Szóljon a Hard Rock!

Több, mint 12 hónapnyi tervezési és kivitelezési munka eredményeként 2011. december 14-én, szerdán, megnyitott Budapest egyik legforgalmasabb terén, a Vörösmarty téren, Magyarország első Hard Rock Cafe-ja.

A lokáció tökéletes, hiszen a fővárosba érkező turisták mindegyike megfordul ezen a téren, és a hazai közönségnek is a kedvencei közé tartozik a Váci utca, a Deák Ferenc utca és a Vigadó utca találkozása.

A nagy múltú Pesti Hazai Első Takarékpénztár épületét Alpár Ignác tervezte, és 1915 óta ékesíti fővárosunkat. Jelenleg az ide tervezett bevásárlóközpont még nem nyitott meg, az épület azonban immár ismét teljes pompájában gyönyörködteti a bevásárló utca elején sétálókat.

A Hard Rock Cafe a tér sarkán helyezkedik el, mintegy 1100m2 alapterületen, 5 szinten. A belsőépítészeti, építészeti tervezését teljes mértékben a DVM group csapata végezte, és így sikerült egy itthon egyedülinek számító izgalmas, Hard Rock Cafe életérzést sugárzó enteriőrrel meglepni a látogatókat. A tavaly ősszel elkészült első belsőépítészeti koncepciók után további 7 hónapra volt szükség ahhoz, hogy a mai megjelenésnek megfelelő végső tervek elkészüljenek. Egy olyan összetett munkánál, mint a Hard Rock Cafe, nem szabad elsietni a dolgokat, sőt: minden újabb nap jobb és jobb végeredményt jelent. A DVM group már a kezdetektől versengett a kivitelezői munkák elnyerésért, amely a tervezési folyamat végére már nem volt kérdéses a Hard Rock Cafe számára sem.

A 30 művészt meghívó pályázatra beérkező művek zsűrizésére - híven a zenei vonulathoz - Kiss Tibort, a Quimby alternatív rockegyüttes képzőművész frontemberét is meghívták. Végül Baditz Gyula szobrászművész és Láng Tamás grafikusművész pályázati anyaga nyerte el a zsűritagok tetszését. Így állhat ma e gyönyörű és izgalmas duplaspirál-gitár fém alkotás a Cafe központjában, válaszként a falakon elhelyezett relikviákra.


Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.