Spanyol versenyző a világ legjobb csokikészítője

Lluc Crusellas kreációját nemcsak a bírák találták a legjobbnak, a közönségszavazáson is győzedelmeskedett.

A spanyol győztes mellett a francia Antoine Carréric és a görög Nicolas Nikolkopoulos állhatott fel a dobogó második és harmadik fokára a párizsi Salon du Chocolaton zajló World Chocolate Masters világversenyen - írja a Store Insider.

A versenyt megnyerő spanyol cukrász, Lluc Crusellas, ezzel a díjjal a következő három évben a világ legjobb csokoládéművesének hívhatja magát. Emellett a nyeremény részeként Crusellas közösen alkothat meg egy édességkollekciót a Harrods luxusáruház csokoládé chefjeivel. A különleges együttműködés eredménye a jövő év tavaszán már látható és kapható lesz az ismert londoni áruházban.

Lluz Crusellas győztes alkotása

A World Chocolate Masters (WCM) a gasztronómia, a cukrászat és csokoládékészítés világszínvonalú szakembereinek művészi tehetségét hivatott bemutatni. A verseny a 2005-ös indulás óta arra törekszik, hogy megmutassa, mit fogunk látni a jövő cukrászdáinak pultjain. A párizsi Salon du Chocolat adott otthont a többfordulós verseny végső, háromnapos döntőjének. A zsűri elnöke a School of Chocolate Netflix-sorozatból is ismert cukrász,  cukrász, Amaury Guichon volt.

Lluc Crusellas installációja a zsűri és a közönség szavazatai alapján is a legjobbnak bizonyult. A nyertes mű egy veszélyben lévő világot ábrázol, egy felperzselt földön álló, gyönyörűen faragott elefánttal, amely a jövő két lehetséges oldalát mutatja be.


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.