SVÉT-találkozó Egerben

Szeptember 16-ra már akadhat annak programja, aki szereti Magyarország legjobb éttermeit egy helyen, egy időben kóstolni.

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) hagyományos éves közönségtalálkozója idén 10. alkalommal kerül megrendezésre, ezúttal az ország egyik legszebb vidéki nagyvárosában, a dicső történelmi múltjáról és kiváló borairól híres Egerben, a Macok Bisztró szervezésében, 2018. szeptember 16 -án, vasárnap.

A szervezők az idén a jubileumi rendezvény kapcsán és Eger város vonzerejét figyelembe véve egy különleges, egész napos, nagyobb szabású rendezvénnyel készülnek. A SVÉT-re jellemző családias, bensőséges hangulatot mégis megőrizve a Bolyki-völgyben három helyszínre terveznek SVÉT-kóstolókat. 

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) kiemelt támogatásával, az egri Bolyki-völgyben három helyszínen megvalósuló közönségtalálkozón a SVÉT tagéttermei vesznek részt. A séfek Eger neves borászaival szövetkezve, ízes falatokkal és jóféle egri borokkal várják a közönséget. Alapanyaggal bőven készülnek, a későn érkezőknek sem kell aggódniuk. 

Az esemény házigazdája, a több országos elismeréssel büszkélkedő Macok Bisztró.

A SVÉT kóstolón résztvevő éttermek: 

Anyukám mondta Étterem (Encs)
Baricska Csárda (Balatonfüred)
Erhardt Étterem (Sopron)
Gusteau Kulináris Élményműhely (Mád)
Gusto13 (Veszprém)
IKON Étterem (Debrecen)
Jankovich Kúria (Rácalmás)
Kistücsök Étterem (Balatonszemes)
Macok Bisztró és Borbár (Eger)
Mandula Étterem (Villány)
Nomád Hotel és Glamping (Noszvaj)
Palkonyha (Palkonya)
Rosinante Étterem és Hotel (Szigetmonostor)
Viator Étterem és Borbár (Pannonhalma)

Vendég éttermek:
Almalomb (Hosszúhetény)
Éljen Vegán Kikötő (Eger)
Senátor-Ház és Étterem (Eger)

A részletes SVÉTlap augusztus 20-tól megtekinthető a www.svet.hu oldalon. 

A három programhelyszín sétatávolságra található egymástól. Mindenhol jó zenével, jó ízekkel és kellemes hangulattal várják a közönséget. 

A rendezvény idejére a programhelyszínek környékét elzárják az autóforgalom elől, parkolni a főút mentén lehet.

Programok

Az alábbi pincék borai kóstolhatók a rendezvényen:

Bolyki Pincészet, Bukolyi Marcell, Csutorás Ferenc- AÉS Szőlőbirtok, Demeter Pincészet, Eszterházy Károly Egyetem, Gál Tibor Pincészet, Juhász Testvérek Pincészete, Kovács Nimród Borászat, Nyolcas és Fia Borház, Petrény Borászat, Simon Pincészet, Soltész Gergő – Ostorosbor, St. Andrea Borászat, Thummerer Pincészet, Tóth Ferenc Pincészet, Varsányi Pincészet 

A kávékülönlegességeket Sopronból Molnár Attila és Debrecenből a Black Sheep Micro Roastery & Coffee kínálja.

Jótékonysági vacsora

Immár hagyomány a SVÉT-találkozók történetében, hogy a programot megelőző nap estéjén jótékonysági vacsorát szervez az egyesület. A menüsort a Stílusos Vidéki Éttermiség séfjei prezentálják. 

A jótékonysági vacsora estet szeptember 15-én este a brumbrumban tartják.

A jótékonysági vacsora ára: 15.000 Ft, az asztalfoglalás már elindult.

Részletes tájékoztatás, folyamatosan frissülő információk: www.svet.hu

Dűlőtúrák 

Lounge hangulat, minden helyszínen, jó zene, Tomi Dj-vel, jó borok, gourmet falatok, és igazi lassítás,

Relax Udvar

Gyermeksarok

 

Támogatók:

Az idei SVÉT találkozó szervezését a Magyar Turisztikai Ügynökség, Eger Város, az Eszterházy Károly Egyetem, a Nespresso, a Vis Vitalis, a Progast és a Bolyki Pincészet támogatja.

 

Forrás: SVÉT / Vendég


Zöld lámpa a  szupermarketlánc első bolti kocsmájának

Zöld lámpa a szupermarketlánc első bolti kocsmájának 

A tervek szerint a kocsma a dundonaldi üzletben kap helyet, amely a Lidl reményei szerint új vásárlókat vonz majd az üzletbe.
Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének

Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének 

A két ikonikus piros tábla mellett a harmadik is ott „tündököl” a Stílusos Vidéki Éttermiségivel (SVÉT-tel) együtt.
Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet

Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet 

A díjat 2001-ben alapította az MVI, a győztes kiválasztásakor az általa végzett munka minősége, szakmai magatartása és közéleti tevékenysége számít.
Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort

Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort 

Főleg az „új elemek” hangzik izgalmasnak ebben a hírben.
Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba

Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba 

Mintegy 250 millió forintot fordítanak erre Magyarországon. A bolt működésében az MI kiemelt szerephez jut.
Ha február, akkor Kávébár Bazár

Ha február, akkor Kávébár Bazár 

A jubileumi, tizenötödik KávéBár Bazár rendezvénynek a Millenáris B épülete, a nagycsarnok ad otthont.
Üdítőket hív vissza a multicég Európában

Üdítőket hív vissza a multicég Európában 

Európa néhány országában visszahívott bizonyos üdítőitalokat a Coca-Cola, mert „magasabb szintű” klórátot tartalmaznak.
A Lidl csökkenti a tojás árát

A Lidl csökkenti a tojás árát 

A lépés nem meglepő.
Gasztrorendezvény Szlovákiában

Gasztrorendezvény Szlovákiában 

Új ételek, élő főzés és technológiák a HoReCa szegmens számára – ételek és italok széles választéka Szlovákiából és külföldről, technológiák és konyhai berendezések.
Van az az étel, ami még a koreai influenszeren is kifog

Van az az étel, ami még a koreai influenszeren is kifog 

A dél-koreai mokpang influenszer, aki napjainkban Budapesten hódít hatalmas étvágyával, úgy tűnik, legyőzőre talált néhány kolbász és hurka képében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.