Szarvasgombás az ország első luxustortája

A budaörsi, franciás stílusú, elegáns Nour desszertszalon alapítója-tulajdonosa, Kecskés Alexandra csütörtökön mutatta be izgalmas tavaszi kollekcióját. Mintha csak egy tavaszi divatbemutatón lennénk: franciás szépségek mutatkoztak be, csak nem a kifutón, hanem a desszerttányéron.

A szarvasgomba mindenek felett

A tavaly augusztusban Palágyi Eszter Michelin-csillagos séf a Nour Dubaji Desszertvacsora kóstolásakor döntötte el, hogy a szarvasgomba és az édes desszertvilág találkozásának meghökkentő élményét át szeretné adni vendégeinek is, egy különleges torta formájában.

Az ínyencség iránti évek óta tartó rajongása és kíváncsisága a jeles esemény után egy rábakecöli kutyás szarvasgomba-vadászatra vitte, hogy még több tapasztalatot szerezzen a különösen nemes alapanyag kapcsán.

A Nour desszertműhelyben most, félévnyi folyamatos tökéletesítés után mutatkozott be a La Truff’, „Magyarország első luxustortája”.
(E jelzős meghatározás a cég találmánya, jóllehet, ma már minden jobb minőségű torta lassan luxus lesz, körülbelül hárommillió magyar számára….) De a Nour nem nekik szól.

Fehér csokoládé, aranypelyhek, karamell és puffasztott rizs

A tavaly augusztusi Dubaji Desszertvacsora után kezdődött a kísérletezés, hogy a torta minden szempontból olyan legyen, amelyet a hazai közönség és az emelt szintű gasztronómia iránt rajongók itthon még nem kóstoltak.
Egy ilyen különleges, kézműves torta elsősorban ünnepek, kiemelt események, kerek évfordulók ajándéka lehet, és elsősorban azoknak készült, akik értékelik a különleges alapanyagokat és a nem mindennapi ízélményt.

A tortaalap egy vaníliás tarte, melyben szarvasgombás fehér csokoládé ganache, selymes, folyékony, aranyszínű karamell és puffasztott rizses fehércsokoládé-ropogós rétegek váltják egymást. A tortát könnyű krémsajtréteg öleli körbe, majd mindezt a mesterek fekete bársony fújással és aranypelyhekkel díszítik.

A desszertet egyedi kalapdobozban vihetik haza a vásárlók, akik ajándékként egy kis aranyporos üvegcsében különleges esszenciát is kapnak hozzá.



Másik ihlető a matcha tea

A régi kedvencek mellett március 25-től elérhető a Nour új, tavaszi desszertkollekciója is: bemutatkozik a Matcha, amely biztosan elkápráztathatja azokat, akik kíváncsiak egy japán teakertből érkező, különleges ízélményre. Ezen a hétvégén debütál két gyümölcsös szépség, a Citron, amely a lágy fehér csokoládé és a citrom savanyú ízvilágának különleges találkozására épül, illetve a Framboise, amely egy házi puncsos granolarétegen hordozza a málnát és a vaníliát. A különlegességek kedvelői ekkor élvezhetik először a Sésame desszertben a fekete szezám, a csokoládé és az arany találkozását is.

Budaörs az utóbbi években a vendéglátásban, ezen belül a cukrászdák terén is erősen feljött. Adott a fizetőképes kereslet, szinte Budapest egyik kerületében vagyunk, nagyon sok az új építésű ház, számos penthouse jellegű.

Hobbi, szenvedély és stílusérzék

A két éve nyílt Nour cukrászda nem a hagyományos magyar cukrászati vonulatot képviseli, sokkal inkább egy elegáns enteriőr, egy szenvedélyes hobbi lenyomata, művészeti törekvésekkel párosulva.
Amikor mindegyik desszert egyedi, kézműves alkotás, szinte sajnálja az ember belenyomni a desszertvillát, nehogy elrontsa annak harmonikus szépségét. A sütemények – nevezzük most így ezeket a költeményeket - az üzletet megálmodó Kecskés Alexandra és Palágyi Eszter Michelin-csillagos séf elképzeléseit tükrözik.
Évszakonként változik a kínálat, de mindig talál az ember újdonságot. Ide nem egy krémesért meg egy kávéért szaladnak be az emberek, hanem megtervezik előre az élményt.

Érdemes szólni kell a hely klasszikus signature-édességéről, azaz a Nour-tortáról, amely a tarte-tészta, a mogyoróganache, a sós karamell és a robbanócukor váratlan találkozása. Hasonlóan emlékezetes a kakaós-fűszeres meggyragus Mon Chérie, a marcipános-ribizlis La Femme vagy a találóan elnevezett pisztáciás Hédoniste.
Alexandra egyébként – ahogyan az egyik online lapnak nyilatkozta - csoki-, pisztácia- és mogyorórajongó, a tömény, laktató, de nem édes, hanem inkább gazdag ízű édességeket kedveli.
Különleges ajánlatuk, a hónap desszertje, amely természetesen illeszkedik az adott évszakhoz, ünnephez, mindig népszerű.

Elek Lenke 


Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?