket – ismerte el Szűcs László –, és természetesen kiabáltunk is, így a vendégek kénytelenek voltak végighallgatni az egész veszekedést, amit nagyon sajnálok.

Mint az egész affért, ugyanis a tulajdonos – aki a dulakodás idején nem volt ott az étteremben, ám belső vizsgálatot rendelt el, s megkeresésünkre elmondta, ha bebizonyosodik, hogy szakácsa valóban sokkolót használt, elköszön tőle – fejezi be cikkét a Somogy Online.

Szűcs László egyébként az egyik legelhíresültebb gasztroblogger, aki szókimondó stílusával sokak szimpátiáját, és legalább ugyanilyen mennyiségű kollégája ellenszenvét vívta ki az elmúlt években. A támadásnak feltehetően nincs semmilyen köze ez irányú tevékenységéhez… Ezzel együtt elgondolkodtató, hogy manapság a konyha, illetve a szakács rendes felszerelésének része-e az elektromos sokkoló? Ha igen, az új távlatokat nyithat a konyhafelszereléseket forgalmazó vállalkozások előtt…


Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.