Szóljon a Hard Rock!

Több, mint 12 hónapnyi tervezési és kivitelezési munka eredményeként 2011. december 14-én, szerdán, megnyitott Budapest egyik legforgalmasabb terén, a Vörösmarty téren, Magyarország első Hard Rock Cafe-ja.

A lokáció tökéletes, hiszen a fővárosba érkező turisták mindegyike megfordul ezen a téren, és a hazai közönségnek is a kedvencei közé tartozik a Váci utca, a Deák Ferenc utca és a Vigadó utca találkozása.

A nagy múltú Pesti Hazai Első Takarékpénztár épületét Alpár Ignác tervezte, és 1915 óta ékesíti fővárosunkat. Jelenleg az ide tervezett bevásárlóközpont még nem nyitott meg, az épület azonban immár ismét teljes pompájában gyönyörködteti a bevásárló utca elején sétálókat.

A Hard Rock Cafe a tér sarkán helyezkedik el, mintegy 1100m2 alapterületen, 5 szinten. A belsőépítészeti, építészeti tervezését teljes mértékben a DVM group csapata végezte, és így sikerült egy itthon egyedülinek számító izgalmas, Hard Rock Cafe életérzést sugárzó enteriőrrel meglepni a látogatókat. A tavaly ősszel elkészült első belsőépítészeti koncepciók után további 7 hónapra volt szükség ahhoz, hogy a mai megjelenésnek megfelelő végső tervek elkészüljenek. Egy olyan összetett munkánál, mint a Hard Rock Cafe, nem szabad elsietni a dolgokat, sőt: minden újabb nap jobb és jobb végeredményt jelent. A DVM group már a kezdetektől versengett a kivitelezői munkák elnyerésért, amely a tervezési folyamat végére már nem volt kérdéses a Hard Rock Cafe számára sem.

A 30 művészt meghívó pályázatra beérkező művek zsűrizésére - híven a zenei vonulathoz - Kiss Tibort, a Quimby alternatív rockegyüttes képzőművész frontemberét is meghívták. Végül Baditz Gyula szobrászművész és Láng Tamás grafikusművész pályázati anyaga nyerte el a zsűritagok tetszését. Így állhat ma e gyönyörű és izgalmas duplaspirál-gitár fém alkotás a Cafe központjában, válaszként a falakon elhelyezett relikviákra.


Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.
Új korszak a siófoki menzán

Új korszak a siófoki menzán 

Siófok összes általános- és középiskolájában bevezették a svédasztalos rendszerű menzát.
Mire fordítják a falusi kiskocsmák a rájuk hulló állami támogatást?

Mire fordítják a falusi kiskocsmák a rájuk hulló állami támogatást? 

A Kisfaludy Program tájékoztatása szerint az üzletenkénti 3 millió forintos forrásra a pályázatra jogosult italüzletek mintegy 80 százaléka jelentkezett.
Személyzet nélküli okosüzlet Újbudán

Személyzet nélküli okosüzlet Újbudán 

A napi 24 órában üzemelő Auchan GO üzletbe egy applikációval lehet bemenni, és ezen keresztül lehet fizetni a vásárlás végén.
Csókaszőlő, laska, piros bakator

Csókaszőlő, laska, piros bakator 

Régi magyar szőlőfajták kóstolója egy budai gimnáziumban.
Költészet, gasztronómiai ínyencségek a Centrálban, és egy hűséges négylábú kalandjai

Költészet, gasztronómiai ínyencségek a Centrálban, és egy hűséges négylábú kalandjai 

Budapest szívében, a patinás Centrál Kávéházban, április 10-én különleges esemény részesei lehettünk.
Gyorsétteremlánc-nyitás a pesti plázában

Gyorsétteremlánc-nyitás a pesti plázában 

A Burger King újabb egységgel bővítette hazai hálózatát.
Érkezik a Csak a Mentes Tavaszi Fesztivál

Érkezik a Csak a Mentes Tavaszi Fesztivál 

Több, mint 80 kiállító, mentes húsvéti készülődés, vegán sonka és húsvéti kalács- április 12-én és 13-án.
A pesti Belváros egyik menő éttermének étlapján ott a magyar lángos

A pesti Belváros egyik menő éttermének étlapján ott a magyar lángos 

Igaz, némi Dani Garcia-féle csavarral – de valóban egy ideje ott szerepel az előételek között.
Változóban az európai prémium borok piaca

Változóban az európai prémium borok piaca 

Trump vámpolitikája az európai prémium borok piacát is átalakítja.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.