SVÉT-találkozó Egerben

Szeptember 16-ra már akadhat annak programja, aki szereti Magyarország legjobb éttermeit egy helyen, egy időben kóstolni.

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) hagyományos éves közönségtalálkozója idén 10. alkalommal kerül megrendezésre, ezúttal az ország egyik legszebb vidéki nagyvárosában, a dicső történelmi múltjáról és kiváló borairól híres Egerben, a Macok Bisztró szervezésében, 2018. szeptember 16 -án, vasárnap.

A szervezők az idén a jubileumi rendezvény kapcsán és Eger város vonzerejét figyelembe véve egy különleges, egész napos, nagyobb szabású rendezvénnyel készülnek. A SVÉT-re jellemző családias, bensőséges hangulatot mégis megőrizve a Bolyki-völgyben három helyszínre terveznek SVÉT-kóstolókat. 

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) kiemelt támogatásával, az egri Bolyki-völgyben három helyszínen megvalósuló közönségtalálkozón a SVÉT tagéttermei vesznek részt. A séfek Eger neves borászaival szövetkezve, ízes falatokkal és jóféle egri borokkal várják a közönséget. Alapanyaggal bőven készülnek, a későn érkezőknek sem kell aggódniuk. 

Az esemény házigazdája, a több országos elismeréssel büszkélkedő Macok Bisztró.

A SVÉT kóstolón résztvevő éttermek: 

Anyukám mondta Étterem (Encs)
Baricska Csárda (Balatonfüred)
Erhardt Étterem (Sopron)
Gusteau Kulináris Élményműhely (Mád)
Gusto13 (Veszprém)
IKON Étterem (Debrecen)
Jankovich Kúria (Rácalmás)
Kistücsök Étterem (Balatonszemes)
Macok Bisztró és Borbár (Eger)
Mandula Étterem (Villány)
Nomád Hotel és Glamping (Noszvaj)
Palkonyha (Palkonya)
Rosinante Étterem és Hotel (Szigetmonostor)
Viator Étterem és Borbár (Pannonhalma)

Vendég éttermek:
Almalomb (Hosszúhetény)
Éljen Vegán Kikötő (Eger)
Senátor-Ház és Étterem (Eger)

A részletes SVÉTlap augusztus 20-tól megtekinthető a www.svet.hu oldalon. 

A három programhelyszín sétatávolságra található egymástól. Mindenhol jó zenével, jó ízekkel és kellemes hangulattal várják a közönséget. 

A rendezvény idejére a programhelyszínek környékét elzárják az autóforgalom elől, parkolni a főút mentén lehet.

Programok

Az alábbi pincék borai kóstolhatók a rendezvényen:

Bolyki Pincészet, Bukolyi Marcell, Csutorás Ferenc- AÉS Szőlőbirtok, Demeter Pincészet, Eszterházy Károly Egyetem, Gál Tibor Pincészet, Juhász Testvérek Pincészete, Kovács Nimród Borászat, Nyolcas és Fia Borház, Petrény Borászat, Simon Pincészet, Soltész Gergő – Ostorosbor, St. Andrea Borászat, Thummerer Pincészet, Tóth Ferenc Pincészet, Varsányi Pincészet 

A kávékülönlegességeket Sopronból Molnár Attila és Debrecenből a Black Sheep Micro Roastery & Coffee kínálja.

Jótékonysági vacsora

Immár hagyomány a SVÉT-találkozók történetében, hogy a programot megelőző nap estéjén jótékonysági vacsorát szervez az egyesület. A menüsort a Stílusos Vidéki Éttermiség séfjei prezentálják. 

A jótékonysági vacsora estet szeptember 15-én este a brumbrumban tartják.

A jótékonysági vacsora ára: 15.000 Ft, az asztalfoglalás már elindult.

Részletes tájékoztatás, folyamatosan frissülő információk: www.svet.hu

Dűlőtúrák 

Lounge hangulat, minden helyszínen, jó zene, Tomi Dj-vel, jó borok, gourmet falatok, és igazi lassítás,

Relax Udvar

Gyermeksarok

 

Támogatók:

Az idei SVÉT találkozó szervezését a Magyar Turisztikai Ügynökség, Eger Város, az Eszterházy Károly Egyetem, a Nespresso, a Vis Vitalis, a Progast és a Bolyki Pincészet támogatja.

 

Forrás: SVÉT / Vendég


Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.