Az üzletek eredményeként kamionszám, sokezer mázsa szőlő hagyja el a borvidéket. Jól fizetnek a szlovákok – állítják a helybéli gazdálkodók, akik szerint a magyarországi árak kétszeresét fizetik az északról érkező felvásárlók. Rózsa Ferenc tállyai bortermelő a Magyar Nemzetnek elmondta: örülnek, ha el tudják adni jó áron a portékát, így legalább nyereségük lesz, s biztosítottnak látszik a tokaj-hegyaljai szőlőtermelés jövője. (forrás: Magyar Nemzet / Agromonitor)
Szlovákok viszik a hegyaljai szőlőt
Már a szüret kezdetén megjelentek Tokaj-Hegyalján a kétszeres árat ajánló és azonnal fizető szlovák felvásárlók – írja a Magyar Nemzet. A hazai termésből azután az a szlovákiai tokaji is elkészíthető, amivel kapcsolatban több éve tartó nemzetközi küzdelem zajlik a két ország között.
Tranzit volt - Zsiráf lesz
2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese
A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték.
Pizza, kutyák és igazi családi program. Jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál!
2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében.
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében
A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban
Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket
Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood
Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton
Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban
Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje
Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Interjú
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal
Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”
A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban
A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?