Starbucks: öt

Megnyitotta kapuit hazánk ötödik Starbucks kávézója a város történelmi részében, a Bazilikánál - írja a HR Portál.

Az új üzlet belső terét heritage stílusban alakították ki, amely a Seattle-i Pike Place Marketen található, első kávézó kereskedelmi gyökereit tükrözi, kopott fával, foltos betonpadlóval, fém székekkel és indusztriális ihletésű világítással őrizve meg a Starbucks-örökséget. Meghitt sarkok és közösségi asztal idézi a múlt század fordulójának kávéházi hangulatát, s kínálnak lehetőséget a Starbucks Élmény megélésére - írja a HR Portál.

A kávézólánc hazai szerlmesei - túlnyomórészt huszonéves fiatalok - a nyitás előtt csaknem fél őrával, fegyelmezett sorban várakoztak az utcán, hogy az elsők között részesülhessenek az új kávézó élményéből - jelentette a Vendég&Hotel tudóítója. Paradox módon a sorban állók között láttunk olyan fiatalt, akinek kezében a szemben lévő sarkon lévő, korábban nyitó "konkurens" kávézó pohara volt...

A Starbucks ötödik budapesti egységének első vendége Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az USA magyarországi nagykövete volt, ő vágta át a megynyitást jelképező szalagot.

A HR Portál megjegyzi, hogy A kávézólánc eredményességét és népszerűségét nem csupán az ötödik budapesti üzlet megnyitása bizonyítja: ez a hét további régiós sikereket is hozott, hiszen Lengyelországban 3 új kávézóház nyílt meg, alig néhány nap leforgása alatt.

(forrás: Vendég&Hotel Online / HR Portál, foto: Kolbe Gábor)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.