Sörsztrájk Belgiumban

Az ország és a világ egyik legnagyobb söripari konszernje tíz százalékos dolgozói létszám leépítést tervez, a munkások tiltakoznak,  a boltokból eltűnt a sör...

A munkások tiltakozásul rekeszhalmokat építettek, és akadályozták a sörgyárak forgalmát, így viszont ürességtől konganak a boltok polcai. A helyzet most megoldódni látszik, de a sörgyár vezetői attól félnek, a tiltakozási hullám a világ más részeire is átterjed.

A BBC szerint az Anheuser-Busch InBev (AB InBev) leuveni és liége-i gyárának munkásai és a cég között zajló tárgyalások két hétig nem hoztak eredményt, de a múlt hét végén, a harmadik fordulón ideiglenesen megállapodásra jutottak az InBev és a szakszervezetek képviselői. Eszerint a cég elhalasztja a leépítést, és létesít 40 munkahelyet az értékesítési részlegen - írja az AP.

A sörgyárak blokádja január 7-én kezdődött, a munkások szép lassan, LEGO-kockának használva a sörösrekeszeket, falat építettek a gyárak bejáratainál. Így Karen Coeck InBev-szóvivő szerint a cég képtelen volt bejuttatni a gyárba a nyersanyagot, az üres üvegeket és a rekeszeket. Emellett Coeck szerint tele vannak a söröshordók és tárolók is, lassacskán már nem tudják hol tárolni az elkészült sört.

A Delhaize és Carrefour áruházláncok közölték: drámaian elapadt az InBev által gyártott sörök raktári mennyisége. A Carrefour szóvivője azt mondta: szerdától lesz a polcokon is érezhető a probléma, így a rivális Heineken termékéből, a Maesből például többet rendeltek - közölte a Reuters. A Delhaize készletei szerdán fogytak ki, Chris Sallaerts igazgatóhelyettes közölte: "Központi raktárunk nem tud többet kiszállítani" az InBev söreiből. A bárok és kocsmák is ugyanilyen rosszul jártak a sörsztrájkkal, az ő készleteik is megcsappantak. (Forrás: Origo)

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.