Szívmelengető elismerés a METRO-nak

Családbarát Munkahely címet kapott a METRO magyarországi áruházlánca. A nagy múltú nemzetközi vállalat elsősorban rugalmas, az egyedi élethelyzetekhez igazodó munkaidő- és juttatási megoldásaival érdemelte ki ezt az elismerést. 

A minősítést a Családbarát Magyarország Központ adja azoknak a munkahelyeknek, ahol a munka és magánélet egyensúlyát szervezeti szinten érvényesülő családbarát szemlélettel segítik megvalósítani a munkavállalók számára.

A minősítést egy audit elvégzése előzte meg, mely azt mérte fel, hogy a METRO milyen konkrét intézkedésekkel tesz hitet amellett, hogy a családot a maga számára is értéknek tekinti és a családok szempontjait működése során érvényesíti. A minősítést magasan az elvárt szint feletti pontszámmal kapta meg a több, mint 2000 munkavállalót foglalkoztató nagyvállalat. 

 

A multinál annak tudatában alakítja ki a munkakörülményeket, hogy a legtöbb munkavállaló a család hátországával, a családjáért dolgozik. Kiegyensúlyozott teljesítményük, lojalitásuk nagyban függ attól a tartalmas időtől is, amit családjukra tudnak fordítani. A munkavállaló biztonságérzetét és elkötelezettségét egyaránt erősíti a kölcsönösség elvén alapuló munkáltatás, s ez a munkaerőpiacon hosszú távon versenyelőnyt jelent.  

Többek közt ezt szolgálják az olyan – belső szabályzatokban rögzített – intézkedések, mint a rugalmas munkaidő-beosztás, a variálható cafeteria, a munkába járás támogatása, a home office biztosítása, a különböző élethelyzetekben igényelhető támogatások, vagy a fizetett szabadság ideje meghatározásának átengedése a dolgozó számára. 

A most elnyert minősítés mellett 2021-ben Fogyatékosságbarát Munkahely címmel, 2022-ben Megbízható Munkaadó címmel méltatták a METRO befogadó, a humánerőforrás területén is win-win helyzetre törekvő szemléletét. 

Forrás: METRO / Turizmus Online


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.