Szegeden nyit a Burger King

Két és fél hónap múlva Burger King nyílik a József Attila sugárút és a Makkosházi körút kereszteződésében: Szeged az első olyan vidéki város, ahol több üzlete is lesz az amerikai gyorsétteremnek.

A nyitást  december 5-ére tervezik a volt gyógyszertári központ mellett: az első téglák már állnak az új gyorsétteremből. Az amerikai étteremlánc óvatosan bővíti hálózatát Magyarországon, különösen a vidéki terjeszkedést tartják kockázatosnak a fővárosinál sokkal kisebb vásárlóerő miatt. Szegeden a Jókai utcai étterem azonban a jelek szerint jó profitot termelt: ennek következménye az új üzlet megnyitása. Rubos Krisztina, a Fusion Befektetési Rt. marketingvezetője elmondta: jellegében autós étterem lesz az új szegedi üzlet, ahova természetesen gyalogosan is be lehet majd sétálni. 

A Burger King franchise-rendszer több, mint 11.800 étteremmel van jelen az USA 50 tagállamában, és világszerte 74 országban. Az Burger King gyorséttermek 90%-a franchise átvevők tulajdonában és irányítása alatt áll. Sokan közülük már több tíz éve családi jellegű vállalkozásban működtetik gyorséttermüket.

Magyarországi éttermeit a Fusion Rt. üzemelteti, a Burger King Corporation licensze alapján. A Fusion Rt. jelenleg nem tervezi további franchise partnerek bevonását. (delmagyar.hu)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.