Száz év után zár be a siófoki Fogas

"Profilváltás miatt a berendezést kiárusítjuk" tették ki a feliratot kedden a siófoki belváros patinás éttermére, a Fogasra - adta hírül a sonline.hu.

Verhás Attila tulajdonos, Siófok egyik legrégebbi vendéglátósa megerősítette a hírt: huszonegy évnyi működtetés után bezárta, eladja a vendéglőt.

A közel száz éve Fogasként ismert étterem a sokadik olyan üzlet a belvárosban, amelyik kénytelen bezárni. Kávézók, pizzériák dobták be a törülközőt, sőt, a másik patinás hely, a Csárdás étterem is, amióta elkezdődött a pláza építése és a siófoki belvárost gyakorlatilag „kivonták a forgalomból”. A bezárt üzletek üzemeltetői azt mondják: elfogyott a tőkéjük, így aztán idejük sincsen kivárni, hogyan alakul majd át a városközpont a pláza és az új főtér elkészülte után - írja a sonline.hu.

Ezzel merőben ellentétes, amibe a város másik régi vendéglőse, Majoros János vágta a fejszéjét. Egy éve karácsony előtt égett porig a nádfedeles siófok-széplaki Piroska csárda és Majoros János most újjáépíti. – Ez egyben talán válasz is azoknak a rosszindulatúaknak, akik szerint magam gyújtottam föl, akik biztosítási csalást emlegettek – mondta a sonline.hu-nak  Majoros.

– Kezdettől az újjáépítésben gondolkodtam, noha sokan le akartak beszélni. Én azonban látok még fantáziát a vendéglátásban, mert bízom magamban és a családomban. Tudom, hogy sorra zárnak be a vendéglátó egységek, én meg most építek újat. Az egyik fiam is ezt a szakmát választotta, a feleségem is besegít, attól tehát nem kell tartanom, hogy magamra maradok. Piroska fogadó, ez lesz a neve, mert szálláshelyek is lesznek és rendezvényekre is alkalmassá tesszük. Persze nem nádtetős lesz, a régi búbos kemence azonban marad, sőt, a bejárat, a fogadótér is ezt stilizálja majd. (forrás: sonline.hu)


Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben

Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben 

Megkezdte első szezonját az Ypsilon Yacht Club Alsóörsön.
Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem

Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem 

A közkedvelt Kertész utcai étterem öt év után búcsúzik.
 Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását

Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását 

A MICHELIN 2024. július 4-én este egy rangos ceremónián mutatta be az idei MICHELIN Guide Dubai harmadik kiadását a nemrég megnyílt One&Only One Za'abeel hotelben.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért

Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért 

Rossz hír azok számára, akik több vegetáriánus lehetőséget keresnének a McDonald's-ban.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti

Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti 

Július 2-től, keddtől indul az összesen 13 milliárd forint értékű turisztikai támogatási konstrukció második üteme vidéki cukrászdák részére.
 Kaliforniai életérzés Budapesten

Kaliforniai életérzés Budapesten 

Magyarországon szinte egyedülálló módon Kalifornia által inspirált ételekkel várja vendégeit az étterem.
Nincs itthon ehhez hasonló!

Nincs itthon ehhez hasonló! 

Bemutatjuk Maul Zsolt többszörös díjnyertes villányi borászt - alapításának negyedszázados évfordulóját tavaly ünneplő pincészetén keresztül.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 

Interjú

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát”

Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát” 

Legújabb fejlesztéseikről és a hotel bővítéséről Gottwald Szilárddal beszélgettünk.