A címet három borász veheti át augusztus 20-án. A 2011-ben az év bortermelőjének választott Vida Péter mellett az elismerést elsőként 1993-ban elnyert Vesztergombi Ferencet és 2004-ben az év borászának választott Takler Ferencet is díszpolgári címmel tüntetik ki.
A tolnai megyeszékhelyen mostantól alanyi jogon kapják az elismerést azok a borászok, akiket az év bortermelőinek választanak.
Szekszárd 1986 óta adományoznak díszpolgári címet, amelyet összesen 16 személynek ítéltek oda eddig. A címet posztumusz mások mellett Babits Mihály, Mészöly Miklós író és Hollós László mikológus kapta meg.
A cím adományázásról szóló rendelet szerint a város díszpolgárainak portréját elhelyezik a városháza tanácskozó termében, tanácskozási joggal részt vehetnek a közgyűlés ülésein, és díszsírhelyet is biztosítanak számukra Szekszárdon. (MTI)
Szekszárd díszpolgárai lesznek az év borászai
(MTI) - Díszpolgári címet adományoz a szekszárdi közgyűlés azoknak a szekszárdi borászoknak, akik a Magyar Borakadémiától elnyerték az év bortermelője díjat.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori
Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.
Százféle fánk a Fánkfesztiválon
Karneváli programokkal várják idén is a résztvevőket.
Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón
Több mint nyolcvan pincészet kétszáznál is több, furmintból készült borával találkozhat a közönség a 15. Furmint Február Nagy Kóstolón csütörtökön Budapesten, a Hagyományok Házában.
Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe
Egy 193 éves olasz malom, hagyományok, innováció és egy jó adag magyar szenvedély.
Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt
Az a biztos, ami már a tárolókban van.
Valentin-nap a város felett
Valentin-napi élmények a Matild Palotában.
Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől
Immár hivatalosan is bejelentették: végleg eltűnik Magyarországról a Tupperware – az az amerikai cég, amelynek neve egybeforrt a konyhai műanyag tárolódobozokkal.
Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme
A kazincbarcikai Borsod Burger étterem másfél évnyi működés után bezárja kapuit.
Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék
A fiatal pék célja, hogy friss péksüteményeivel segítse a helyi közösséget, különösen azokat, akik nehéz anyagi körülmények között élnek.
NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon
A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján a kiskereskedelmi forgalom 2024-ben a megelőző évhez viszonyítva összességében 2,6 százalékkal növekedett.
Interjú
Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.