Spanyol versenyző a világ legjobb csokikészítője

Lluc Crusellas kreációját nemcsak a bírák találták a legjobbnak, a közönségszavazáson is győzedelmeskedett.

A spanyol győztes mellett a francia Antoine Carréric és a görög Nicolas Nikolkopoulos állhatott fel a dobogó második és harmadik fokára a párizsi Salon du Chocolaton zajló World Chocolate Masters világversenyen - írja a Store Insider.

A versenyt megnyerő spanyol cukrász, Lluc Crusellas, ezzel a díjjal a következő három évben a világ legjobb csokoládéművesének hívhatja magát. Emellett a nyeremény részeként Crusellas közösen alkothat meg egy édességkollekciót a Harrods luxusáruház csokoládé chefjeivel. A különleges együttműködés eredménye a jövő év tavaszán már látható és kapható lesz az ismert londoni áruházban.

Lluz Crusellas győztes alkotása

A World Chocolate Masters (WCM) a gasztronómia, a cukrászat és csokoládékészítés világszínvonalú szakembereinek művészi tehetségét hivatott bemutatni. A verseny a 2005-ös indulás óta arra törekszik, hogy megmutassa, mit fogunk látni a jövő cukrászdáinak pultjain. A párizsi Salon du Chocolat adott otthont a többfordulós verseny végső, háromnapos döntőjének. A zsűri elnöke a School of Chocolate Netflix-sorozatból is ismert cukrász,  cukrász, Amaury Guichon volt.

Lluc Crusellas installációja a zsűri és a közönség szavazatai alapján is a legjobbnak bizonyult. A nyertes mű egy veszélyben lévő világot ábrázol, egy felperzselt földön álló, gyönyörűen faragott elefánttal, amely a jövő két lehetséges oldalát mutatja be.


Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.