Száz év után zár be a siófoki Fogas

"Profilváltás miatt a berendezést kiárusítjuk" tették ki a feliratot kedden a siófoki belváros patinás éttermére, a Fogasra - adta hírül a sonline.hu.

Verhás Attila tulajdonos, Siófok egyik legrégebbi vendéglátósa megerősítette a hírt: huszonegy évnyi működtetés után bezárta, eladja a vendéglőt.

A közel száz éve Fogasként ismert étterem a sokadik olyan üzlet a belvárosban, amelyik kénytelen bezárni. Kávézók, pizzériák dobták be a törülközőt, sőt, a másik patinás hely, a Csárdás étterem is, amióta elkezdődött a pláza építése és a siófoki belvárost gyakorlatilag „kivonták a forgalomból”. A bezárt üzletek üzemeltetői azt mondják: elfogyott a tőkéjük, így aztán idejük sincsen kivárni, hogyan alakul majd át a városközpont a pláza és az új főtér elkészülte után - írja a sonline.hu.

Ezzel merőben ellentétes, amibe a város másik régi vendéglőse, Majoros János vágta a fejszéjét. Egy éve karácsony előtt égett porig a nádfedeles siófok-széplaki Piroska csárda és Majoros János most újjáépíti. – Ez egyben talán válasz is azoknak a rosszindulatúaknak, akik szerint magam gyújtottam föl, akik biztosítási csalást emlegettek – mondta a sonline.hu-nak  Majoros.

– Kezdettől az újjáépítésben gondolkodtam, noha sokan le akartak beszélni. Én azonban látok még fantáziát a vendéglátásban, mert bízom magamban és a családomban. Tudom, hogy sorra zárnak be a vendéglátó egységek, én meg most építek újat. Az egyik fiam is ezt a szakmát választotta, a feleségem is besegít, attól tehát nem kell tartanom, hogy magamra maradok. Piroska fogadó, ez lesz a neve, mert szálláshelyek is lesznek és rendezvényekre is alkalmassá tesszük. Persze nem nádtetős lesz, a régi búbos kemence azonban marad, sőt, a bejárat, a fogadótér is ezt stilizálja majd. (forrás: sonline.hu)


Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját

Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját 

A kísérletre Dobos C. József cukrász halálának 100. évfordulójának tiszteletére került sor.
Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől

Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől 

Közös pizzázással támogatja a Virtuózok fiatal tehetségeit az Alelí Budapest étterem.
Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája

Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája 

A fináléban hat darab lángost fogyasztott el a korai mokpang influenszer.
Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál

Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál 

Budakalászon nyitotta meg 59. magyarországi egységét a gyorsétteremlánc.
Zöld lámpa a  szupermarketlánc első bolti kocsmájának

Zöld lámpa a szupermarketlánc első bolti kocsmájának 

A tervek szerint a kocsma a dundonaldi üzletben kap helyet, amely a Lidl reményei szerint új vásárlókat vonz majd az üzletbe.
Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének

Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének 

A két ikonikus piros tábla mellett a harmadik is ott „tündököl” a Stílusos Vidéki Éttermiségivel (SVÉT-tel) együtt.
Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet

Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet 

A díjat 2001-ben alapította az MVI, a győztes kiválasztásakor az általa végzett munka minősége, szakmai magatartása és közéleti tevékenysége számít.
Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort

Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort 

Főleg az „új elemek” hangzik izgalmasnak ebben a hírben.
Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba

Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba 

Mintegy 250 millió forintot fordítanak erre Magyarországon. A bolt működésében az MI kiemelt szerephez jut.
Ha február, akkor Kávébár Bazár

Ha február, akkor Kávébár Bazár 

A jubileumi, tizenötödik KávéBár Bazár rendezvénynek a Millenáris B épülete, a nagycsarnok ad otthont.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.