Subway: negyvenezer egység!

A világ leghatalmasabb gyorsétterem-lánca ismét egy kicsit nagyobb lett - írja a Marketinginfo.

A franchise cég globális szinten a negyvenezredik egységét adta át, azt követően, hogy 2013 kezdete óta 1761 új üzletet nyitott. (a jubileumot követő napok során a lánc további 43 egységet nyitott meg) A Subway azt tervezi, hogy újabb tízezer éttermet épít 2017-ig.

Az úttörőnek számító McDonald's 2010 óta csak a második legnagyobb gyorsétterem-lánc, jelenleg 34.700 egységet üzemeltet világszerte. S bár a McDonald's az USA-ban továbbra is őrzi vezető pozícióját a Subway-nek sikerült gyorsabban bővülnie a külpiacokon- így Oroszországban, Brazíliában, Franciaországban és az Egyesült Királyságban. Don Fertman, a szendvics óriás fejlesztési igazgatója szerint ugyanakkor a láncnak van még tér a növekedésre hazájában- több nagyvárosban, például Bostonban és Philadelphia-ban ugyanis alulreprezentált.

A Businessweek által idézett becslések szerint- feltéve, ha a jelenlegi szédítő tempó nem törik meg- a Subway 2030-ra már a százezredik éttermét nyithatja meg.

A további növekedés érdekében a lánc nem átallott apró üzleteket nyitni, olyan nem hagyományos helyszínek-, mint például mosodák, egészségügyi klubok, és mozik mellett.

Az 1965-ben alapított Subway jelenleg 102 országban fogadja vendégeit.

Forrás: Marketinginfo.hu


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.