Száz év után zár be a siófoki Fogas

"Profilváltás miatt a berendezést kiárusítjuk" tették ki a feliratot kedden a siófoki belváros patinás éttermére, a Fogasra - adta hírül a sonline.hu.

Verhás Attila tulajdonos, Siófok egyik legrégebbi vendéglátósa megerősítette a hírt: huszonegy évnyi működtetés után bezárta, eladja a vendéglőt.

A közel száz éve Fogasként ismert étterem a sokadik olyan üzlet a belvárosban, amelyik kénytelen bezárni. Kávézók, pizzériák dobták be a törülközőt, sőt, a másik patinás hely, a Csárdás étterem is, amióta elkezdődött a pláza építése és a siófoki belvárost gyakorlatilag „kivonták a forgalomból”. A bezárt üzletek üzemeltetői azt mondják: elfogyott a tőkéjük, így aztán idejük sincsen kivárni, hogyan alakul majd át a városközpont a pláza és az új főtér elkészülte után - írja a sonline.hu.

Ezzel merőben ellentétes, amibe a város másik régi vendéglőse, Majoros János vágta a fejszéjét. Egy éve karácsony előtt égett porig a nádfedeles siófok-széplaki Piroska csárda és Majoros János most újjáépíti. – Ez egyben talán válasz is azoknak a rosszindulatúaknak, akik szerint magam gyújtottam föl, akik biztosítási csalást emlegettek – mondta a sonline.hu-nak  Majoros.

– Kezdettől az újjáépítésben gondolkodtam, noha sokan le akartak beszélni. Én azonban látok még fantáziát a vendéglátásban, mert bízom magamban és a családomban. Tudom, hogy sorra zárnak be a vendéglátó egységek, én meg most építek újat. Az egyik fiam is ezt a szakmát választotta, a feleségem is besegít, attól tehát nem kell tartanom, hogy magamra maradok. Piroska fogadó, ez lesz a neve, mert szálláshelyek is lesznek és rendezvényekre is alkalmassá tesszük. Persze nem nádtetős lesz, a régi búbos kemence azonban marad, sőt, a bejárat, a fogadótér is ezt stilizálja majd. (forrás: sonline.hu)


Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.