SVÉT-találkozó Egerben

Szeptember 16-ra már akadhat annak programja, aki szereti Magyarország legjobb éttermeit egy helyen, egy időben kóstolni.

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) hagyományos éves közönségtalálkozója idén 10. alkalommal kerül megrendezésre, ezúttal az ország egyik legszebb vidéki nagyvárosában, a dicső történelmi múltjáról és kiváló borairól híres Egerben, a Macok Bisztró szervezésében, 2018. szeptember 16 -án, vasárnap.

A szervezők az idén a jubileumi rendezvény kapcsán és Eger város vonzerejét figyelembe véve egy különleges, egész napos, nagyobb szabású rendezvénnyel készülnek. A SVÉT-re jellemző családias, bensőséges hangulatot mégis megőrizve a Bolyki-völgyben három helyszínre terveznek SVÉT-kóstolókat. 

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) kiemelt támogatásával, az egri Bolyki-völgyben három helyszínen megvalósuló közönségtalálkozón a SVÉT tagéttermei vesznek részt. A séfek Eger neves borászaival szövetkezve, ízes falatokkal és jóféle egri borokkal várják a közönséget. Alapanyaggal bőven készülnek, a későn érkezőknek sem kell aggódniuk. 

Az esemény házigazdája, a több országos elismeréssel büszkélkedő Macok Bisztró.

A SVÉT kóstolón résztvevő éttermek: 

Anyukám mondta Étterem (Encs)
Baricska Csárda (Balatonfüred)
Erhardt Étterem (Sopron)
Gusteau Kulináris Élményműhely (Mád)
Gusto13 (Veszprém)
IKON Étterem (Debrecen)
Jankovich Kúria (Rácalmás)
Kistücsök Étterem (Balatonszemes)
Macok Bisztró és Borbár (Eger)
Mandula Étterem (Villány)
Nomád Hotel és Glamping (Noszvaj)
Palkonyha (Palkonya)
Rosinante Étterem és Hotel (Szigetmonostor)
Viator Étterem és Borbár (Pannonhalma)

Vendég éttermek:
Almalomb (Hosszúhetény)
Éljen Vegán Kikötő (Eger)
Senátor-Ház és Étterem (Eger)

A részletes SVÉTlap augusztus 20-tól megtekinthető a www.svet.hu oldalon. 

A három programhelyszín sétatávolságra található egymástól. Mindenhol jó zenével, jó ízekkel és kellemes hangulattal várják a közönséget. 

A rendezvény idejére a programhelyszínek környékét elzárják az autóforgalom elől, parkolni a főút mentén lehet.

Programok

Az alábbi pincék borai kóstolhatók a rendezvényen:

Bolyki Pincészet, Bukolyi Marcell, Csutorás Ferenc- AÉS Szőlőbirtok, Demeter Pincészet, Eszterházy Károly Egyetem, Gál Tibor Pincészet, Juhász Testvérek Pincészete, Kovács Nimród Borászat, Nyolcas és Fia Borház, Petrény Borászat, Simon Pincészet, Soltész Gergő – Ostorosbor, St. Andrea Borászat, Thummerer Pincészet, Tóth Ferenc Pincészet, Varsányi Pincészet 

A kávékülönlegességeket Sopronból Molnár Attila és Debrecenből a Black Sheep Micro Roastery & Coffee kínálja.

Jótékonysági vacsora

Immár hagyomány a SVÉT-találkozók történetében, hogy a programot megelőző nap estéjén jótékonysági vacsorát szervez az egyesület. A menüsort a Stílusos Vidéki Éttermiség séfjei prezentálják. 

A jótékonysági vacsora estet szeptember 15-én este a brumbrumban tartják.

A jótékonysági vacsora ára: 15.000 Ft, az asztalfoglalás már elindult.

Részletes tájékoztatás, folyamatosan frissülő információk: www.svet.hu

Dűlőtúrák 

Lounge hangulat, minden helyszínen, jó zene, Tomi Dj-vel, jó borok, gourmet falatok, és igazi lassítás,

Relax Udvar

Gyermeksarok

 

Támogatók:

Az idei SVÉT találkozó szervezését a Magyar Turisztikai Ügynökség, Eger Város, az Eszterházy Károly Egyetem, a Nespresso, a Vis Vitalis, a Progast és a Bolyki Pincészet támogatja.

 

Forrás: SVÉT / Vendég


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.