Spanyol versenyző a világ legjobb csokikészítője

Lluc Crusellas kreációját nemcsak a bírák találták a legjobbnak, a közönségszavazáson is győzedelmeskedett.

A spanyol győztes mellett a francia Antoine Carréric és a görög Nicolas Nikolkopoulos állhatott fel a dobogó második és harmadik fokára a párizsi Salon du Chocolaton zajló World Chocolate Masters világversenyen - írja a Store Insider.

A versenyt megnyerő spanyol cukrász, Lluc Crusellas, ezzel a díjjal a következő három évben a világ legjobb csokoládéművesének hívhatja magát. Emellett a nyeremény részeként Crusellas közösen alkothat meg egy édességkollekciót a Harrods luxusáruház csokoládé chefjeivel. A különleges együttműködés eredménye a jövő év tavaszán már látható és kapható lesz az ismert londoni áruházban.

Lluz Crusellas győztes alkotása

A World Chocolate Masters (WCM) a gasztronómia, a cukrászat és csokoládékészítés világszínvonalú szakembereinek művészi tehetségét hivatott bemutatni. A verseny a 2005-ös indulás óta arra törekszik, hogy megmutassa, mit fogunk látni a jövő cukrászdáinak pultjain. A párizsi Salon du Chocolat adott otthont a többfordulós verseny végső, háromnapos döntőjének. A zsűri elnöke a School of Chocolate Netflix-sorozatból is ismert cukrász,  cukrász, Amaury Guichon volt.

Lluc Crusellas installációja a zsűri és a közönség szavazatai alapján is a legjobbnak bizonyult. A nyertes mű egy veszélyben lévő világot ábrázol, egy felperzselt földön álló, gyönyörűen faragott elefánttal, amely a jövő két lehetséges oldalát mutatja be.


Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.