Subway: negyvenezer egység!

A világ leghatalmasabb gyorsétterem-lánca ismét egy kicsit nagyobb lett - írja a Marketinginfo.

A franchise cég globális szinten a negyvenezredik egységét adta át, azt követően, hogy 2013 kezdete óta 1761 új üzletet nyitott. (a jubileumot követő napok során a lánc további 43 egységet nyitott meg) A Subway azt tervezi, hogy újabb tízezer éttermet épít 2017-ig.

Az úttörőnek számító McDonald's 2010 óta csak a második legnagyobb gyorsétterem-lánc, jelenleg 34.700 egységet üzemeltet világszerte. S bár a McDonald's az USA-ban továbbra is őrzi vezető pozícióját a Subway-nek sikerült gyorsabban bővülnie a külpiacokon- így Oroszországban, Brazíliában, Franciaországban és az Egyesült Királyságban. Don Fertman, a szendvics óriás fejlesztési igazgatója szerint ugyanakkor a láncnak van még tér a növekedésre hazájában- több nagyvárosban, például Bostonban és Philadelphia-ban ugyanis alulreprezentált.

A Businessweek által idézett becslések szerint- feltéve, ha a jelenlegi szédítő tempó nem törik meg- a Subway 2030-ra már a százezredik éttermét nyithatja meg.

A további növekedés érdekében a lánc nem átallott apró üzleteket nyitni, olyan nem hagyományos helyszínek-, mint például mosodák, egészségügyi klubok, és mozik mellett.

Az 1965-ben alapított Subway jelenleg 102 országban fogadja vendégeit.

Forrás: Marketinginfo.hu


Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.