Szóljon a Hard Rock!

Több, mint 12 hónapnyi tervezési és kivitelezési munka eredményeként 2011. december 14-én, szerdán, megnyitott Budapest egyik legforgalmasabb terén, a Vörösmarty téren, Magyarország első Hard Rock Cafe-ja.

A lokáció tökéletes, hiszen a fővárosba érkező turisták mindegyike megfordul ezen a téren, és a hazai közönségnek is a kedvencei közé tartozik a Váci utca, a Deák Ferenc utca és a Vigadó utca találkozása.

A nagy múltú Pesti Hazai Első Takarékpénztár épületét Alpár Ignác tervezte, és 1915 óta ékesíti fővárosunkat. Jelenleg az ide tervezett bevásárlóközpont még nem nyitott meg, az épület azonban immár ismét teljes pompájában gyönyörködteti a bevásárló utca elején sétálókat.

A Hard Rock Cafe a tér sarkán helyezkedik el, mintegy 1100m2 alapterületen, 5 szinten. A belsőépítészeti, építészeti tervezését teljes mértékben a DVM group csapata végezte, és így sikerült egy itthon egyedülinek számító izgalmas, Hard Rock Cafe életérzést sugárzó enteriőrrel meglepni a látogatókat. A tavaly ősszel elkészült első belsőépítészeti koncepciók után további 7 hónapra volt szükség ahhoz, hogy a mai megjelenésnek megfelelő végső tervek elkészüljenek. Egy olyan összetett munkánál, mint a Hard Rock Cafe, nem szabad elsietni a dolgokat, sőt: minden újabb nap jobb és jobb végeredményt jelent. A DVM group már a kezdetektől versengett a kivitelezői munkák elnyerésért, amely a tervezési folyamat végére már nem volt kérdéses a Hard Rock Cafe számára sem.

A 30 művészt meghívó pályázatra beérkező művek zsűrizésére - híven a zenei vonulathoz - Kiss Tibort, a Quimby alternatív rockegyüttes képzőművész frontemberét is meghívták. Végül Baditz Gyula szobrászművész és Láng Tamás grafikusművész pályázati anyaga nyerte el a zsűritagok tetszését. Így állhat ma e gyönyörű és izgalmas duplaspirál-gitár fém alkotás a Cafe központjában, válaszként a falakon elhelyezett relikviákra.


Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.