A Páva étterem Szent István menüsorában olyan ételek szerepelnek, mint a „sütőtök torta szardíniai Pecorino sajtal és párolt radicchio-val”, „szürkemarha rostélyos paprikafelfújttal, fekete szarvasgombával, rukkolával és zöldbors-mártással”. A Gresham kávéház által kínált különlegességek közül néhány: „házilag füstölt libamáj fahéjas körtehabbal töltött tolófánkkal és ribizlimártással”, valamint a „marharolád Csáky módra burgonyagombóccal és háromszínű zöldség tagliatelle-vel”. A desszertek közül a Páva étteremben az „ananászos zöldtea öntettel készült málnás ricotta tortát” ajánlják, a Gresham kávéházban pedig a „dobos tortát málna capuccino-val”.
Szent István napi ünnepi menü a Four Seasons-ben
Simone Cerea, a Four Seasons Gresham Palace konyhafőnöke különleges menüt készített Szent István és az államalapítás alkalmából. A különlegességeket a Gresham kávéházban vagy a Páva étteremben lehet megkóstolni.

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen
A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról
Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép
Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.

Nem lesz idén akácméz?
Rekordgyenge termés – drágulás és hiány várható.

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot
A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.

Időutazás a Folly Arborétumban
A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista
Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.

Hétvégén Somlói Borgála
Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak
Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben
Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.